Totaal aantal pageviews

woensdag 17 mei 2023

Soms gaan de dingen zoals het moet


Toen ik nog het grootste deel van de dagen in bed doorbracht, lag ik me toch nog over bepaalde zaken op te winden. Je zou denken dat ik wel wat anders aan mijn hoofd had, maar nee hoor. 
Een van die dingen was dat de route van bus 314, de bus naar Amsterdam die ik vaak neem, veranderd ging worden. Veranderd in die zin dat er een paar haltes zouden verdwijnen. Drie haltes om precies te zijn. De totale tijdwinst zou twee minuten bedragen. 
Twee hele minuten maar liefst!

En dat in een wijk met veel ouderen. Zelf zou ik er niet eens heel veel last van hebben, maar ik vond het echt een idiote beslissing. Er was nota bene net een verbouwing van een van de haltes geweest. 
Er werd geprotesteerd, ik kon niet veel doen, maar tekende wel een petitie. 
En zie: De beslissing is teruggedraaid. Heel mooi. 

Dit alles speelde in januari/februari. Maar toen ik van de week terug kwam uit Amsterdam was het nog steeds niet de oude route. De chauffeur vond het ook wel raar dat het zo lang al heeft geduurd. Maar vooruit, beter laat dan nooit nietwaar. 

Je snapt waarom ik gisteren toch  moest lachen om Toos & Henk in het Noordhollands Dagblad.



16 opmerkingen:

Judy zei

Heel goed, die petitie! Als je afhankelijk bent van ov, dan moet het wel te doen zijn.

izerina zei

Ja een slechter openbaar vervoers beleid maakt de keuze voor een auto gemakkelijker. Als je geen auto hebt is het echt pech

Mormorsweb.blogspot.com zei

Hier wilde "men" (politici) een trein brug bouwen over Vejlefjord omdat het twee minuten zou schelen in reistijd. Mensen verkochten hun huizen, de huisprijzen daalden schrikbarend. Na vier jaar besloot" men" het project op te heffen. 😡😡

miekequilt zei

Ik gebruik zelf weinig het OV. Maar het is heel belangrijk dat het goed geregeld is. Hopelijk wordt alles nu weer gauw geregeld.

Emie zei

Goeie actie op stomme beslissing.

Sjoerd zei

Ze jagen steeds meer mensen uit het openbaar vervoer. iets wat eigenlijk veel goedkoper of gratis zou moeten zijn.

Tine de Jong zei

Het is niet alleen daar zo want ook hier in de wijk zijn er vele halte's weg en rijden ze niet meer door naar de stad maar slechts tot het station. Fijn dat de petitie toch hebt geholpen. Dat plaatje past ook heel goed want het is wel zo. Alleen ik e vele ouderen hebben geen rijbewijs en zijn soms wel afhankelijk van het Ov. Maar daar zit de gemeente niet mee, want ze doen toch hun eigen zin. Mooi blog heb je zeker weer geschreven. Groetjes, Tine

Marthy zei

In Stolwijk gaat de bus niet door het dorp, nooit zo geweest. Hij stopt op de provinciale weg, een eind lopen, zeker voor ouderen. Gelukkig hebben we nog een buurtbus, in stand gehouden door vrijwilligers.

Floor zei

De groep ouderen wordt steeds groter, maar toch halen ze brievenbussen, haltes en pinautomaten weg omdat het te duur is.
Ouderen kunnen vaak niet, of niet ver lopen, maar daar wordt geen rekening mee gehouden.
Fijn dat de protesten nu geholpen hebben.

Jolande zei

En dan vinden ze het nog gek dat iedereen de auto pakt...
In Belgie staat ons huis in Vlaanderen, maar de Vlaamse busmaatschappij rijdt maar totaan het viaduct over de snelweg, wat ongeveer op een kilometer afstand ligt.
Ons dorp moet gebruik maken van de Waalse maatschappij om in Leuven te komen, maar die rijden bijna niet.
Er was een belbus, die moest je dan een paar dagen van te voren bestellen, maar die ging niet naar Leuven, maar de andere kant op waar je dan de trein moest nemen; je was dan zo lang onderweg dat je net zo goed kon gaan lopen.
Voor ons was dat geen probleem want wij namen dan de auto, maar de oudere mensen zijn totaal afhankelijk van familie, vrienden of buren.
Fijn dat in ieder geval bij jullie de petitie geholpen heeft.

Ferrara zei

Voor nu is het mooi dat het gelukt is, maar hou het in de gaten. Best kans dat over een paar jaar een andere bestuurder dit wiel opnieuw uitvindt.

sjannesblog.com zei

Zo zie je maar, dat je niet alles voor zoete koek moet slikken.

KnutzEls zei

Hier is het ov goed, maar er liggen wel plannen om tramlijnen in te korten of weg te halen. Ook hier protest, maar of dat gaat helpen....?

schrijfselsvanmij zei

Toos en Henk, mijn blijde begin van de dag

blauwruitje zei

Heel bijzonder dat het zo lang moet duren.

Els04 zei

Altijd fijn dat je het gevoel hebt dat je mening meetelt he!