Totaal aantal pageviews

dinsdag 24 maart 2020

De brief voor de koning

Mijn exemplaar van  'De brief voor de Koning' , van Tonke Dragt, is een vijftiende druk. Ik las het boek niet als kind. Had gekund, want het verscheen in 1962. Maar toen was ik niet zo van de avonturenboeken.
Ik las het boek pas toen ik al volwassen was en genoot er heel erg van. Ik las het ook voor op school en het werd een boek dat hoog staat op mijn lijst van lievelingsboeken.
Een boek waarvan ik altijd dacht: dat ga ik herlezen als ik eens ziek ben.
Lezen in tijden van Corona, dat was niet in me opgekomen natuurlijk.
Ik weet ook nog niet of ik het nu ga herlezen. Tijd genoeg hoor, maar inmiddels is er de serie, op Neflix.
Ik las dat er al eerder een film van is gemaakt, maar die heb ik gemist. Dus ik had me erg verheugd op de serie.

De eerste aflevering, viel niet tegen. Ik vond het mooi en goed bedacht. Het begint anders dan het boek, maar dat vond ik in dit geval prima.
De eerste aflevering was spannend. En ook nog eens prachtig verfilmd, in New Zealand.
Maar nu komt het, toen we wat later de tweede aflevering gingen bekijken, ben ik in slaap gevallen.
Dat kan, dat gebeurt me heel vaak, ook in de bios. Alleen nu werd ik niet wakker gepord door mijn echtgenoot. Die keek lekker verder en beoordeelde de aflevering als goed en onderhoudend. Hij kijkt uit naar de volgende aflevering.
Dus: ik moest aflevering twee inhalen. En wel snel!
Ik begon er overdag aan. In de ochtend zelfs, want dan ben ik het wakkerst.
Tssss, ben ik toch weer in slaap gevallen. Ik werd halverwege de derde aflevering wakker, maar dat wist ik niet, dat ik al zo lang had geslapen. Dus ik snapte er helemaal niks meer van. 
Enfin, nu moet ik dus nogmaals aan aflevering twee beginnen.
Wordt vervolgd.

19 opmerkingen:

nicole orriens zei

LOL. Nu ben ik alleen heel benieuwd waarom je echtgenoot je dit keer niet wakker maakte. Was hij zo verdiept in de film dt hij het niet merkte? Of had hij geen zin om je er weer bij te halen?

Ik vond het boek Meester van de zwarte molen altijd erg mooi.

Jolande zei

Hahaha je zou dan toch denken dat het een slaapverwekkende serie is.
Ik hou ook erg van de boeken van Tonke Dragt.

sjannesblog.com zei

Ik ben ook bij deel 2 gebleven. Vond deel 1 vooral erg mooi gemaakt.

Nietzomaarzooo zei

Ben nu bij deel 3. Maar kijk het bewust langzaam, want mooi gemaakt en ook nog eens naar een Nederlands boek.
Ook mooie interviews met schrijfster gelezen ook over deze serie en dat het niet geheel is naar de letter van het boek, maar dat snapt ze.

Kitty zei

Frits zal wel gedacht hebben "laat maar lekker even"slapen, ze zal het nodig hebben..."
Maar ik moest er wel om lachen, hoe krijg je het voor elkaar. ;) Ik hoor van anderen, die ook het boek gelezen hebben, dat ze toch wat last van "ruis" hebben. Ik ga de serie kijken en heb het boek niet gelezen dus daar heb ik dan iig geen last van.

Mevrouw W. zei

Als kind las ik het boek en een paar jaar geleden heb ik het herlezen. Het is en blijft een mooi verhaal. De film heb ik een aantal jaren geleden met mijn kinderen gezien. Aan de serie moet ik nog beginnen, maar dat ga ik zeker snel doen.

Ageeth Mooij zei

Jongste (14) en ik hebben genoten van de serie. Vrijdag hebben we ons geabonneerd op Netflix en vrijdag- en zaterdagavond hebben we (2 x) drie afleveringen bekeken, omdat het kan ;-) Ik kan me niet herinneren dat ik het boek vroeger heb gelezen, ik was meer van Het kleine huis op de prairie! In het algemeen hou ik helemaal niet van boekverfilmingen, maar daar had ik nu dus geen last van.

izerina zei

Moet je inhalen van slechte nachten?

Sjoerd zei

Haha, dat lukt me ook wel eens dat ik spontaan bij een film in slaap val.

KnutzEls zei

Zie ik hier ook regelmatig gebeuren. Maar geen nood, je kunt opnieuw kijken. Feuilleton in een feuilleton. 🌷❤️🍀

Emie zei

Boek en film zijn mij onbekend, de naam van de schrijfster ken ik wel. Twee keer in slaap vallen bij de film is niet echt een aanbeveling, ha, ha. Het gebeurt mij ook wel eens dat ik in een bioscoop overvallen word door de slaap.

Marthy zei

Ik slaap me een ongeluk de laatste weken en dat is behoorlijk uitzonderlijk. Het zal wel door de drukte van de verhuizing komen.

miekequilt zei

Haha, twee keer in slaap gevallen. Nou, ik ben ooit twee keer in de bioscoop bij Harry Potter in slaap gevallen. Nu gebeurt dat niet meer, want ik vind die films prachtig. Naar De brief zou ik wel willen kijken, maar ja, we hebben nog steeds geen Netflix . En jij kunt de schade morgen inhalen, sterke bak koffie erbij, lucifers om je ogen open te houden en gaan genieten!

Neeltje zei

Deze situatie kost ons veel energie, je zal het nodig hebben denk ik.

Marleen zei

Haha heel herkenbaar hoor 🤣

Ineke zei

Hahahahaha, ik lig hier in een deuk. Tweede aflevering was echt niet zo slaapverwekkend hoor. Ik heb het nu helemaal af gekeken.

blauwruitje zei

Ooh ja een geweldig boek. Mijn meester heeft het voorgelezen toen ik in de zesde klas zat en ik heb het weer voorgelezen aan mijn eigen kinderen. De film kwam uit in de tijd dat mijn kinderen jong waren en ik vind het nog steeds een geweldige film. Theater Terra heeft er ook een theatervoorstelling van gemaakt en die was ook heel goed. Ik ben nog niet aan de serie begonnen. Ik ben geen netflixkijker en ik ben bang dat ik dan mijn nostalgie van de film kwijt raak. Ik ben benieuwd hoe jij de serie vind. Nu niet meer in slaap vallen hoor.
Groetjes Sandra

klaproos zei

wahahha dan heb je het tóch nodig bertie, anders val je niet in slaap :-)

Mirjam Kakelbont zei

Had ik jouw slaap-genen maar! Als ik iets niet kan is het slapen...
Ik vind het een geweldig boek! Heb het een jaar of vijf nog een keer gelezen en heb er weer net zo van genoten als kind.
Kruistocht In Spijkerbroek heb ik wel vijf keer gelezen.