Totaal aantal pageviews

zondag 21 november 2021

De Beeldentuin

 Maar zelfs als die Toorops er niet waren geweest, had ik het er nog fantastisch gevonden, want daar was de Beeldentuin. DE Beeldentuin. 

Nou zat het weer heel erg mee, dat moet ik zeggen. Als het regent is het vast een ander verhaal. Maar nu... het was bladstil, een goeie temperatuur, een beetje grijs, maar af en toe een klein en voorzichtig zonnetje en dan al die herfstkleuren. We waren als eerste in de tuin gegaan, terwijl alle andere bezoekers eerst het museum in renden. Dus wij waren eigenlijk helemaal alleen daar. Het was bijna magisch!


Dit werk uit 1988 is van Francois Morellet. Het heet La plate-bande en het past zo prachtig in de omgeving. Het zal ook in ieder seizoen anders zijn. 

Nog zo'n mooi passend exemplaar:


Van Sorel Entrog: Complexes of a young Lady (1960-1962)

Er zijn ook nog een paar paviljoens, half open,  met wat kleiner werk zoals dit bijvoorbeeld:


Hildo Krop. Vandaag en Morgen (1918)


Joseph Mendes da Costa. Liefde (1917)

Maar waar ik echt op uit was in deze tuin, dat heb ik nu eindelijk eens gezien. Dat was namelijk  Jardin d'émail van Jean Dubuffet. Toen mijn man de aankondiging van dat werk zag, gewoon op een soort wegwijzer, vroeg hij zich, zin hebbend in koffie, af of het buffet geopend zou zijn. Nou, er was wel een buitenbuffet open. Maar deze jardin niet helaas. Je kon wel op een soort uitkijktorentje klimmen om er wat meer van te kunnen zien. Wat we deden natuurlijk: 



 
Betere foto's heb ik helaas niet kunnen maken, dus voor de volledigheid, ook nog even een foto van een foto op een bordje


Hoe dan ook... het was een mooie ervaring daar in die prachtige Beeldentuin. Als ik weer in de buurt ben ga ik zeker nog eens. Ha, al zou het alleen maar zijn om te kijken hoe het werk van Jan Dibbets (Genaamd Constructie Grasrol, 1967)  er dan bij ligt:





15 opmerkingen:

izerina zei

Die herfstbeelden maakten het geheel nog mooier

Emie zei

Mooi allemaal en die laatste vooral geestig!

Sjoerd zei

De tuin is dus een beleving op zich...

sjannesblog.com zei

Ik zie veel andere beelden, dan een aantal jaren geleden. Ik moet er dus weer eens heen, want het blijft een prachtplek daar!

Kitty zei

Ons favo museum! Die beeldentuin en vooral de "zwaan" van Marta Pan in de vijver, zo prachtig! Al denk ik soms wel dat we gewoon in de maling genomen worden hoor (Grasrol... pffff!) Ach, misschien moeten we het maar op humor houden, hahaha.

Jeanne zei

Wat bijzonder!
Wat zien jullie toch veel prachtige dingen!

Judy zei

De natuur eromheen maakt de beeldentuin nóg mooier! Ik wil er gauw naar toe.

biebkriebels zei

Ik heb ooit nog in die grote "Buffet" vallei gelopen lang geleden.

KnutzEls zei

In die herfsttinten wordt het nog mooier dan het al is.

elly zei

Ja prachti he we komen er vaak alleen dit jaar gingen we niet maar aankomend jaar wordt het toch weer een abonnement nemen op de hoge veluwe en met de museum jaarkaart. We zijn er binnen een kwartier. Genieten. Ik verheug me er nu alweer op

Jeanette Renting zei

Dat eerste kunstwerk is echt prachtig!! Alleen daarom wil ik er nog eens weer heen. En dat witte kunstwerk blijft mooi, hoe vaak ik het ook zie.

miekequilt zei

Wat laat je toch mooie dingen zien. Zoals ik eerder schreef ben ik geen museumbezoeker. Maar ik houd wel van mooie dingen en die zie ik iedere keer bij jou. Bedankt.

Elizabeth zei

Lang geleden dat ik daar was, maar ik weet nog dat ik het prachtig vond!

Hans zei

De Beeldentuin is wel rustig zo in de herfst.
Jardin d'émail, komt me zo bekend voor, laatst nog op tv gezien.
De Constructie Grasrol blinkt uit door zijn eenvoud. Hans

Sami zei

Some wonderful scultpures, the last one is quite interesting and quirky.
Joseph Mendes da Costa - the name jumped at me as it has Portuguese roots. I remember visiting the Jewish museum in Amsterdam and seeing lots of Portuguese names of Jews living there during the war. It was an interesting discovery.