Totaal aantal pageviews

zaterdag 4 januari 2020

April, May en June

Een Nederlandse film, met Linda de Mol, Elise Schaap, Tjitske Reidinga en (vooral niet te vergeten) Olga Zuiderhoek.
De laatste film die we in 2019 zagen.Ik heb dit jaar geen top-drie gemaakt van mijn films in 2019, maar deze film zou er zeker niet in staan.
Niet dat ik me verveeld heb of zo, helemaal niet.
Ik vond het gewoon een soort soap. Een soap bovendien, die me aan het eind ook nog wel een beetje ontroerde. En dat irriteerde me .
Omdat ik dacht dat het onwaarschijnlijk is dat een vrouw zo prachtig dood gaat. De romantiek ten top. Ik gelóófde het niet.

Het verhaal:
Drie halfzussen, April, May en June, krijgen van hun moeder Mies te horen dat ze kanker heeft en er voor kiest haar leven te beëindigen. Niet meteen, maar over een tijdje op haar verjaardag.
Er is nog een groot probleem en dat is de autistische halfbroer Jan (ja van januari), die nog bij zijn moeder woont. 
De zussen, totaal verschillende types met totaal verschillende levens, reageren op hun eigen wijze. En aan het eind komt alles goed.

Ik vond vooral Elise Schaap goed spelen. Linda de Mol kon ik een tijdlang nog niet als dochter en zus zien.  Ik zag haar als presentatrice van een spelshow die ineens in een film speelt. Dat ik daar tenslotte helemaal niet meer aan dacht, is eigenlijk toch wel knap.
Olga Zuiderhoek speelde goed. De autistische broer, vond ik een karikatuur en dat heeft me nog het meest gestoord.

Al met al, ik geloofde het niet echt dus.
Die moeder die aan het eind een spuitje krijgt van haar arts (die inmiddels ook de geliefde is van de jongste dochter). Terwijl ze in haar mooiste nachthemd, bijna stralend, in de kussens geleund, zit. Haar drie dochters op haar bed. Haar vier exen er om heen. En dan nog even de laatste groet van Jan op de manier zoals ze dat altijd deden.
Zo'n dood... ik ben bang dat het zo niet gaat.

13 opmerkingen:

Floor zei

Linda de Mol heeft in films en series gespeeld, dus is ook actrice.
Allemaal goede acteurs dus. Maar ik dacht eigenlijk dat het een leuke film was met die drie dames, maar zo te lezen is het dat niet.

Bertiebo zei

Nou er waren genoeg gekke momenten om te kunnen lachen, maar het verhaal van de film is zeker niet grappig. Ik vind dat Linda de Mol het best aardig deed, maar een actrice is ze niet

Ageeth Mooij zei

Bedankt voor je mening, dat scheelt een film op het lijstje ;-) Ik zou totaal afknappen op het beeld dat van een autist wordt neergezet.
Toevallig heb ik van de week met mijn jongste zoon (14) en man Gooische Vrouwen 2 bekeken en daar hebben we samen plezier in gehad.

Neeltje zei

Bedanktvoor de tip, ik wacht wel tot de film op Netflix komt. En het spelen van iemand met autisme is niet gemakkelijk. Alleen in de film 'Rainman' zet Dustin Hoffman het fantastisch neer.

biebkriebels zei

Gooische vrouwen vond ik ook wel leuk, over het algemeen vind ik Linda de Mol wel geestig spelen. Deze film wacht ik wel af tot hij op tv komt.

mar zei

Bedankt voor de recensie.

Marthy zei

Ik had zo mijn bedenkingen over deze film, ben niet weg van Linda de Mol, dus deze gaan we niet kijken. Gaan wel morgen naar een andere Nederlandse film kijken, verslag volgt.

Sjoerd zei

Niet een film waar ik naar toe zou gaan, zeker niet met jouw verhaal erbij.

Anoniem zei

Onbegrijpelijk, het is een prachtige film.

Mrs. T. zei

Ik ben eergisteren met mijn dochters geweest en ik heb me echt heel goed vermaakt. We vonden het een leuke film met grappige momenten en op z'n tijd ook best aangrijpend.
Naderhand liet een van mijn dochters me nog een filmpje zien van een jongen die ook autistisch is en die gefilmd was voor een of ander programma. Hij was echt precies zoals Jan in deze film. Dus ik denk niet dat het perse een karikatuur was (autisme zal er in vele vormen zijn lijkt me).

Lot zei

Met mijn vader heb ik wel zo'n afscheid meegemaakt, hij was echt blij dat het zo ver was en wij ook dat er geen verder lijden was en het zo kon. We hebben in de hospice alles voor de lunch voor ons allen meegenomen en er een mooie paar uur van gemaakt

Het lieve leven... zei

Ik wil 'm wel zien denk ik maar dan een keer op Netflix. Dank voor je review! Liefs Petra

Marion van de Sande zei

Ik hoor en lees overal een soortgelijke reactie en zal dus zeker niet gaan kijken. Ik vind een lichte film, een niemandalletje niet verkeerd op z'n tijd maar ik denk dat ik dan ook andere omstandigheden zou willen zien. De zoon is inderdaad geïnspireerd op de persoon Kees (geloof ik dat de naam was) die een tijd geleden ook op tv te zien was. Ontroerend maar als je het dan nagespeeld ziet, is het toch minder.

Nou ja, er zijn gelukkig genoeg andere mooie en/of leuke films.