Totaal aantal pageviews

woensdag 26 juni 2024

Sylvia Witteman


De bibliotheek beschrijft dit boek als volgt: 'Bundel met persoonlijke columns over klein en groot leed en over plezier'. 

En dat klopt als een bus. 
Wat voor mij het belangrijkste is, is dat dit boek heel erg grappig is. Ik las een groot deel in de bus op weg naar Amsterdam en heb echt keihard zitten lachen. Huilen van het lachen bijna. Mijn man zat zich daarover naast mij te amuseren en als ik dan wilde vertellen waarom ik zo moest lachen kon ik dat niet eens. Ben er zowat in gestikt. 

Natuurlijk is het niet zo dat alle columns even grappig zijn. Het zijn er tweeënnegentig. Dat kan niemand denk ik. Maar ik kan me van de laatste tijd niet echt een boek herinneren waar ik hardop om moest lachen, dus dat is pure winst. Bovendien zette Witteman me soms aan het denken. 

Sylvia Witteman ken ik al heel lang. Niet persoonlijk hoor, maar vanuit de Volkskrant. Vroeger schreef ze over koken. Dat interesseerde me niet. Daarna hebben wij heel lang de Volkskrant niet gelezen, dus ik heb een hoop van de lol gemist. 
Gelukkig zijn veel van haar columns gebundeld en kan ik nog  inhalen. 
Dit boek is uit 2021. Wat o.a. inhoudt dat het regelmatig over Corona gaat. 
Een greep uit de onderwerpen: Een moeder met een gebroken heup ('Heup doet leven', heet hun appgroep), mondkapjes (de school van haar kinderen laat de mondkapjes bedrukken met het wapen, maar ja die kinderen gaan tongzoenen en blowen dus dat schiet niet op),  Peuterliedjes met negatieve stereotypen  (Schiet hem dood in zijn poot), .................

Enfin ik kan wel bezig blijven, maar dat is vrij zinloos lijkt me. Je vindt het leuk... of niet. Kijk maar!

16 opmerkingen:

izerina zei

Dat ga ik reserveren. Bedankt

Sjoerd zei

Daar ga ik eens vaar zoeken...

sjannesblog.com zei

Ik ben al een tijdje fan. Maar het boek ga ik onthouden.

Emie zei

Vind haar ook erg grappig, ze schrijft heerlijk.

Lot zei

Ik heb net "Gekke wijven en andere types" van haar geluisterd. Niet in een keer maar tussen andere boeken door. Heel leuk en soms heeeel herkenbaar. Ze schrijft ook in de Libelle die ik elke week les.

Marieke zei

Leuke leestip voor de leesclub.

miekequilt zei

Meteen gereserveerd in de bieb.

Ferrara zei

Witteman altijd goed voor vermaak over de meest simpele dingen. Je moet het maar kunnen.

Floor zei

Ik lees haar columns altijd in de Libelle, zeker heel leuk.
Lijkt me ook een leuke vrouw, zo lekker zichtzelf.

mrs H. te B. zei

Leuk! Een tip: als je een abonnement hebt op een vd andere dpg (?) kranten kun je je abonnement koppelen. Zo lees ik ook verschillende columns uit het ad, Parool , Volkskrant....

Janny zei

Ja, haar columns zijn altijd heel leuk, ik zal ook eens in de bieb kijken.

Aleida zei

Op Schiphol zo'n dwarsligger gekocht. Heerlijk uitgelezen in de vakantie. Korte verhaaltjes, dus je legt t ook makkelijk even weg en zo nu en dan héél grappig en ook herkenbaar

Marthy zei

Ik weet nooit zo goed wat ik van de humor van Witteman moet denken, ben er niet kapot van. Heb dat ook met veel cabaratiers.Blijkbaar geen gevoel voor humor.

Jolande zei

Ik ken haar niet. Ik lees in de reacties dat er columns van haar in Libelles staan, daar heb ik een paar oude van liggen.
Die heb ik gekregen om mee te knippen en te plakken, maar ik zal eens kijken of er daar wat van haar in staan.

Ferrara zei

Bertie volgens mij is bovenstaand bericht spam.

Bertiebo zei

Dank Ferrara, weggehaaald.