Totaal aantal pageviews

zondag 8 augustus 2021

Super Nova

Het begon met mijn nichtje. Ik heb een hoge dunk van haar, dus toen zij me vertelde dat ze de film zo mooi vond dat ze nog een keer zou gaan, wist ik dat ik deze film moest gaan zien. Mijn man die vrijwilliger is in ons filmhuis, zag hem al eerder en vond hem prachtig en Marieke ook. Deze drie, dat was genoeg. 

Zelfs terwijl het onderwerp van de film, dementie,  me behoorlijk angstig maakt en ik beroemde boeken over dit onderwerp mijd. 

Ze hadden allemaal gelijk, het is een film die je moet zien. Maar echt! 

Colin Firth en Stanley Tucci spelen een geweldige rol als Sam en Tusker. Ze trekken in een camper door Engeland. Het is geen echte vakantie, want heel veel tijd hebben ze niet meer samen.   

Meer zeg ik er niet van. Super Nova!

20 opmerkingen:

Judy zei

Heb net de recentie in de Volkskrant zitten lezen en de trailer gezien:... prachtige film, lijkt me!

Sjoerd zei

Je maakt me nieuwsgierig...

miekequilt zei

Oei, dit lijkt me een heftig onderwerp.

Emie zei

Colin Firth is op zich al een aanbeveling. Deze film stond al op mijn lijstje maar nu met stip.

Iris Flavia zei

It is very, very scary. My Grandmother and W´s wife had Alzheimer´s.
Have you seen the movie "Honig im Kopf"?
One of my fav movies despite it´s scary... it´s also funny.

mar zei

Goed dat je de film gezien hebt.

KnutzEls zei

Staat ook weer op mijn lijstje

Céline zei

Deze film lijkt mij erg mooi om te zien.
Alleen weet ik niet, of ik naar de bioscoop ga.. misschien wacht ik wel totdat op tv/Netflix is.

Mormorsweb.blogspot.com zei

Lijkt me een mooie film.

Sami zei

I've just seen the trailer for this movie. It looks like a beautiful if sad movie.
Such a scary disease.

Marthy zei

Ik wil de film graag zien. Ik ga het onderwerp niet uit de weg, ben er mee bekend. Mijn schoonmoeder werd dement maar toen was ze al in de tachtig. Erger, de vrouw van mijn liefste collega en en een hele goede vriend van ons kregen vroege dementie, ze zijn beide al overleden. Ik vond dat heel erg.

Nietzomaarzooo zei

Lijkt me ook een mooie film al is de aanleiding (Alzheimer) dat niet. Dank je voor de tip.

elly zei

Lijkt me wel 🙄❣

sjannesblog.com zei

Klinkt goed!

Marleen zei

Fijn dat je ‘m zo goed vond!

Mrs. T. zei

Deze staat al op mijn lijstje

blauwruitje zei

Dank je voor de tip.

Ferrara zei

Het is vast een prachtige film, de trailer zit vol harmonie, ik weet niet hoe de film eindigt. Het kan soms gruwelijk uitpakken. Gisteren overleed een vriend van ons, een verlossing. Hij leed aan Alzheimer en dan bedoel ik niet alleen dat hij die ziekte had hij leed er zo verschrikkelijk onder. De laatste weken zaten vol agressie, zo triest.

nicole orriens zei

Nu word ik ook benieuwd! Ik ga hem op mijn lijstje zetten.

Viktória Peričková zei

Wie deze getuigenis vandaag leest, zou het met mij en mijn familie moeten vieren, want het begon allemaal als een grap, voor sommige mensen zeiden ze dat het onmogelijk was. Mijn naam is Otto Rosier en ik kom uit Zwijndrecht, Nederland. maar ik verhuis met mijn vrouw naar Chicago, VS. Ik ben gelukkig getrouwd met twee kinderen en een lieve vrouw. Er is iets vreselijks gebeurd met mijn familie, toen ik mijn baan verloor en mijn vrouw mijn huis verliet omdat ik niet goed voor mezelf en de familie kon zorgen. van haar en mijn kinderen op dat moment. Het lukte me negen jaar, geen vrouw die me steunde om goed voor de kinderen te zorgen. ik probeer een testbericht naar mijn vrouw te sturen, maar ze blokkeert me om met haar te praten ik probeer met haar vriend en haar familieleden te praten, maar weet nog steeds dat iemand me kan helpen en ik heb later een aanvraag ingediend bij zoveel bedrijven, maar toch deden ze dat bel me niet, totdat er een trouwe dag kwam die ik nooit in mijn leven zal vergeten. toen ik een oude vriend van me ontmoette aan wie ik al mijn moeilijkheden uitlegde en hij vertelde me over een geweldige man die hem hielp een goede baan te coca cola bedrijf en hij vertelde me dat hij een spreukgieter is, maar ik ben iemand die nooit in spreukgieter gelooft, maar ik besloot hem eens te proberen en Drigbinovia instrueerde me en liet me zien wat ik moest doen in deze zeven dagen lunch de spreuk. Ik volg alle instructies op en doe wat hij me vroeg om goed te doen. Drigbinovia zorgde ervoor dat alles goed ging en mijn vrouw zou me weer zien na het geweldige werk van Drigbonovia. Mijn vrouw belde me met een onbekend nummer en verontschuldigde zich en ze vertelde me dat ze mij en onze kinderen en mijn vrouw echt mist. En na twee dagen belde een bedrijf dat ik mijn waarderingsbrief heb ingediend, nu ben ik de manager van toonaangevend bedrijf in de VS. Ik raad je aan als je problemen hebt, stuur een bericht naar deze e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com of WhatsApp hem op +12162022709 en je krijgt het beste resultaat. Neem dingen als vanzelfsprekend aan en het zal van je worden afgenomen. Ik wens je het beste.