Totaal aantal pageviews

zaterdag 21 maart 2020

Wat ik ook nog even wil zeggen...

...is dat ik bijna niet geloof wat ik zie. Namelijk mensen op stampvolle stranden en in stampvolle parken. Lekker dicht bij elkaar. Ik zag verschillende foto's en het maakt me woedend. WOEDEND! Ik dacht even dat het nep was, iets van de speld of zo. Maar dat is het niet, het is echt!
'Ach... zo'n  griepje', hoorde ik zo'n idioot zeggen.
Hoe stom kan je zijn. Wat verschrikkelijk om te zien voor mensen die met niks anders bezig zijn dan met het virus.  Dag en nacht. De artsen, de plegen, de hulpdiensten, de onderzoekers. De mensen die bezig zijn voor ons. Voor ons allemaal. Met risico voor hun eigen leven.

25 opmerkingen:

KnutzEls zei

Domme hufters. Je zou er moordneigingen vsn krijgen.

Anne zei

Mensen zijn zo DOM. En ze verpesten het voor iedereen.

izerina zei

Ja als je de natuur in wilt kun je beter om 7.00 gaan. Dan is het stil. Als straks de situatie net als in Belgie wordt,mag je helemaal niets meer. Deze sufferts zouden zo'n maatregel kunnen veroorzaken

Bertiebo zei

Wij waren al om half zeven aan de wandel. Niemand gezien en prachtig buiten

Sjoerd zei

Ik begrijp er helemaal niets van...

Namasté, een handje schudden mag niet meer...

Judy zei

Ja, dat kun je maar het beste doen, heel vroeg wandelen. En heel vroeg boodschappen doen. Ik snap die mensen ook niet, gevaarlijk voor iedereen.

Floor zei

Zag die beelden ook op het journaal. Ook sporten de mensen massaal op sportterreinen die openbaar zijn.
Op de één of andere manier zien mensen niet wat er echt aan de hand is. Kijken denk ik niet naar het journaal of ander nieuws.
Ik laat hier 3 x per dag mijn hondje uit in het park, het is veel drukker dan normaal met mensen zonder hond, maar iedereen (ik ook dus) houdt afstand van elkaar. Als het pad wat te smal is, loop je door het gras.
Ook in de winkels merk ik hier dat iedereen er zich aan houdt.
Maar dat het niet overal zo gaat is wel duidelijk.

Petra1945 zei

En natuurlijk, mensen die je samen ziet kunnen ook huisgenoten zijn. Dan is er niets aan de hand.
Overigens: van schrik gaat iedereen klussen. In de bouwmarkten was het spitsuur!

Jolande zei

In Frankrijk gingen we op zaterdag in een soort lichte lockdown. Zondag was het prachtig weer en zaten de parken en tuinen helemaal vol en zondag kwam Macron weer op tv en zaten we met z'n allen in een hele lockdown: van dik hout zagen we planken en dat is volgens mij de enige oplossing.
Voor elke verplaatsing heb je een papier nodig dat je uit kan printen en kun je niet printen dan ga je maar schrijven en reken er maar op dat er controle is.

In de weer zei

Ongelooflijk, hoe dom kun je zijn.
Gistermorgen zaten we ook al vroeg op de fiets, zo rustig was het, bijna niemand gezien.
Tegen de middag werd het wat drukker, vooral in de bossen waren er meer wandelaars, maar toen waren we gelukkig bijna thuis.
Om die reden, dat men vandaag drukte verwacht, blijven wij maar thuis, morgen komt er weer een dag en zal het niet zo druk zijn. Trouwens, dat is op maandag sowieso nooit.
Ga zometeen lekker met de hogedrukspuit aan de gang.

Miriam zei

Eerlijk gezegd denk ik dat de noodzaak van de maatregelen mondjesmaat tot een aantal mensen doordringt omdat het in de eigen omgeving nog meevalt. Als je veel mensen kent in Uden bijvoorbeeld (zoals wij), dan denk je er wel anders over. Overmoed in mijn ogen, maar als ik eerlijk ben is het bij mij ook steeds beter doorgedrongen naarmate de tijd vorderde. Dat geldt zelfs voor de burgemeesters, de koning (die met zijn gezin ging skiën) en de premier.

Misschien goed om het maar bij jezelf te houden en te doen wat je kunt in eigen omgeving zonder een bouwmarkt/milieustraat/markt/druk park of strand te bezoeken.

Ferrara zei

Ik deel je ergernis. Zo kortzichtig en onverantwoord. Moet je ze straks horen als we allemaal verplicht achter de voordeur verdwijnen vanwege dit gedrag.

schrijfselsvanmij zei

Gisteren voor het eerst in een week zelf weer boodschappen gedaan, en snel weer naar huis ....

Nietzomaarzooo zei

Snap daar ook niets van. Maar kennelijk denken veel mensen dat het vooral een ziekte is die 'anderen' overkomt. Die toch al oud zijn. Of ziek. Heel asociaal egocentrisch gedrag inderdaad.

Maar zou je zeshoog achter wonen met 4 jonge kinderen dan is binnenblijven nog wel een opgave. Dat ik de luxe heb van een tuin, besef maar maar al te goed.

Neeltje zei

Hou mijn hart vast!

Willy zei

Ik snap er ook niets van.

lien zei

Erg he! Sterkte ook voor jullie xx

Kitty zei

Stomme sukkels zijn het. Zolang ze zelf maar niet ziek worden... maar ze brengen het wel over. Marc-Marie zei van de week op tv dat je je de straat op moet gaan alsof je het zelf hebt. Als het nodig is dan... Lijkt me een goed uitgangspunt.

miekequilt zei

Ik denk dat nog niet iedereen beseft wat de consequenties zijn. Het is ook moeilijk te begrijpen. Ik vind het jammer dat hier zo gemopperd / gescholden wordt. Dat helpt toch ook niet.

Anoniem zei

Ik word er ook niet goed van. Hier is het vrij rustig, maar ik zag wel jongeren 'samenklitten' bij de vuurtoren en op het strand. Vreselijk. Het is meer dan vijf over twaalf. Dit kan niet!!!!!

Marthy zei

Wij hebben vandaag heerlijk gewandeld op op een stille route. En als we dan al iemand tegenkwamen liepen we er met een grote boog om heen. Twee keer naar de supermarkt geweest afgelopen week en als ik het te druk vond in het pad nam ik gewoon de volgende.

Mrs. T. zei

Ik begrijp het ook niet. Maar mensen zien mij, mijn dochters en de vriend van mijn dochter ook dicht bij elkaar wandelen. Een gezinssituatie. afstand houden heeft dan geen enkel nut meer.

Het wrange is nu echter wel dat we afstand moeten houden van mijn man/hun vader. En dat is zo verdrietig: we kunnen hem niet eens een knuffel geven. Soms denk ik: Bekijk het maar, kom hier dat ik je troost, maar met een dochter met astma kun je geen risico lopen.

Marlou zei

Ik ben het helemaal met je eens.
Wat een idioterie!!!

Heb gisteren Lubach gezien.
Vooral de eerste 10 minuten vond ik keigoed.

Maar ja... zo'n vent die zegt:"Ik ga tóch m'n eigen gang" die kijkt niet naar Lubach.

Blijf gezond!! En je man ook...

Liefs van Marlou

Els04 zei

Begin vorige week kregen wij ook zo een mensen bij ons in de bakkerij.
Zaterdag was bijna iedereen wel lief en oplettend. Oef!

Ineke zei

Ik was woedend maar ook verbaasd dat deze mensen zo dom kunnen zijn. En de jongeren denken dat ze niet ziek worden, zei zo'n jonge knul op TV . Bah...wat een domoor.