Totaal aantal pageviews

woensdag 27 juni 2018

Hondenpoep

Hondenpoep is natuurlijk niet alleen in Den Haag een probleem.
Je leest vaak dat het een van de grootste ergernissen is. Bij mij thuis, in mijn straatje, vind ik ook wel eens, (niet vaak) zo'n stinkende hoop. Wel eens.
Maar als we in Duindorp zijn en met onze kleinzoon naar het strand gaan, dan is het echt opletten geblazen. Daar ligt veel.
En dat is voorzichtig uitgedrukt.
Bij de gemeente  Den Haag, hebben ze kennelijk besloten er iets aan te doen.
Naast regels stellen, waar velen zich dus niet aan houden,

In heel Den Haag is het verplicht hondenpoep op te ruimen. Dus ook in de losloopgebieden, waaronder het strand. Zo blijft Den Haag schoon. U bent als hondenbezitter altijd verplicht om een zakje, schepje of ander opruimmiddel bij u te hebben. U kunt de poep daarna weggooien in een hondenpoepbak, afvalbak of ondergrondse restafvalcontainer.
Alleen gehandicapte mensen met een blindengeleide- of gehandicaptenhond hebben geen opruimplicht voor hondenpoep.

 is er nu een inloopspreekuur 'Hondenpoep'. 
Ik denk dat er zoveel klachten zijn gekomen dat de gemeente besloot iets te doen. Maar wat? 
'Nou laten we daar maar eens over gaan praten met de mensen. Een inloopspreekuur, jaaa, goed idee, dat doen we'. 
Rare wereld. 
Geld vrij maken, tijd vrij maken, posters op hangen, mensen inzetten. Pfffff. Dat is heel wat. 
En zal het enig effect hebben? Ik vrees van niet!

14 opmerkingen:

Ivy zei

Moet je er eens iets van zeggen. Kijken ze je aan met een blik van 'waar bemoeit dat mens zich mee!' Toch vraag ik mensen wel eens of ze niet iets vergeten als ze de poep maar laten liggen op het grasveldje hier voor de deur. Een enkeling komt dan terug met een zakje om het op te ruimen. Laatst keek iemand of we dat wel zagen. Ja dus. Meestal gaat het hier trouwens wel goed.

izerina zei

Hier zijn automaten met zakjes. En kun je ook een stapel tegelijk bij de dierenarts halen. Dat is makkelijk,heb ik altijd een zakje bij me. Het stimuleert steeds meer mensen, om ze te gebruiken.

KnutzEls zei

Iiieekkk,zo vies....!

Kitty zei

Ja echt smerig, Op het voetpad langs de Weel stinkt het ook altijd zo. Mijn broer en zus ruimen de rotzooi van hun schatjes wel netjes op.
Handhaven is lastig, er was hier vroeger wel een 'hondenbeambte' die dat deed maar volgens mij is zij wegbezuinigd.

Wieneke zei

Sinds een maand of twee hebben wij in ons dorp - na hevig aandringen door een aantal dorpsgenoten die het poepprobleem helemaal zat waren - een stuk of vier van die speciale hondenpoepbakken van de gemeente gekregen. Het effect is tot mijn grote vreugde echt al zichtbaar. Al die bezuinigingen op mensen met een controlerende functie, die dan thuis op de bank met een uitkering én een frustratie zitten, zijn ongelooflijk verkeerd en kortzichtig. Er gaat zoveel fout op allerlei gebieden omdat de controle helemaal weg is. Dat kost toch ook ontzettend veel geld? Om maar niet te spreken van de bijbehorende ellende. Een inloopspreekuur is weggegooid geld. Gewoon handhaven, maar met de kanttekening dat er wel genoeg van die bakken neergezet moeten worden.

Het lieve leven... zei

Maar er staat toch dat je op het inloopuur in gesprek kunt gaan om te bespreken hoe je het probleem met elkaar kunt aanpakken? Ik zag de posters ook en ik vind het juist een goed plan. Boetes en regels helpt blijkbaar niet. En er is een hoop onvrede. Dus dan met elkaar aan tafel om te luisteren naar de problemen en dan met elkaar oplossingen bedenken. Dit probleem los je niet binnen een week op maar door krachten te bundelen kunnen er best goeie ideeën ontstaan die misschien niet bedacht zouden zijn door de ambtenaar achter zijn of haar bureau. Bovendien is het voor de mensen die er veel last van hebben ook gewoon heel fijn als je gehoord wordt door de gemeente. Dat je ergens heen kunt gaan met jouw problemen...alleen dat is al fijn. Ik vind het een goede actie.

pourquoi pas ??? zei


ik heb zelf een hondje. Ik zal altijd opruimen als ze wat doet. Soms, meestal als ik net nieuwe schoenen aanheb, als ik dan in de shit van een andere hond stap heb ik er zo de balen van dat ik denk; ik ga het ook niet meer opruimen.
Gelukkig kan ik dat niet en ga ik gewoon door.
We hebben hier in de buurt iemand met 3 grote bordeaux doggen die NOOIT opruimt. Ik kan me daar zo aan irriteren
Ik wil niet dat anderen last van mij hebben maar wil ook geen last hebben van anderen.
Jammer genoeg werkt dat niet zo.
En daarbij verpesten ze het voor de goede want honden zijn op steeds minder plekken welkom

Onliemie zei

Valt eigenlijk mee in België. Hier heb je gasboetes en ben je verplicht minimaal 2 zakjes per hond bij te hebben. Rondslingerende plastiek afval vind ik nog erger. Dat ligt er voor eeuwig.

Pippa's Hus zei

Ik heb zelf een hond maar niets zo vervelend als overal hondenpoep. Bah. XX Esther

Mrs. T. zei

Ik vind het echt zo asociaal om je hond uit te laten, er naast te staan als ze staan te kakken en dan weg te lopen.
Wij hebben twee poezen in huis en die komen nooit buiten omdat wij vinden dat anderen geen last horen te hebben van onze keuze voor een huisdier.

Sjoerd zei

Alleen al om die poep zou ik geen hond meer willen.

Nietzomaarzooo zei

Zie dat inloopspreekuur zo voor me: iedereen komt daar zijn hoopje deponeren. Wel in een zakje uiteraard. :)

Marthy zei

In ons Nederlandse dorp staan er al jaren bakken met plastic zakjes erbij. Ik woon langs een favoriete uitlaatroute en zie zeker verbetering.

Vlimbouter zei

Aan onze kust vind je hondentoiletten en tijdens het zomerseizoen mogen honden niet eens op het strand.