Totaal aantal pageviews

donderdag 19 september 2019

Downton Abbey

Jaaaa, wat had ik me er op verheugd. Een weerzien met de mensen die Downton Abbey bevolken. Afgelopen zondag was het zo ver. Ik ging met mijn dochter. Zij heeft er, jaren geleden, door haar enthousiasme voor gezorgd dat ik, heel laat pas, de serie ging volgen. Na één aflevering was ik volledig verslaafd! Dus het was zeer gepast dat we samen gingen.

Het verhaal is simpel. De koning (George V) en de koningin (Mary) wensen, op doorreis, een nacht  door te brengen  in Downton Abbey en dat heeft voor iedereen, maar vooral voor de huishouding, grote gevolgen. Als de hofhouding van de koning, de tent wil overnemen, komt het personeel in opstand.

Daar is best kritisch op gereageeerd, op dat eenvoudige verhaal,  door sommige recensenten.  Maar wij vonden het een heerlijke film. Met veel liefde, veel leed. Met alles er in wat de serie zo goed maakte.  Allemaal waren ze er nog. Ik miste alleen Lady Rose
Carson was al met pensioen, maar voor de gelegenheid, kwam hij toch nog weer werken.
Lady Violet was nog net zo scherp als altijd. En Maggie Smith, die Violet speelt, verdient een heel groot compliment. Op je 86-ste zo'n rol spelen, wow!
Maar alle spelers waren even belangrijk.
In het (onwaarschijnlijke) geval dat je de serie nog niet hebt gezien, in dat geval zou ik zeggen: ga eerst de serie kijken. De film wacht wel tot je alle afleveringen hebt gezien. En dan is het een heerlijk toetje!

16 opmerkingen:

Onliemie zei

Ik ken de serie wel maar keek nog nooit. Misschien dan toch maar eens een keertje doen?

Judy zei

O ja, de hele serie gezien! Deze film lijkt me inderdaad een heerlijk toetje!

Marlou zei

Hoi Bertiebo,

ohohoh... fijn!
Ik ga komende dinsdag en heb er nu al zin in.
De serie... ik zat er steeds helemaal klaar voor.

Lekkerrrrrr...
Xxx, Marlou

.

miekequilt zei

Een heerlijke, prachtige serie. Ik wil best naar de bioscoop, maar aangezien ik bij Harry Potter twee keer in slaap viel, ben ik bang dat het hier helemaal fout gaat. Misschien gewoon de dvd kopen?! Die komt er vast wel.

Nietzomaarzooo zei

Wat een leuke film zo te lezen. En gezellig met je dochter weggeweest.

Lot zei

Jaa heerlijker serie was het, de film zal ik zeker wel eens gaan zien maar niet in bioscoop, daar ga ik nooit naartoe, te ver en te moeilijk parkeren.

In de weer zei

Maar het allerleukste was, samen met je dochter ervan genieten !

Sami zei

I haven't watched the series, even though I love anything Royal! Silly me, now I'm missing out.

Marthy zei

Wel van gehoord maar nooit gezien. Ik heb een man die niet van kostuumfilms houdt en dan moet ik alleen gaan zitten kijken, zo ongezellig voor hem. Dat kijken zou ik natuurlijk overdag kunnen doen maar het is gek, dat komt er niet van, wij kijken nooit of te nimmer televisie overdag.

simone zei

Wat heb ik er van genoten, de serie en nu de film. Jammer dat het over is 😒

Ineke zei

Oké, zal eerst de serie eens gaan kijken! Hoor er zoveel over!

Marleen zei

Ik heb het nog nooit gezien. Ben wel nieuwsgierig nu!

Mrs. T. zei

Ik wil hem ook zeker gaan zien.

Coby Breitner zei

Een half jaar geleden las ik al dat de film in september zou komen. 11-9 was ladies night en daar hou ik niet van maar de volgende ochtend 1e voorstelling zat ik met mijn vriendin in de bioscoop hoor, love it

Het lieve leven... zei

wij gaan dinsdag...zin in!!

mirjam kakelbont zei

M'n dochter, man en ik zijn ook geweest! We hebben genoten en gelachen. Vooral van Lady Violet. Wat een geweldig mensch! Op internet kun je uitspraken van haar terugvinden. Een goudmijn wanneer je een minder goede dag hebt (-: