Totaal aantal pageviews

vrijdag 8 juni 2018

Postcrossing

Het blijft maar  leuk, dat postcrossen. Ik wil er eigenlijk mee stoppen, maar dat vind ik moeilijk. Iedere keer weer opnieuw ben ik verrast door wat nu weer iemand in een (ver) buitenland voor mij heeft bedacht.


 Neem nou deze kaart. Ik ga altijd eerst even bedenken waar die vandaan komt en ik heb het wel eens goed. Bij deze kaart dacht ik aan India. Nou, het is Bangla Desh. Ik was warm dus.
De kaart vind ik eigenlijk helemaal niet leuk. Maar het feit dat-ie uit dat land komt, hier bij mij in Hoorn, dát wel!


 En ja, als ik dan op de achterkant kijk en ik zie de postzegels, ronde postzegels met prachtige kleuren, dan vind ik dat echt heel erg leuk.
Er was er nog eentje:

Uit Rusland. Van iemand die dokter is en beginnend muzikant. En woont in de omgeving van Moskou. Dit is wel een kaart die ik leuk vind. Heb ook in mijn beschrijving staan dat ik houd van kaarten over post. Dus de afzender heeft goed gekeken

Ik ga dus nog maar even door, mijn stapel kaarten moet op. Maar ik koop geen nieuwe meer

Ps: Over Postcrossing. Je geeft je op bij de organisatie. Je ontvangt een adres van iemand ergens op de wereld. En een  nummer. Dan stuur je diegene een kaart met dat nummer er op. Als de kaart ontvangen is, moet de ontvanger hem registreren met dat nummer en op dat moment krijgt een andere deelnemer ergens op de wereld jouw adres. En jij na een paar dagen of weken een kaart.

15 opmerkingen:

Céline zei

Ik doe ook aan postcrossing. Het is een feestje om een kaart ergens vandaan te krijgen.
Laatst had ik er een uit Australië.
Ik probeer elke week er een te sturen, maar soms lukt het niet.

Sjoerd zei

Toch is het natuurlijk wel leuk om daarmee bezig te zijn. Schitterend die postzegels ook.

sjannesblog.com zei

Ook weer leuk om mee bezig te zijn. Wat is er toch veel!

Kitty zei

Lijkt me leuk, maar heb je nooit vervelende ervaringen gehad Bettie? Je adres komt toch zomaar bij een wildvreemde terecht. Straks staan ze met hun koffers bij je op de stoep 😜 En hoeveel kaarten heb je inmiddels?

Lieve zei

Ik doe ook aan postcrossing, daardoor ben ik jouw blog zelfs gaan volgen Bertie want ik heb een kaart van jou ontvangen en daardoor kwam ik op jouw profiel en jouw blog terecht. Maar stoppen met postcrossing zou ik nooit kunnen, dat is meer dan een hobby geworden voor mij, eerder een passie. Trouwens, met mijn voorraad kaarten kom ik nog minstens 10 jaar toe, haha. Als je benieuwd moest zijn, mijn profielnaam is purple-hortensia.

lien zei

Ik doe het al heel wat jaartjes en ga nog lang niet stoppen! Altijd leuk zo'n teken van de andere kant van de aardbol (of dichterbij) :-)

Nietzomaarzooo zei

Leuke hobby. Met beide landen heb ik wel iets. Jammer dat de postzegels zo duur zijn geworden. Maar gelukkig is er online ook veel te doen.

Vlimbouter zei

Lijkt me heel leuk. Ik vroeg me af: "Zou ik het ook doen?" Maar oei, dan krijg ik zo'n hoop postkaarten die ik écht niet kan weg gooien... Toch maar niet dus.

Bernardine zei

Grappig, ik heb je ooit een kaart gestuurden zo is het blog-volgen begonnen.
Ik zou het postcrossen weer eens nieuw leven in moeten blazen, heb al een poos niets meer gestuurd.
Ik heb wel een enorme verzameling kaarten, veelal zelfgemaakt. Ik wil je er best een aantal sturen hoor, dan kun je wee even voort ;)

Onliemie zei

Toch wel heel erg leuk! Ooit ga ik daar toch ook eens aan mee doen. Nu nog veel te weinig tijd voor al mijn andere lopende projecten.

Judy zei

Wat een mooie postzegels! Wat leuk dat je me gevonden hebt, en ik jou en je blog. Ziet er goed uit, en ik volg je meteen. Ik las in je profiel over de dingen waar je van houdt, en die komen aardig overeen met wat ik leuk vind. Behalve het hardlopen, dat lukt niet met mijn knie. :)
P.S. Wat een schattige kleinkinderen! Die heb ik nog niet, daar moet mijn zoon voor zorgen, heb ik niets over te zeggen. :)

Bertiebo zei

Nou dat zou ik natuurlijk geel erg leuk vinden

Bertiebo zei

Nee nooit. Integendeel. Alleen maar leuke contacten, een paar in real live. Een keer had ik iemand geschreven dat ik zijn stad binnenkort ging bezoeken. Die bood me toen een rondleiding aan. Maar we waren met een groep en ik twijfelde en ging er niet op in. Altijd spijt van gehad

Ageeth Mooij zei

Lijkt me ook leuk, postcrossen.

Anoniem zei

Door jou nieuwsgierig geworden naar postcrossing. Vandaag m'n eerste kaart verstuurd. Leuk👍