Totaal aantal pageviews

zondag 23 januari 2022

Borden, drie verschillende borden

 

We zagen nog wat borden in Bergen aan Zee. De bovenste twee vind ik wel grappig, maar het volgende bord eigenlijk helemaal niet. 

Wel goed, strandbezoekers worden weer even met hun neus op de feiten gedrukt. Niet dat ik ooit iets op straat of op het strand  gooi, hoor. Maar het is goed om weer even te beseffen waarom niet.


Een ijsstokje, twee á drie jaar. Een chipszak twintig jaar, een blikje tweehonderd jaar en een plastic tas voor altijd... 't Is wat

19 opmerkingen:

Judy zei

Dat onderste bord... dat is om stil van te worden. Wat produceren we toch een zooi.

izerina zei

Misschien ook zo'n waarschuwing op de producten zelf drukken?

Mevrouw W. zei

En helaas kom je overal heel veel rondslingerend afval tegen...

sjannesblog.com zei

En toch blijft men maar weggooien. Tja eigenlijk moet de productie van dingen al anders, maar dat hebben we zelf niet in de hand, dat weggooien op straat en in de natuur wel.

Iris Flavia zei

It always astonishes me what people just drop wherever they are. When "the kids" still demonstrated for Future for Fridays you found empty coffee cuppas littered all over after they left :-(

Iris Flavia zei

Fridays for Future, short night here ;-)

Ellen zei

Bij dat onderste bord moeten mensen eens wat meer stilstaan ..........

biebkriebels zei

Ja ik begrijp dat nooit al die troep die mensen overal achterlaten. Dit bord zullen ze ook wel nooit lezen....

Floor zei

Natuurlijk is het niet fijn dat zo'n bord er moet staan, het is toch vanzelfsprekend dat je niks laat slingeren van wat je gebruikt heb?
Gewoon weer in je tas stoppen en thuis weggooien.
Hopelijk leest iedereen het en wordt de zee minder vervuild en komen er geen dieren om door verstikking.

Ferrara zei

Hopelijk helpt dat bord de vervuilende mens een beetje op weg. Ik begrijp niet dat je van alles kunt meenemen naar het strand en daarna de lege verpakkingen achterlaat. Het is minder gewicht om mee naar huis te nemen dan toen je ermee aankwam. Dat geldt natuurlijk overal.

johmar zei

Ik ben ermee begonnen om te kijken of ik verpakkingen die onvermijdelijk zijn kan hergebruiken , niet alleen die van mezelf maar ook van anderen. Zo heb ik mensen in mijn omgeving gevraagd of ze hun boterkuipjes, plastic melkflessen , plastic emmertjes van yoghurt te bewaren. De boterkuipjes ga ik gebruiken voor in de vriezer, van de melkflessen die vierkant van vorm zijn knip ik de onderkant af en die gebruik ik om in mijn voorraadkast kleine dingetjes op te bergen i.p.v. daar een bakje voor te kopen. de plastic emmertjes gaan met soep en of bouillon ook de vriezer in en ik heb bedacht dat ik van drankkartons prima ladenverdelers kan maken om mijn sokken en ondergoed netjes te verdelen in mijn ladenkastje. Zo krijgen veel verpakkingen die eigenlijk voor een malig gebruik bedoeld zijn een 2e leven. Natuurlijk zijn deze verpakkingen niet zo sterk als kant en klaar gekochte spullen, maar ze zijn in ieder geval maximaal gebruikt voor ze als ze kapot gaan in de natuurlijk gescheiden afvalbak.

miekequilt zei

Hopelijk worden mensen een beetje bewuster van dit bord. Maar ik denk dat er ook meer vuilcontainers moeten komen. Ik verbaas me er over hoe lastig het is om iets op het strand weg te gooien. Zelf neem ik zoveel mogelijk al mijn afval mee naar huis, maar soms wil je gewoon even iets weggooien.

Mormorsweb.blogspot.com zei

En nog steeds ligt er hier veel zwerf-afval...zucht...

Mrs. T. zei

Dat onderste bord zou op veel meer plekken moeten staan.

Ik vind het bizar dat mensen blijkbaar wel de kracht hebben om richting strand van alles mee te sjouwen en dan, als ze weer naar huis gaan, blijkbaar niet alles meer kunnen dragen. Zo sneu voor die mensen ... Nee echt: neem gewoon je zooi mee naar huis!

Bertiebo zei

Dan ben jij supergoed bezig!

KnutzEls zei

En de lijst van dingen die eindeloos in de natuur blijven kan nog wel worden uitgebreid. Ik begrijp ook niet waarom mensen dingen laten slingeren. Als je het hebt meegebracht kun je het toch ook weer mee terugnemen...

Hans zei

De eerste twee zijn zeker grappig.
Helaas bord twee noodzaak om mensen bewust te maken.
Soms zie je op plekken afval liggen terwijl de afvalbak er 10 meter vanaf staat. Hans

Marthy zei

Ik begrijp niets van een deel van de mensheid. Ze flikkeren overal hun overbodige troep neer maar als je dat in hun voortuin zou doen heb je ruzie, dan snappen ze dat niet.

Nicole Orriëns zei

Houd u aan de verkeerstegels vind ik echte humor : ))

Het bord met hoe lang het duurt voordat iets vergaat vind ik heel goed. Hopelijk helpt het zodat mensen minder rotzooi laten slingeren....