Totaal aantal pageviews

woensdag 18 september 2019

Een hond in huis

Al vaak had ik tegen Deirdre & Dirk gezegd dat Phillip, hun teckel best bij ons zou mogen logeren als dat zo eens uit zou komen.
Dat was deze keer het geval en daar kwam Phillip. Twee nachtjes slapen.
Als een kind van je kind een kleinkind is, is Phillip dan onze kleinhond?
Het maakt niet uit, we hadden een schat van een logé. Phillip is zo leuk, lief en grappig. Hij wordt graag geknuffeld, ligt graag naast je op de bank, of bovenop je.

Zijn oren zijn zo lekker zacht en hij kan je zo slim aankijken. Hij luistert over het algemeen goed. Alleen het wandelen ging niet zo goed. Dat vond-ie kennelijk maar niks met mij. Dan ging-ie zitten, zette zich eerst schrap en draaide zich vastberaden om. Ik had geen zin om op m'n strepen te staan, dus dan rende hij bijna terug naar huis. Toen D&D er weer waren, hebben we eerst nog met z'n allen gewandeld en toen wilde hij helemaal niet stoppen.
Nou, het was supergezellig. We konden er zelfs tegen dat hij ondanks vele uitlaten, op de bank plaste. Daar lagen wel kleden op, maar dwars er doorheen geplast natuurlijk. Hij had ook een blaasontsteking en medicijnen.
Dat hij in de stoel had plaatsgenomen, de stoel waar ik zelfs de kleinkinderen uit jaag als ze er zijn, hebben we ook voor lief genomen. Ik schreef al eerder over die stoel, klik en klik
Kortom het was gezellig en natuurlijk speelden we met de gedachte weer een hond te nemen. Maar de conclusie was dat we het niet doen. Zo verstandig.... bah.

23 opmerkingen:

miekequilt zei

Tja, verstand en gevoel zijn twee verschillende dingen. Misschien moet Phillip maar wat vaker komen logeren. Grappig dat jullie schoondochter Deirdre heet, zo hert onze schoondochter ook.

izerina zei

Geen eigen hond nemen met al jullie uitjes. Gewoon eentje "leasen".

Nietzomaarzooo zei

Zag toevallig een aflevering van de Dog Whisperer, waar een klein hondje als een zwabber werd meegetrokken. Wilde ook niet lopen. Er werd verteld dat de eigenaar duidelijker moest zijn dat zij de packleader was en het hondje niet bepaalt hoe de wandeling gaat. Het was dominant gedrag.

Maar zo lief omschreven die zachte oren. Verstandig besluit als je inderdaad nog vaak wil reizen of erop uit wil en kan.

Happy Earl Grey zei

Gezellig zo'n logé, ik begrijp wel dat dat je een hond overweegt. Ik deed dat ook ooit, maar je bent zo gebonden. Toen een vriendin tegen mij zei: Maar jij bent dan lang zo vrij niet meer, dat moet jij niet doen, besefte ik dat mijn vrijheid heel veel waard is.

pourquoi pas ??? zei

O wat een schatje die Phillip. Wat jammer dat jullie zo verstandig zijn ik zou het wel leuk vinden om hier foto's te zien van jullie hond.
Ik zou werkelijk niet zonder kunnen, maar dat wist je vast al. ;-)

Bertiebo zei

Phillip wil normaal gesproken wel lopen hoor. Het is een heel stoere hond. Alleen met mij wilde hij niet zo lang. Ik denk dat hij de spoorwegovergang eng vond.

Marleen zei

Wat een lieverd. Teckels kunnen zo heerlijk eigenwijs zijn.

Marlou zei

Hoi Bertiebo,

ohoh... wat een lief kleinhondje!
Ja... echt een lieverdje, met die mooie oogjes.
Hij had je helemaal onder de knie!

Groetjes van Marlou

.

biebkriebels zei

Hij ziet er erg lief uit!

Sjoerd zei

Een leenhond is veel beter denk ik dan... Maar lief lijkt hij wel te zijn.

Griemmank zei

Heel veel mensen zouden blij zijn met zo'n fijn logeeradresje voor hun hondje. Denk ook eens aan een uitlaathondje van iemand die niet meer zo goed ter been is of tijdelijk uit de running. Heb je toch de gezelligheid maar zit je niet zo vast. Je moet natuurlijk wel een leukerdje treffen. En in ieder geval een waterdichte :-)

Nicole Orriëns zei

Ik zou onze Trixie ook niet graag meer missen. Ze geeft zoveel liefde en gezelligheid in huis.

Elisabeth zei

Een lastige keuze vooral als je vaak uitstapjes maakt want niet overal zijn honden welkom .Daarom hebben wij gekozen voor een poes ,die kan gerust een dagje alleen zijn . Niet te vergeten wat een schatje is Phillip
Groetjes Elisabeth

Kitty zei

Haha ik zie het helemaal voor me, zo’n hond die zich schrap zet en jij maar sjorren en soebatten...
Teckels met zo’n borstelkoppie staan in mijn top 3. Al hebben wij dan nooit een hond gehad he, en gaat die er ook niet komen.

schrijfselsvanmij zei

Ik ben niet van de honden, ben er best bang voor. Behalve voor scheetjes als deze (en fox terriërs, want zo een hadden we vroeger thuis).
(Las vroeger voor mijn lijst een boek ‘Deidre en de zonen van Usnach’, prachtige naam, Deidre)

Matroos Beek zei

Wat een lief beestje. Een mens verdraagt er meer van dan hij denkt. Dat herken ik.
Ik zou mijn katten niet kunnen missen. Ik overweeg zelfs een derde. Als we op reis willen moeten we sowieso een kattenoppas nemen. Dus waarom niet? We zien wel...

Judy zei

Ja, bah hè die verstandigheid. Ik had vorige week een paar uur een oppashond, een hondje dat mijn zoon een tijd te logeren heeft om te kijken of hij echt een hond wil. Want hij is nogal uithuizig en dan zal ik waarschijnlijk oppasadres zijn. Ik vond het leuk, voor even.

Onliemie zei

Ja, dat is dus je kleinhond! ;-) Wij hebben er ook een. Alleen eentje een ferme maat groter! Ik lees nu over je zetel. Wat is die mooi zeg. En daar mocht de kleinhond zomaar in liggen? Wat een verwennerij. ;-)

Ineke zei

Zo lekker eigenwijs ;-)

Marthy zei

Ja, het is een lieverdje maar met jullie drukke agenda een hond nemen….

Els04 zei

gezellig (behalve de plas ;))

Sami zei

Cute dog. So nice to have your "granddog" visiting for a few days :)

lien zei

Ohhh die zou ik helemaal niet meer willen afstaan!!!