Totaal aantal pageviews

donderdag 25 november 2021

Een tweede kans voor Missy

 

Kijk, daar zit ze hoor. Missy Carmichael, met hond. En als je goed kijkt, zie je ook haar grijze heksenvlecht. Missy is bijna tachtig en niet erg gelukkig op het moment.  Haar man is er niet meer, haar geliefde zoon en haar kleinzoon wonen in Australië en haar dochter, tja, de verhouding met haar is niet helemaal wat het zou moeten zijn. Missy woont helemaal alleen in een groot huis. 

Maar dan lacht het geluk haar toe, op een dag maakt ze tijdens een wandelingetje, kennis met Sylvia en daardoor met Angela en haar zoontje Otis. Het zijn zeer verschillende vrouwen, alle drie maar ze raken voorzichtig bevriend en daardoor, door die vrouwenvriendschap verandert het leven van Missy langzaam, maar zeker. En het is een verandering ten goede. 

Je zou kunnen zeggen dat er nieuwe deuren opengaan . Die hond bijvoorbeeld is niet haar hond. Maar Angela vraagt haar om tijdelijk voor Bob te zorgen. Ze wil niet, maar doet het toch en raakt daardoor in contact met andere hondenuitlaters in het park. 

Nou, als ik op de titel alleen had moeten afgaan, had ik dit boek niet gekozen. Het lijkt op een titel van een oud meisjesboek en die verzamel ik dan wel, maar vooral vanwege de illustraties.

Maar ik hoefde niet alleen op de titel af te gaan, want zij van Griemmank had het boek gelezen en er een verslagje van gemaakt. Dat sprak me aan, dus ik reserveerde meteen. 

En tjonge wat heb ik van dit boek genoten. Het is echt zo'n boek waar je in wegkruipt. Een boek met een mooi slot. Een boek dat mij in ieder geval  blij maakte. In deze tijd heb ik daar soms erg behoefte aan en ik weet dat ik daar niet alleen in ben. 

'De hoopvolste roman van 2021' dat staat op die rode sticker op de kaft. En dat zou best wel eens de zuivere waarheid kunnen zijn. 

Een absolute aanrader voor als je je een beetje terug zou willen trekken uit de momenteel nare wereld. 

16 opmerkingen:

Emie zei

Dit boek staat(al) op.mijn lijstje. Nu met stip.

KnutzEls zei

Meteen gereserveerd. Ben benieuwd.

miekequilt zei

O, ik heb het boek ook gelezen. Maar het was helemaal niet mijn smaak. Ik zeg er verder niets over maar ben daarna gauw aan een ander, fijner boek begonnen.
Dat lezen troost en hoop geeft in deze nare tijd is een feit. En ik hoop dat de boekwinkels open mogen blijven. Zodat we wel af en toe een boek kunnen kopen. Want dat doe ik graag.

Marlou zei

Ha Bertiebo,

lijkt me echt een boek voor mij.
Hou van dit soort..
dank je voor de tip.

Groetjes, Marlou

Ellen zei

Dat lijkt me een heel mooi boek. Ik ga het onthouden.
Bedankt.

berber zei

heb het net gedownload en geniet absoluut van het boek. Doet me wat aan mezelf denken.

Mormorsweb.blogspot.com zei

Ik kan het in het engels downloaden. Goed voor mijn talen.

Els04 zei

Oh ja, mooi boek!

Nietzomaarzooo zei

Dat zijn de fijnste boeken en vooral nu. Dank voor de tip.

Mrs. T. zei

Oh, dit lijkt me een beauty! Bedankt voor de tip!

Marthy zei

Ik heb hem net uit en wilde er ook een blogbericht aan wijden. Doe ik nu niet meer maar een aanrader is het zeker, ik heb er van genoten!!

Hans zei

Voor Missy lees ik een positieve verandering, zo hoort het ook. Hans

Iris Flavia zei

Sounds a bit like "Golden Girls"!

Charlie zei

Wat een bemoedigende blog BertieBo op deze vrijdagmorgen! Nou iedereen kan wel wat positiviteit gebruiken en een goed boek is daar heerlijk voor! Dankjewel!

Jeanne zei

Dit is weer typisch zo’n boek waar ik - door je enthousiaste beschrijving - vandaag nog achteraan ga!
Dank je wel voor de tip!

Katrien zei

Zo fijn dat je op hoge leeftijd nog nieuwe vrienden kunt maken.