Totaal aantal pageviews

vrijdag 1 juni 2018

La Villa

Alweer een film die nog niet uit was toen we hem met de filmclub gingen kijken.
Ik vond het een mooie film, maar oh wat kostte het me moeite om wakker te blijven.
Ik heb nog net geen blauwe plekken van de porren die mijn man me gaf, zodra hij slaapgeluiden dacht te horen.
Hij deed dat op uitdrukkelijk verzoek hoor.
Na afloop van de  film is er dan een nabespreking.
Maar de film was pas om tien uur klaar, dan die nabespreking en dan nog een half uur lopen. Dat houd ik niet meer vol. Wel jammer. Maar aangezien de films van de filmclub altijd 's avonds zijn, ga ik maar eens goed overwegen of ik nog wel lid wil blijven. Het is ook niet aardig om weg te gaan na afloop.
Maar dit terzijde
De film:
Angele, Joseph en Armand komen voor het eerst in tijden bij elkaar in het huis van hun vader, die ernstig ziek is. Angele, actrice, heeft jaren geleden een drama doorgemaakt en is er twintig jaar niet meer geweest.
Armand beheert het restaurant dat vroeger van zijn vader was, maar heeft het zwaar en Joseph is met pensioen. Hij was een vakbondsman en heeft veel van zijn idealen op moeten geven. Zijn veel jongere vriendin is er ook bij.  
Het dorp was een communistisch bolwerk, maar al lang niet meer het dorp dat het was. Geen solidariteit meer, zo lijkt het. Veel leegstand en weinig geld.
De drie moeten wel reflecteren op hun eigen leven en het leven in het algemeen. En dat lukt ze. Tussendoor speelt nog het verhaal van drie vluchtelingenkinderen. Ik snapte niet waarom dat er bij is gehaald, maar nu, terwijl ik het opschrijf, bedenk ik dat het misschien bedoeld is om te laten zien dat er altijd hoop is en nieuwe kansen.

8 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Oh Bertie ik weet niet of je goede reclame maakt voor de film. Mij lijkt het supersaai. haha.

Bertiebo zei

Dat was het niet hoor, haha. Anders had ik mijn man teruggestompt en gezegd dat hij me moest laten slapen. Maar een hoogtepunt vond ik het ook niet, dat heb je goed gezien

sjannesblog.com zei

Aha, ik weet nu het antwoord op mijn vraag al. In eerste instantie leek het me een mooi verhaal.

Bertiebo zei

Dat was het ook. Een goed verhaal

Pippa's Hus zei

Het verhaal lijkt me mooi. maar soms kunnen ook mooie verhalen saai worden weer gegeven. Ik houd de film toch in mijn achterhoofd. wie weet zie ik hem ooit voorbij komen. XX Esther

Sjoerd zei

Ik vrees dat ik deze toch aan me voorbij laat gaan.

Onliemie zei

Eentje waarbij jij in slaap valt, zal vast geen aanrader zijn! :-)

Marthy zei

Af en toe een goed film zien mis ik wel als we 's zomers hier zitten.