Toen ik nog maar net 'werkte' in Museumhuis Bonck, mocht ik al mee op een uitstap voor de vrijwilligers.
Mocht ja, want ik had nog helemaal niks gedaan.
De uitstap was naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Daar kwamen alle vrijwilligers van de vereniging Hendrick de Keyser samen. Het was een heel interessante bijeenkomst, waar ik veel opstak over behoud en restauratie van de huizen van de vereniging.
Daarna was er nog een uurtje ter vrije besteding in het museum. Ik liep mee met een paar mensen van 'mijn groep' en we kwamen terecht in de bierbrouwerij van het museum. Was ik alleen geweest, dan was ik doorgelopen, want ik houd niet van bier.
Maar het was toch echt wel interessant om wat van het proces van bierbrouwen te kunnen zien.
Bovendien pikte ik de kaart mee die je hierboven ziet.
Op de achterkant staan de benodigdheden genoemd voor een stoofvleesrecept. Met bier.
Wij eten nog maar heel weinig vlees, maar in deze tijd van het jaar kan ik soms verlangen naar stoofvlees.
Dat het lekker lang op staat, dat je huis heerlijk ruikt en dat het ook echt warmte toevoegt.
Wij zijn maar met z'n tweeën en dit recept voor vier/zes personen was natuurlijk veel te veel.
Ik had precies 250 gram vlees, een vierde deel van de voorgeschreven hoeveelheid.
Vervolgens gebruikte ik van alle andere dingen een vierde deel. Dat werkte uitstekend. (Dat klinkt logisch, maar naar mijn ervaring is dat niet altijd het geval ).
Hoe dan ook: het was heerlijk.
Voor het recept moet je naar openluchtmuseum.nl/recepten: klik
Oh ja, het bier dat overbleef heeft mijn man natuurlijk opgedronken. Hij is wel een liefhebber!
13 opmerkingen:
Wat leuk dat je meemocht! En wat leuk dat je het recept hebt gemaakt, ziet er lekker uit op de site.
Om pretparken geef ik niet maar ik ben een echte fan van het Openluchtmuseum.
Dit recept is iets uitgebreider, dan ik maakte. Ga deze versie eens proberen.
Twee vliegen in één klap
Ik heb al heel wat brouwerijen bezocht en het is altijd weer leuk. Lekker recept, zal ik onthouden. En dan maak ik gewoon de hele hoeveelheid. Wat we niet meteen opeten, gaat in porties in de vriezer voor andere koude dagen.
Ik ben ook een liefhebber van stoofpotten. Ik wissel vaak af. Goulash, Hachee, Italiaans stoofvlees. Het heeft allemaal net weer een andere smaak.
Ziet er als een heerlijk recept uit. Heb nog wel wat Halal-Schapenvlees in de vriezer, maar om dat nou met bier te combineren vind ik een beetje vloeken in de kerk. Of niet zo kosher.
Leuk uitstapje.
Stoofvlees, mmmmm....lekker!
Ohh laat hier nou vandaag ook al de hele middag een pan met stoofvlees staan te sudderen. Ik heb er alleen geen bier ingedaan vandaag, straks met rode kool en aardappelpuree heb er zin in. Volgende keer weer eens met bier proberen. Groetjes Petra
Ik heb het recept maar even opgeslagen :)
Wat leuk dat er via die website recepten te vinden zijn. Ik heb er al wat ideetjes opgedaan.
Zo leuk daar in Arnhem. En ja het wordt weer tijd voor stoofschotels.
Lekker recept en ook de rest van je blog is, zoals gebruikelijk, weer smakelijk.
Een reactie posten