Totaal aantal pageviews

zaterdag 23 juli 2022

Zeg maar Agaath

 


Met een aanbeveling van Andre van Duin en de luizenmoeder-juf, moest dit wel een lekker boek zijn. Een feelgood -roman, zo wordt dit boek op de achterkant aangekondigd. 
En ik moet zeggen, dat was het ook wel. Ik vond het in ieder geval een prettig leesbaar verhaal. Al speelde mee dat ik net uit een ingewikkeld en (in)spannend boek kwam. 

Het verhaal van de 78-jarige Agaath en de 18-jarige Karim. 

Agaath is vrij recent weduwe geworden en Karim heeft eindexamen gedaan en is bezig aan een tussenjaar om te bedenken wat hij wil met zijn leven. Hij werkt in een supermarkt als hij daar een kleine advertentie ziet van Agaath. Zij heeft hulp nodig bij het opruimen van haar zolder of eigenlijk bij het opruimen van de spullen, verzameld door haar en haar man. Karim gaat op gesprek en Agaath neemt hem aan. 
Ze komen steeds nader tot elkaar, leren van elkaar, zijn geïnteresseerd in elkaars leven en dan vindt Karim een stapeltje brieven. Brieven die Agaath laten schrikken en dat moet nader onderzocht worden. 

Dus: ik las het boek met plezier en vind het alleen jammer van het open einde. Ik wil weten hoe het afloopt. Nu moet ik maar hopen dat er een vervolg komt

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Dat lijkt me erg vreemd om zo af te sluiten met een cliffhanger.

Anoniem zei

Interessant onderwerp voor een boek. De schrijfster heeft een heel zware tijd achter zich en was blij een fictief te kunnen schrijven ( interview in Zin).
Fijn weekend.

Anoniem zei

Dat was ik: miekequilt

ella zei

Klinkt interessant, jammer van dat open eind, ik blijf dan altijd met een ontevreden gevoel zitten. Nu weet ik niet of ik het ga lezen. Groeten Ella.

Iris Flavia zei

That sounds like a very great story indeed!
That open end would drive me nuts, though.

Kitty zei

Klinkt als een boek dat zelfs ík uit zou kunnen lezen ;)

Floor zei

Het is na het uitkomen van De zeven zussen, helemaal in om boeken in serie uit te geven.
Natuurlijk wil je weten hoe het verder gaat met zo'n open einde, maar ik vind het toch jammer.

Marthy zei

Ik weet graag hoe het verhaal echt afloopt dus dit is geen boek voor mij.

Jolande zei

Ik hou ook niet van boeken met een open eind, tenzij ik gelijk door kan lezen in het volgende deel.