Totaal aantal pageviews

zondag 8 januari 2023

Armageddon Time

 Ik had de trailer gezien en trailers zien is erg gevaarlijk blijkt. Want nu wilde ik de hele film zien en dat gebeurde de laatste tijd nog al eens. Er staan er op dit moment nog twee op onze lijst, allebei vanwege de trailer.  Bovendien, in deze film speelde Anthony Hopkins een grote rol en naar hem kijk ik heel graag. 

(Iemand vroeg me laatst of ik het niet duur vond om zo vaak naar de film te gaan. En ja, dat vind ik inderdaad wel duur. Maar mijn man mag als vrijwilliger gratis als er plaats is en ik betaal als vriend van de Cinema 9 euro. Dus  voor 4,50 pp.) 

De film: Ik vond het een goede film.

 Speelt zich af in Amerika,  ten tijde van de verkiezingen die Ronald Reagan won. Een Joods gezin, met twee opgroeiende zoons. De jongste, Paul  is lastig, wil kunstenaar worden en zijn ouders hebben het allemaal niet in de hand. Opa Aaron wel en hij is een grote steun voor en dol op Paul. Dat is wederzijds. Opa (Hopkins dus) beïnvloedt hem positief. Herinnert hem aan het verleden: zijn (opa's) moeder, gevlucht voor de pogroms uit de Oekraine. 
Paul heeft op school en laat ik het nu eens netjes zeggen, een Afro-Amerikaanse vriend: Johnny. Paul en Johnny halen samen van alles uit. Waardoor Paul uiteindelijk op een dure privé-school wordt geplaatst. Johnny die vaak overnacht in het huisje dat Pauls vader ooit voor Paul bouwde, woont eigenlijk bij zijn oma, maar die zorgt al lang niet goed meer voor hem. Zeer beslist de onderkant van de samenleving. 
Je kan er op wachten, Paul en Johnny komen in grote problemen na de diefstal van een computer. 

Meer kan ik er eigenlijk niet van vertellen. 

Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen, namelijk in het leven van de regisseur James Gray. 
Racisme, daar gaat het over en de giga verschillen tussen de verschillende sociale klassen. Heel mooi weer gegeven in de tijd van toen en met inderdaad een prachtige Antony Hopkins. 

10 opmerkingen:

Emie zei

Anthony Hopkins staat eigenlijk altijd gelijk aan een goede film. Er draaien veel aantrekkelijke films momenteel, lastig een keuze te maken.

Sjoerd zei

Als je het leuk vind om naar de cinema te gaan is daar niks mis mee. En zeker niet als het voor half geld is. Ik ken de film niet en kan er ook geen oordeel over geven. Het lijkt wel op een mooi beeld uit die tijd te gaan.

Judy zei

Prachtig thema, en ja Anthony Hopkins.

mar zei

Fijn dat je wat materiaal op voorraad hebt. Leo en ik hebben het ook eens meegemaakt dat we met z'n twee in de bioscoop zaten. Grappige ervaring.

miekequilt zei

Wat apart om met zijn tweeën in de bioscoop te zitten. Ik denk dat ik om het kwartier op een andere plek was gaan zitten. Fijn dat het dan ook nog een mooie film was.

In de weer zei

Anthony Hopkins, ja........goed hoor, zie hem graag.
Lijkt me een goede film.
Fijn dat je nog wat dingen had staan, doe rustig aan, maar dat zal ook wel niet anders kunnen.
Heerlijk zo’n handige man in huis.

sjannesblog.com zei

Een film om te onthouden, dus.

Marthy zei

Ik zie graag films met Anthony Hopkins, een fantastische speler.

Iris Flavia zei

Sounds very interesting!
The tallest person in cinema always sits in front of me. And the one commenting behind. One who munches loud stuff to the side.
I "hate" cinema! ;-)
Last time we went was "Honig im Kopf", early on a Sunday morning. 2015 or such!
But nice you can enjoy it!

Jolande zei

Ik vind Antony Hopkins ook erg goed.