Totaal aantal pageviews

dinsdag 12 juni 2018

Normandie Nue


'Een beetje een luchtige film' hadden de leden van de filmclub  voorgesteld voor de laatste avond van dit jaar. En dat kregen we, een luchtige film.

Het verhaal: In het kleine dorp Mêle-sur-Sarthe worden de veehouders geteisterd oor de crisis. De prijs van het vlees daalt fors de melk wordt met verlies verkocht en de veehouders zitten in zak en as. Burgemeester Georges Balbuzard wil zich niet laten kennen. Wat wil het toeval? Blake Newman een bekende conceptfotograaf die grote menigten naakt fotografeert, is op doortocht in de streek. Balbuzard is er van overtuigd dat deze man het dorp kan redden. Met driehonderd naakte Normandiërs zal er door de media wel aandacht geschonken worden aan het probleem.
(Tekst overgenomen uit het programmaboekje van Cinema Oostereiland)

Een leuke film ook, met hilarische momenten. Niet dat ik nou de hele tijd heb zitten stikken van het lachen, maar ik heb me heel goed geamuseerd.
De rol van de burgemeester wordt gespeeld door Francois Cluzet (de man in de rolstoel in Intouchables) en dat deed hij ook hier heel erg goed, Francois. Ook de andere rollen vond ik goed gespeeld.
Ik las na afloop (gelukkig pas na afloop) een paar zure recensies. Tja, jammer dan. Ik had een leuke avond. Er waren vijftien leden van de filmclub bij het nagesprek en daarvan gaf er eentje een tien, tien gaven een acht en vier gaven een zes (man en ik gaven een acht).
Tijdens zo'n gesprek met elkaar, kom je weer eens op andere gedachten en inzichten en dat maakt het leuk. Ik overwoog om te stoppen met de filmclub, (uitsluitend vanwege het tijdstip),  maar nu blijf ik toch nog maar een jaartje.
Ik vond de film  zeker  leuk genoeg om de trailer te laten zien, hier


9 opmerkingen:

Onliemie zei

Leuk, heel leuk lijkt me! Ik voel me meteen op vakantie bij het zien van die trailer. En moesten wij zo'n knappe burgemeester hebben, ik zou meteen op de man stemmen bij de volgende verkiezing! ;-)

Nietzomaarzooo zei

Ja, zo'n film word je vrolijk van.

Wieneke zei

Wij lopen met de filmclub hier wat achter jullie aan, heb ik het idee. Dus wie weet kan ik hem ook nog zien. Ik hou het in de gaten.

pourquoi pas ??? zei

Ja leuke film zeg. Ik zet hem op mijn lijstje. Ik wacht liever tot de DVD uitkomt zodat ik heerlijk in bed kan kijken. Medecin de campagne staat ook op mijn lijstje. Oh en museum Voorlinden ook.

Matroos Beek zei

Ik kan niet wachten om hem te zien!

Sjoerd zei

Dat lijkt me best een grappige film...

Marthy zei

Oh Oh, was ik nou maar effe in Nederland. Ik zit al te genieten bij het voorfilmpje, wat je zegt, heerlijk ontspannend.

juffrouw Ooievaar zei

Bedankt voor de tip, leuk :)
Volgens mij heb ik (niet helemaal hetzelfde) met vrouwen, een Amerikaanse/Engelse film gezien.
Dat was ook een leuke film, want eerlijk is eerlijk, de laatste tijd is het filmaanbod niet echt geweldig.
Groetjes Anita

Vlimbouter zei

Dat ziet er een leuke film uit! Ik heb het direct opgezocht, maar in Vlaanderen spelen ze hem niet (of niet meer). Als ik in Frankrijk ben deze zomer, zal ik zoeken of ik hem op DVD vind.