Totaal aantal pageviews

donderdag 27 mei 2021

Mozaïek

 

Gisteren blogde Marlou over een stoepchirurg. Zo leuk, die man repareert kapotte stukjes stoep, met mozaïek,  in Frankrijk. Je kunt het verhaal hier lezen. 
Eergisteren maakte ik een blogje over mozaïeken. Dan zit er toch ergens iets in de lucht of zo. Want wij hebben elkaar helemaal niet gesproken. Zulke dingen, dat heb ik nou toch zo vaak...

Mijn verhaal begon trouwens tijdens een fietstocht in de buurt. Ik zag dit bord in Ursem en stopte om het te lezen. Het sprak me meteen aan. Zelf hou ik niet van koffie, iemand anders houdt misschien niet van kaas, maar de boodschap komt over. Geluksmomentjes zitten vaak in gewone dingen. 


Toen zag ik pas dat er een bank naast stond, met op de zijkant een mooie eenhoorn! Wat een werk zal dat geweest zijn, het was een grote bank. 


Vervolgens zagen we heel veel mozaïek  tijdens onze zondagochtendwandeling in Amsterdam. 


Kijk, hier stond het allemaal op afgebeeld: 


En op de volgende zondagochtendwandeling, in een heel andere buurt, ook weer van alles op mozaïekgebied. Dat zeg ik, het zit gewoon in de lucht...



De halve straat mozaïeken was wel wat veel denk ik, dus was dit de oplossing! 


20 opmerkingen:

Iris Flavia zei

Oh, they´re all so beautiful!

I agree, sometimes, life has some rather creepy connections! Glad to learn it happens to others also!

Judy zei

Ja, ik zag die straatmozaiekmeneer ook al voorbij komen op facebook. Zo leuk vind ik dat. En de bank die jij vond met die eenhoorn... geweldig!

Nietzomaarzooo zei

Zo leuk, vooral als je er oog voor hebt, zie je steeds meer.

miekequilt zei

Wat leuk om bij jou ook mozaïek te zien. Lijkt me leuk om mee bezig te zijn. Zeker voor zo'n grote bank. Maar dan wel meteen bakkie koffie hoor.

Marlou zei

ha Bertiebo,

ja... het hangt in de lucht.
Wat heb jij mooie gezien!
Die bank vind ik geweldig: inderdaad... wat eenw erk!

groetjes, Marlou

mar zei

Mooie werkstukken.

Jeanne zei

Wat leuk een leuk idee, van die kapotte stoepen!
Ik houd ook erg van mozaïek, vooral die bank is prachtig.
Doet me denken aan Parc Guell in Barcelona.

pourquoi pas ??? zei

Haha ik krijg meteen zin om te mozaieken. Wij hebben in ons dorp 2 van die banken. Dat gedicht is het helemaal. Mag t ook brood met aardbeien zijn?

Bertiebo zei

Ja van mij wel, Hélène. Of aardbeien met slagroom. Nog beter slagroom met aardbeien!

Elizabeth zei

Geweldig die mozaïeken , ik houd ervan!

Emie zei

Het gedichtje is echt top, daar word je toch direct blij van. Heb ook even naar de Fransman gekeken, geweldig! Zou veel werk in Italië hebben!

Jeanette Renting zei

Prachtig al dat mozaïekwerk. Ik heb het zelf ook gedaan, en het kost heel veel tijd. Tijdens mijn vorige werk had ik heel de dag zicht op een groep mensen, die zulke banken voor buiten mozaïekten.

Els04 zei

zo mooi!

Floor zei

Mooi gedicht en prachtige mozaïeken! Wim heeft de laatste jaren voor zijn overlijden ook mooie mozaïeken gemaakt, maar zo in het openbaar is het een genot om naar te kijken voor iedereen.

Sjoerd zei

Whauw, mooi allemaal.

Ferrara zei

Met dit sikkeneurige weer, is zo'n blog vrolijkmakend blog zeer welkom!

Marthy zei

Die banken zijn zo mooi, je ziet ze door heel Nederland. In Oudewater staan er ook twee, misschien ondertussen wel meer. Ik hou van dat mozaïekwerk.

sjannesblog.com zei

Zo prachtig!!

Mrs. T. zei

Wat is er toch veel te zien overal! Maar je moet het natuurlijk wel willen zien!

Miriam zei

Erg mooi de mozaïeken! Heel dichtbij ons hebben ze de Limes in gekleurde steentjes aangebracht in de straat, op de stoep enzovoorts. Het ligt er al een aantal jaren, dus het is wel aan slijtage onderhevig. Maar ik zal het eens laten zien op mijn blog, je brengt me op een idee.