Totaal aantal pageviews

zondag 19 november 2023

WijnSpijswandeling

 Omdat het leuk is om af en toe met één kind, (nou ja kind, een zoon van 36), iets aparts te doen, ging ik met dit kind een WijnSpijswandeling doen. In Amsterdam. 

Dat gaat als volgt: 
Dirk en ik spraken af op het station en gingen met de tram naar het eerste restaurant op onze route. Je start op een zondagmiddag om twaalf uur bij dat restaurant. 
Daar krijg je een hapje en een drankje.  Je wordt vriendelijk ontvangen, krijgt een plekje aangewezen en je wacht op wat er komt. 
Je geniet ervan en dan wandel je naar het volgende restaurant. 
Tussendoor zie je nog wel wat Amsterdam. 
Nou en in het volgende restaurant en de vier daarna (zes in totaal), herhaalde de geschiedenis zich. De langste wandeling tussen twee restaurants was twintig minuten. Daar was ik op dat moment ook wel aan toe. Na drie of vier glazen wijn.  
We hadden trouwens ook rustig tijd kunnen nemen om nog wat extra rond te wandelen. Onze zoon kende de weg in de buurt en het weer was niet zo best, dus dat deden we niet. Maar het hád gekund.
En overal waren de gerechtjes lekker en origineel. Wij probeerden een top-vijf te maken, maar dat lukte niet eens. Alles was lekker. Ook de wijnen. 


Wij waren met zijn tweeën, maar ik zag ook een gezin van vijf en een vriendinnengroep. Daar waren dan ook tafels voor gereserveerd. 
Het liep allemaal gesmeerd en we concludeerden dat het een win-win was. Wij hadden een lekkere, leuke en gezellige middag. Met z'n tweeën aan tafel zit je natuurlijk al snel te praten. Dus ook nog zinvol. 
Voor de restaurants was het ook prima, want die zijn anders nog niet vol denk ik,  zo om twaalf uur zondagmiddag. 
Plus dat ik kennismaakte met een paar restaurants die ik heel erg leuk vond. En die ik onthoud voor als, ooit. 
Ik vond het een echte aanrader... (De wandelingen worden ook in andere steden georganiseerd)


16 opmerkingen:

izerina zei

Wat een leuk concept.

Sjoerd zei

Goh, dat lijkt me ook heel leuk om te doen.

Judy zei

Wat een leuk idee! Wel veel wijn.... hik.

miekequilt zei

Wat een leuk idee om samen met je zoon zo uit te gaan. En dat in je geliefde Amsterdam !

sjannesblog.com zei

Een leuke zondagmiddagbesteding!

Ellen Van den Broek zei

Heel leuk concept. Hier op de Veluwe organiseren ze fietstochten, dat heet"happen en trappen". Onlangs hier in het dorp werd een wandelroute georganiseerd met de naam "stappen en happen". In het najaar een langere fietstocht "de bokkentocht". Is herleid van de periode dat er bockbier is.
Ellen

Emie zei

Als Happen en stappen heb ik dit ook ooit samen met zussen in Zutphen gedaan. Dat was onder leiding van een stadsgids, ook al zo leuk. En samen met één kind iets ondernemen is zo gezellig en waardevol.

Mevrouw W. zei

Heel erg leuk om te doen.
Op Social Deal heb ik weleens een wandelarrangement geboekt bij Burg-Haamstede in de buurt. We werden ontvangen met koffie en gebak, daarna wandelden we om vervolgens in hetzelfde restaurant te gaan lunchen.

Marieke zei

Leuke, lekkere en gezellige actie. Iets voor onze volgende afspraak?

Iris Flavia zei

First off: I am impressed by google translate (deepl has the hiccups) - it can really translate " WijnSpijswandeling" - I thought it´s a word you made up!

And what a great trip that is, too! No idea if I could walk after so much wine, though ;-)
Sweet pic of the two of you.
Sad it´s such a hassle with Ingo (health-wise) - this really is a great idea to get to know new restaurants! (and spend quality time)

schrijfselsvanmij zei

Lijkt me hartstikke leuk om te doen!

roentare zei

It is good to treat yourself in the company of loved ones

Marthy zei

Lijkt me ontzettend leuk om te doen.

In de weer zei

Net zoiets als happen en trappen !

Jolande zei

Ik ben een lastige eter en na meer dan een glas wijn sta ik al op mijn kop, dus voor mij zou zoiets niets zijn, maar leuk dat je dit samen met je zoon kon doen.

Elizabeth zei

Wat is dit leuk! Ook een idee om iemand cadeau te doen...