Totaal aantal pageviews

donderdag 21 juli 2022

Zo gaat het

 'Hoe gaat dat dan in zijn werk, met die kunstgeschiedenis', werd me gevraagd.


Nou zo ziet dat er dan ongeveer uit, zo'n online college. De lessen zijn op dinsdagavond om 20. 00 uur. Je krijgt vijf minuten van tevoren een link waarmee je via Zoom het college kunt volgen. Je ziet de docent en de docent ziet jou,  bij binnenkomst. Daarnaast zie je hem ook vertellen, doceren. En er komen vragen en opmerkingen langs aan het eind. 


 Bovendien komt er  de volgende dag een link waarmee je het hele college kunt volgen op een ander tijdstip.  Dat is voor mij een uitkomst. Ik ben 's morgens op mijn best. 
Je kunt dan een week kijken, daarna niet meer. Bijkomend voordeel is dat je het even kunt pauzeren. En wat ik in de echte collegezaal deed, nl aantekeningen maken, dat doe ik thuis ook. En die aantekeningen werk ik dan verder uit. 

Dit wat je hieronder ziet is wat we tot nu toe 'hebben gehad'. 

Egypte | Griekse en Romeinse oudheid | Vroegchristelijke kunst | Oost-Romeinse Rijk | Byzantium | Germaanse en Keltische kunst | Karolingische en Ottoonse kunst | Romaanse kunst | Gotiek | Laatgotiek | Proto-renaissance | Vroege renaissance | Hoog-renaissance | Maniërisme

Je ziet hier  trouwens een zelfportret van Albrecht Dürer.  Hij schilderde dit in 1498. Op dat zelfportret kom ik nog wel een keer terug. Dürer staat bekend als de maker van het eerste zelfportret. 

14 opmerkingen:

miekequilt zei

Wat een mooi schilderij. Het is toch geweldig leuk dat je je lessen kunt blijven volgen. En fijn dat je ze nog eens na kunt zien.

Emie zei

Geweldig manier van onderwijs volgen! Leuk dat je het even hebt uitgelegd.

Sjoerd zei

Als je er de interesse in hebt, is dat natuurlijk geweldig om dat op deze wijze te doen.

Mevrouw W. zei

Ik volg af en toe een webinar (meestal over fotografie) en vind het een uitstekende oplossing om dingen te leren. Ik steek er sneller iets van op dan wanneer ik iets moet lezen. En ik hoef er de deur niet voor uit, dat is soms ook weleens makkelijk.

In de weer zei

Fijn dat je het ook op een ander tijdstip kunt volgen.
Inderdaad zijn pauzes, die je zelf kunt bepalen, handig voor je aantekeningen.
Succes Bettie !

Iris Flavia zei

First selfie, LOL! Reckon took a bit longer than today...

Charlie zei

Inderdaad de techniek staat voor niets! Leren via zoom, prachtig! zo heb ik ook lezingen of tentoonstellingen kunnen volgen tijdens de Corona periode. Waar haal je al die tijd toch vandaan?

sjannesblog.com zei

Leuk onderwerp om lessen over te volgen. Dat gaat op zich prima via zoom. Toch zou ik de live-versie prefereren. Maar ja.

Ferrara zei

Wat mij er leuk aan lijkt dat je anders leert kijken. Wij waren zondag naar een lezing over de Vaandeldrager van Rembrandt, daarna vallen je voortaan toch meer dingen op, ook op andere schilderijen.

Jeanne zei

Fijn dat je toch verder kunt met de cursus!

Jolande zei

Toch fijn om zoiets nog eens te kunnen bekijken op een tijdstip waarop je op je best bent.

Hans zei

Het online cursus volgen is wel zo makkelijk, scheelt een hoop reistijd. Hans

Judy zei

Geweldig om zo het college online te volgen!

Marthy zei

Wat is dat toch prachtig dat dit allemaal kan tegenwoordig, online een cursus volgen.