Totaal aantal pageviews

dinsdag 30 mei 2023

Wat er nou weer gebeurde

Zondag gingen we op het gemakje naar Huis Bonck. Het zonnetje scheen, ik had een lekker boek op mijn koptelefoon,  dus ik wandelde. Mijn man zou op de fiets gaan. We moesten om 11.45 beginnen en ik had er zin in. 
Werd ik me toch zomaar, uit het niets aangevallen door een hond. Een aangelijnde hond. ZOMAAR! 
Ik deed helemaal niks, ik liep daar gewoon  en ineens ging dat beest tekeer als een gek, schoot zijwaarts en hing aan mijn arm. Hij beet zich vast en hing echt! 


Ik ben me te pletter geschrokken. Ik bloedde nogal en het werd meteen erg dik en blauw! 
Natuurlijk zei zijn baasje, een oudere vrouw, heel zielig dat-ie dat anders nooooit deed en (nog zieliger) dat-ie dan maar een muilkorfje zou moeten. 

En ik zei een muilkorf? Hij moet een spuit! Ik zei nog meer, waar de honden geen brood van lusten. 
De hond bleef  te keer gaan en uitvallen. 

Ik belde mijn man dat ie maar met de auto moest komen om mij naar de huisartsenpost te brengen. 
Ondertussen, waar ze vandaan kwamen weet ik niet, waren er omstanders die zich er in gingen mengen. Alle drie met een hond trouwens. 
Een van  hen bood nog heel lief een zakdoek aan uit zijn broekzak om het bloeden te stelpen, Maar ik was nog genoeg bij mijn positieven om dat te weigeren. 

Mijn man besloot dat we linea recta naar de spoedeisende hulp gingen, waar hij mij afleverde en gauw naar Bonck ging om te openen. 


Men was erg aardig, er werd achtereenvolgens gekeken door een receptioniste, een verpleegkundige, nog een verpleegkundige, een arts in de opleiding en een trauma-arts. De wond werd gedept, ik kreeg een tetanusinjectie, de wond werd ontsmet  en men dacht dat het gehecht zou moeten worden. De chirurg besloot uiteindelijk van niet, omdat je de wond dan dicht maakt en het moet juist open blijven om te drogen en infectie te voorkomen. 
Er moest langdurig gespoeld worden en daarna werd het verbonden en werd er een recept voor antibiotica gestuurd naar de ziekenhuisapotheek. Daar moest ik nog wel lang wachten. Zo lang dat ik maar even koffie dronk in het restaurantje van het ziekenhuis. 

Daarna, drie uur later bijna, ben ik naar Bonck gewandeld en hadden we nog een drukke, leuke middag. De pijn was er wel, maar goed te doen. Ik baal alleen van de antibiotica, maar ja, het is niet anders.

's Avonds ben ik nog even bij de baas van de hond langs gegaan. Zij was natuurlijk ook geschrokken dacht ik en ik was wel echt tekeer gegaan. Dus ik ging sorry zeggen. Maar zij zei het niet. Ze zei dat ze het 's morgens al had gezegd. Een vervelend gesprek. 
Ze zei ook nog dat de hond drie jaar geleden uit Roemenie was gekomen en dat ze niets wist over zijn opvoeding. Tja...
Ik weet niet of er kosten zullen zijn, ik ben natuurlijk al lang voorbij mijn eigen risico na rug en pols,  maar zo ja, als de verzekering er naar vraagt, heeft ze misschien wel een probleem. 

De tekening is van Noor en zij geeft de situatie kernachtig weer. Ook van Anna kreeg ik een prachtige strip en Jet schreef een superspannend verhaal, speciaal voor mij. Zij kwamen de volgende dag op bezoek en waren zeer geïnteresseerd. Toen pas drong het tot mij door wat er gebeurd had kunnen zijn als ik daar met een van de meisjes had gelopen. Of met de jongens. 

Ik bedenk nu dat ik nog mazzel heb gehad ook, ik had ook van de schrik kunnen vallen. Zo'n type ben ik, hahaha. 
En wederom de moraal: blijf uit de buurt van een hond of een garagedeur. 

34 opmerkingen:

Judy zei

Jéeeemig, Bettie, wat erg! Ze moeten je wel hebben, zeg. Ik zou bijna zeggen, is het geen politiezaak? Aangifte doen van een gevaarlijke hond? Geen idee.
Beterschap!

izerina zei

Wat akelig en schrikken. Wat Judy schrijft zou een mogelijkheid zijn. Misschien dat aangifte een muilkorf verplicht kan maken. En bij(hopelijk) niet een volgende keer inslapen.Trouwens mijn zus zat dezelfde avond na het bijten van haar hondje bij de dierenarts. Inslapen.

Sjoerd zei

Ik zou ook minimaal aangifte doen. Je weet nooit. Maar ik kan me voorstellen de je daar behoorlijk van geschrokken bent. De reactie van deze mevrouw vind ik ook volkomen ongepast.

Petra1945 zei

Mijn hemel. Ik hoop heel erg dat het vlot en probleemloos geneest! En inderdaad: inslapen lijkt me de beste optie, maar regel dat maar eens als de eigenaar daar niet voor in is.

Mormorsweb.blogspot.com zei

Als het hier in DK zou gebeuren dan wordt de hond afgemaakt. Korte metten. Natuurlijk moet het melden bij de politie.

ella zei

Ik zou ook zeggen; melden bij de politie, ze moeten het in elk geval weten. In die hond is dus niet te vertrouwen, dus inslapen want net wat je zegt: stel dat daar een kind had gelopen.Ella.

KnutzEls zei

Allemachtig, wat zal je geschrokken zijn. Aangifte doen en de schade verhalen. Wat een rotbeest. Die mag echt de straat niet meer op. Sterkte met je arm.

Jeanette Renting zei

2023 is niet jouw jaar volgens mij. Wat een eng verhaal. En dat zo'n hond dan niet wordt afgemaakt, nog veel enger.

miekequilt zei

Wat een gedoe, Bertie. Je zult vreselijk geschrokken zijn en ik hoop dat je even niet langs die plek hoeft. De vrouw in kwestie zit natuurlijk helemaal fout, want zij was haar hond niet de baas. Gauw werk van maken en even rustig aan doen.

conny's quilts en creaties zei

Wat een schrik Betty. Ik denk ook dat je er aangifte van moet doen, voor die hond meer mensen bijt. Mogelijk een getraumatiseerde beest en dat met een baasje die er geen controle over heeft. Beter voorkomen dat hij mogelijk meer mensen aanvalt, zeker gezien het baasje niet erg begripvol was. Ik wens je in elk geval beterschap.

Emie zei

Goeie help, wat een naar verhaal. En wat een nare reactie van die vrouw die op z'n minst met een grote bos bloemen naar jou toe had moeten komen. Zeker aangifte gaan doen hoor.

Mevrouw W. zei

Jeetje... als mijn hond zoiets zou doen zou ik me echt vreselijk schuldig voelen, iemand duizend excuses en een bos bloemen aanbieden. En ook aangeven dat alle kosten voor mijn rekening zijn. En inderdaad een afspraak bij de dierenarts maken als hij dit soort gedrag vertoont. De hond heeft je flink toegetakeld en ik kan me heel goed voorstellen dat zoiets nog eens voor kan vallen. Zomaar uit het niets aanvallen is niet goed te praten.
Heel veel beterschap xxx

Charlie zei

Ben je net goed op weg naar beterschap van je val tijdens de jaarwisseling, word je uit het niets aangevallen door een hond! En dat eeuwige excuus van de baas (zin) : “ dat heeft ie nog nooit gedaan”! Vreselijk! En de schrik die het je oplevert! Ik wens je een goede genezing.

Marieke zei

Je valt wel in de prijzen dit jaar. Sterkte met je herstel.

Wieneke zei

Ik vind dit echt heel erg voor jou, Bettie. Het zal je maar overkomen! Natuurlijk is dat beest zo gek als een deur, want dit is absoluut niet normaal. Zeg het maar, een trauma of een verschrikkelijk verleden.... Je weet niks van die Roemeense dieren. Ik wou dat mensen ophielden met zwerfhonden te importeren.
Afmaken is een beetje cru, maar hij moet zeker een muilkorf om als hij buiten is. Ik zou trouwens wél aangifte doen bij de politie, want als je dat niet doet 'dan is het ook niet gebeurd'. Politie doet er natuurlijk niks aan, dat weet ik ook wel, maar dan is er wel een dossier. Stel dat die hond andere mensen (kinderen?) ook aanvalt.....
Die mevrouw is heel slecht bezig in ieder geval.

Els04 zei

djeezus! wat erg! sterkte en beterschap!!!

Anoniem zei

Oh, Bettie, dit is toch erg. En wat een schrik dan en "gedoe" met ziekenhuis etc. Een aangelijnde hond die je aanvalt, dat is echt niet OK. Over aangifte doen: https://www.minderhondenbeten.nl/bijtincidenten/aangifte-doen/

Hopelijk hersteld de wond goed en houd je er niks aan over.
Groet, TinekeD.

Anoniem zei

Ik zou zeker aangifte doen. Mocht dit iemand anders overkomen, stel je voor een kind, dan spijt het jou dat je niet meteen aangifte gedaan hebt!
Mijn man werd een keer op de snelweg ingehaald door een taxibus met schoolkinderen. Veel te hard reed de chauffeur en hij bleef inhalen. Mijn man heeft het bedrijf gebeld en aangegeven dat de chauffeur gevaarlijk reed.
De volgende dag belde de chauffeur mijn man om te zeggen dat het hem speet. Hij was te laat geweest, had vreselijke hoofdpijn en wilde gewoon opschieten. Hij zou een weekje thuis blijven en daarna proberen weer aan het werk te gaan.
Stel dat mijn man niet gebeld had en de bus was verongelukt…….
Thea

Tine de Jong zei


Nou zeg ga je wandelen en dan gebeurd er zoiets.Ben vroeger ook eens gebeten en aangevallen zonder reden en heb toen wel aangifte gedaan. Toch lief dat je even langs die mevrouw ging maar om dan zo weer te worden behandeld te worden is niet zoals het hoort. Hoop dat je snel hersteld van de schrik en van de wond. Maar toch even er melding van maken is wel juist want stel dat die hond dan een kind of een ander mens zal pakken. Nee gewoon doen hoor.

Nietzomaarzooo zei

Poe!! Lees dit met kippenvel. Voor jou, maar ook dat die hond een kind had kunnen pakken. Aangifte doen, zodat er een dossier ligt over die hond zijn gedrag. Hoop dat je voorspoedig herstelt en vooral onbezorgd blijft wandelen. Die strip van de kleinkinderen is enig!

Anoniem zei

O, ik moet nu ook nog lachen om die zakdoek uit de broekzak. "Vroeger" MOESTEN we altijd 2 zakdoeken bij ons hebben. Eén om je neus te snuiten, de ander moest schoon blijven voor dit soort "ongelukken". Dan kon je altijd iemand helpen. Gr. TinekeD.

roentare zei

This is a terrible story to read about. Humanity

Floor zei

Jeetje, dat is echt een gevaarlijke hond. Het dier kan er ook niks aan doen, wie weet wat hij allemaal heeft meegemaakt.
Maar zo'n hond moet zeker worden heropgevoed en een muilkorf dragen.
Mijn hondje komt ook uit Roemenië, en beet in het begin mannen, daar had ze waarschijnlijk een trauma van opgelopen.
Gelukkig is dat helemaal goed gekomen en hebben mannen nu haar voorkeur.
Ik zou het zeker melden van deze hond, want na een paar van die incidenten wordt ie in beslag genomen. Kan zo gevaarlijk zijn vooral voor kinderen.
Belachelijk ook dat die mevrouw niet met duizend excuses is aangekomen en bij jou op bezoek met een enorme bos bloemen.
Wens je veel beterschap.
Groetjes,
Floor

Kitty zei

Jemig Bettie, alsof je nog niet genoeg narigheid hebt gehad dit jaar... Wat een rare mensen heb je toch rondlopen, onbegrijpelijk dat ze niet een beetje meer medeleven toonde, onfatsoenlijk gewoon.
Ik hield de kleinkinderen liefst ook een beetje weg bij de honden van mijn broer en mijn jongste zusje. Niet alleen omdat ik de honden niet blindelings vertrouw, ik vertrouw de kleinkinderen ook niet. Ze zullen maar een graai naar een oor of een staart doen... brrr...

schrijfselsvanmij zei

Oh jeetje Bertie, wat vreselijk! Laat dit nu precies mijn angst zijn waar ik net een beetje overheen ben ….. Beterschap!!

Marthy zei

Jemig Bettie, wat een verhaal. Ik schrik ervan maar wat zal jij dan geschrokken zijn, een hond die bijt en aan je arm hangt, verschrikkelijk. Ik moest gelijk aan die ezel denken, die hapte toe en liet niet meer los. Ik ben daarna met de eigenaar gaan praten en heb er op gestaan dat hij de ezel af liet maken wat ook gebeurd is. Ik vind echt dat je hiervan aangifte moet doen. Zij kan wel zeggen dat dit de eerste keer is maar dat is niet geloofwaardig als zij die hond al drie jaar heeft. Je moet je niet voorstellen dat die hond een kind te pakken krijgt, dat was toen ook mijn grote angst met die ezel. Beterschap!

Miriam zei

Wat een vreselijke gebeurtenis! Hopelijk heb je geen "hondentrauma" opgelopen, want er zijn nogal wat blaffende viervoeters.

Ferrara zei

Allemachtig je valt wel in de prijzen. Die mevrouw had bij jou moeten komen om te informeren hoe het je was vergaan. Aangifte doen. Die hond is een gevaar. Een muilkorf is wel het minste wat deze dame kan doen. Beterschap!

Petra1945 zei

Ben het helemaal eens met iedereen hierboven. Aangifte doen -- wat daarvan komt is jouw zorg dan niet meer, en je kunt het van je afzetten.
Mevrouw krijg vast geen problemen met haar verzekering, hoor... dat regelen die maatschappijen onderling wel, kreeg ik mee toen mijn bovenbuurvrouw iets stoms deed.

Iris Flavia zei

That is my absolute horror! In fact I mostly go onto the street when someone with a dog pops up. Ingo thinks that is hilarious. I will tell him your story. And I think I need a tetanus injection.
Maybe the dog has cancer or something else and is in pain?
Our dog got aggressive from exactly that, so much so I did not dare to get my bike out of the garage, because that´s where she lived in the end...
I was too young to tell my Mum the dog should be put to sleep...
Glad there were people who helped you.

In de weer zei

Tsjee Bettie, ik wordt er helemaal naar van. Eigenlijk zou je toch aangifte moeten doen, want ik denk ook, wat als die hond een kind aanvalt, daar moet je toch niet aan denken. Voor jou komt dit jaar toch wel alles achter elkaar, vind het wel genoeg zo, niet dan !
Troost tekeningen van de kleinkinderen, hartverwarmend Bettie.
Ik dacht trouwen, wanneer een hond iemand aanviel, dat het dier dan meteen afgemaakt moest worden.

Josephine zei

Jeminee Bettie, jij bent echt een PECHVOGEL zeg, ben je net op de goede weg
van het voorgaande trauma krijg je dit weer. Hoop dat het allemaal goed zal
genezen en dat je er geen last aan overhoud, Pfff.
Levensgevaarlijk zo'n hond voor alles en iedereen. Ook voor de oude dame
zelf, als zij niet in staat is de baas te zijn kan ze zomaar zelf ook
worden aangevallen, de hond heeft nu mensenbloed geproefd. Brrrrr moet
er niet aan denken. Prachtig he de kinderen daar meteen een soort strip
van hebben gemaakt dat verzacht alles een beetje zo lief.
Sterkte met dit zeer vervelende ongemak!!!

sjannesblog.com zei

Wat een pechvogel ben je toch! Men heeft alles al gezegd over die hond en die mevrouw, doe er je voordeel mee. Sterkte en van harte beterschap!

Simone zei

Hallo Bettie, mij is vorige week op vakantie hetzelfde overkomen! Ik wandelde over een smal betonpad , een vrouw met aangelijnde hond passeerde me uit de tegemoetkomende richting en die hond beet onverwacht hap! in mijn arm. Heel hard! Ik had een jas aan van stevige stof, eerst leek er geen wond, alleen wat ontveld en deuken, deed ook behoorlijk pijn. De vrouw reageerde amper toen ik verschrikt zei, dat het echt heel hard was die beet. Omdat ik geen bloed zag, ben ik door gelopen. Even later thuis, bleek het erger dan het aanvankelijk leek. Mijn jas was wonder boven wonder heel. Heb het goed gespoeld en ontsmet. Het bloedde inmiddels. Nu na 10 dagen begint de pijn minder te worden. De vrouw kon ik niet meer terug vinden. Lijkt goed afgelopen dankzij mijn jas. Heel naar, ook voor jou. Veel te veel honden, denk ik sjagrijnig, vind ze even niet leuk meer. Beterschap!!!