Totaal aantal pageviews

zaterdag 28 augustus 2021

Naar de hei

Vorig jaar, waren we net even te laat voor de bloeiende heide. Een paar weken geleden net even te vroeg. Maar nu waren we op tijd, zoals je ziet. We deden een paaltjeswandeling in Schoorl. 
Daar liggen de hoogste duinen van Nederland, 55,4 meter boven N.A.P.

 

Prachtig hoor en flink klimmen, dat ook.  Op zo'n wandeling zie je natuurlijk niet alleen bloeiende hei. Je loopt ook door grote stukken bos en daar vind ik dus eigenlijk niks aan. Maar wel weer interessant. Zo'n organisatie als Staatsbosbeheer doet daar mooi werk. Er is en er wordt over nagedacht.


Want toch, hoewel het me niks doet, wil ik natuurlijk wel dat het goed komt met de bossen die we nog hebben. Staatsbosbeheer zorgt voor de bossen en voert hier bijvoorbeeld een dunning uit. Een dunning? Ja. Het doel is het geleidelijk ontwikkelen van monotoon dennenbos naar Atlantisch duinbos, waardoor de biodiversiteit zal worden vergroot. Er ontstaat licht, lucht en ruimte. Ze zijn al gestart met blessen. Dat is bomen voorzien van een stip, bomen die gekapt gaan worden. Ik vind het mooi hoe mensen er mee bezig zijn. 
 
Enfin, en na het bos zagen we volop heidevelden. Echt geweldig mooi! Of het nou een klein plukje was of een heel veld: 






15 opmerkingen:

miekequilt zei

Prachtige hei! Ik kan er ook erg van genieten. En SBB doet goed werk, wat zal het er ooit prachtig uitzien.

izerina zei

Prachtig en juist die afwisseling

Judy zei

Mooi dat er zo aan een nóg mooier bos wordt gewerkt! Ja, de hei, dit jaar extra mooi, hoor ik. Prachtig, dat paars!

Anoniem zei

Mooie omgeving om te wandelen en de laatste foto met bloeiende hei, schitterend om te zien.

Jeanne zei

Prachtig!

Sjoerd zei

Jammer is dat met het bloeien van de heide de zomer alweer voorbij is.

Miriam zei

Wat mooi! Ik ben als kind ooit eens in Schoorl op vakantie geweest en met de kerstdagen of op Nieuwjaar was het gewoonte om daar te gaan wandelen. Nu zijn we er lang niet meer geweest, dat moeten we toch weer eens doen al is het vanuit Utrecht natuurlijk verder weg.

elly zei

Mooie wzndeling en foto s, ja de heide is prchtig. Hier in het midden van het land zijn we niet zo blij met die bomenkap. Er is een complete kaalslag gaande onder het mom van diversiteit lijkt het slechts commercieel belang voor zgn biobrandstof. waar tegen wordt geprotesteerd. Soms is het echt verschrikkelijk.Ik hoop dat het bij julli niet zo uit de hand gaat lopen.

Iris Flavia zei

My Brother puts those "flowers" often on our parent´s grave.
I hate woods... but yes, we need them and great they work on a good mix.

biebkriebels zei

Ja die heidevelden zijn altijd zo mooi om te zien. Ik houd wel van bossen, je moet er alleen niet verdwalen...

Floor zei

Zeker mooi die heidevelden. Zo leuk ook als er dan een kudde schapen loopt met zo'n hond die ze bij elkaar drijft. Alleen bos daar geniet ik ook van hoor, maar heidevelden hebben zo'n mooi uitzicht.

Emie zei

Als je de horizon maar kan zien he? Daarom zijn bosranden weer wel mooi in mijn beleving.

Mevrouw W. zei

Heide is prachtig! Hopelijk bloeit ze volgende week ook nog, want dan gaan wij naar de heide.

Marthy zei

Ik hoef ook geen bos, ik wil een horizon kunnen zien. Maar de heide is prachtig nu.

Liesbethblogt zei

Dat is prachtig daar zeg!
Ik vind het kappen van bomen niet zo heel erg verstandig als je je bedenkt dat stikstof oprukt. Het heeft helaas niet alleen met mooi te maken maar vooral met gezondheid. Ook met nieuwe bomen planten, tegen de tijd dat die boompjes net zoveel stikstof opnemen als hun gekapte versies, tja dan ben ik al een oude vrouw. Dat er gangen gecreëerd worden om bosbranden een halt toe te roepen dat snap ik. Mooie omgeving en werkelijk prachtige foto's.