Totaal aantal pageviews

woensdag 11 september 2019

Kom je spelen?

Ik was zeer verheugd toen ik dit boek zag in de bieb. Ik ben fan van M. J. Arlidge,  die een hele serie thrillers schreef over de Engelse inspecteur Helen Grace.
En fan van Helen ben ik ook.
Dus ik was blij, want ik wist niet dat Arlidge ook nog andere boeken had geschreven. Dit is zijn eerste 'standalone' en dat zo'n los boek zo heet, wist ik ook niet.
Het is een dik boek ( 509 blz) en ik heb het uitgelezen, maar om eerlijk te zijn, wel een klein beetje doorgeworsteld.
Kijk, M.J. Aldridge schrijft goed, dat staat buiten kijf. Ik houd van thrillers en het was ook wel spannend. Maar de nieuwe ispecteur vond ik niet zo interessant en het duurde me allemaal veel te lang.
Het verhaal:
Kassie (15) beweert dat ze vooraf ziet aankomen wie er vermoord zal gaan worden. Dat vertelt ze aan psycholoog Adam Brandt, die er helemaal niks van begrijpt en het aanvankelijk ook niet gelooft. Maar er vallen meerdere jonge slachtoffers, voorspeld door Kassie. En uiteindelijk gelooft Adam haar. Hij ondertussen, heeft zijn eigen sores . 
Nou, dat allemaal dus.
Een aanrader? Niet echt. Ga vooral eerst de andere Arlidgeboeken lezen en als je die allemaal uit hebt en je verveelt je een beetje,  nou dan kan dit boek er mee door.

12 opmerkingen:

izerina zei

Door jou reserveerde ik de laatste "Helen Grace". Dit weekend gesmuld.

Bertiebo zei

Nou, dan is dit blogje juist voor jou bestemd, hahaha

Marlou zei

Hoi Bertiebo,

volgens mij hen ik een Aldridge in m'n digitale bibliotheekje.
Ik ga eens kijken en er zeker eentje lezen.
Welke raad je me aan?

Groetjes van Marlou

.

miekequilt zei

Heel lang geleden las ik “ in de ban van de Ring”. Vond ik geweldig. Nu ben ik weer begonnen en zit er weer zo helemaal in dat ik zelfs de krant snel doorblader om maar weer verder te kunnen lezen. Dus jouw inspecteur moet nog even wachten.

Bertiebo zei

Dan zou ik je aanraden om met de eerste te beginnen en dat is Iene Miene Nutte. Ze zijn wel los te lezen denk ik maar toch mis je dan wat. Benieuwd of je verslaafd raakt. Het gaat er wel hard aan toe.

Bertiebo zei

Mutte

Nietzomaarzooo zei

Heb nu een aantal keren een boek meegenomen, waar ik niet doorheen kwam. Saai of niet pakkend. Dus zet die inspecteur op mijn lijstje; die spreekt me wel aan. Moet wat meer lijstjes meenemen naar de bieb. Vaak word ik verleid door wat op de aanbiedtafels ligt.

nicole orriens zei

Ik heb 1 boek gelezen van deze schrijver: iene miene mutte. Die vond ik wel leuk, maar toch heb ik daarna geen boeken meer gelezen van haar/hem?

schrijfselsvanmij zei

Ik deel je mening Bertie

Onliemie zei

Die Arlidge dan toch eens opzoeken in de bib. Ben ook fan van thrillers. Alweer dankjewel voor de tip.

Sjoerd zei

Ik ben meer een fan van science fiction...

Ineke zei

Het vervelende van boeken die ik moet doorworstelen, is dat ik het toch wil uitlezen. Maar dan is het wel een harde dobber ;-)