Totaal aantal pageviews

zaterdag 17 oktober 2020

Geluk en Pech

Wat een cadeautje was gisteren, wat weer betreft. Ineens was de zon daar weer en volop ook. 
We wilden gaan wandelen in het Egboetswater. Dat is een natuurgebied hier in West- Friesland. Middenin de polders. 
Daar moesten we wel eerst een eind voor fietsen, 15 km. Vroeger zou ik gezegd hebben 'nou weet je wat, laat maar. Als ik eerst moet gaan fietsen om te gaan wandelen, hoeft het al niet meer'. 
Maar de tijden zijn veranderd en ik draai er mijn hand niet meer voor om. Sterker nog, ik vind de afwisseling leuk.
We hebben er totaal geen spijt van gehad, want het is er prachtig, echt prachtig
 

Heel rustig, op de heenweg door grasland en het tweede deel van het rondje was wel op een verhard pad. Het is een heel gevarieerd gebied, met bos, weiland en water. En dat zomaar tussen de akkers. Nog niet zo oud, dat gebied, tenminste niet als natuurgebied.  Gemaakt na de ruilverkaveling in de jaren 70 en inmiddels volgroeid, denk ik.

 

Het schijnt er te barsten van de vogels, maar die zie ik nooit zo erg. Ja twee futen zag ik en een roodborstje. Ik hóórde ze wel trouwens. Het was een heerlijke middag.

Ik heb een hoop foto's gemaakt, vooral met mijn telefoon. Helaas toen ik die wilde gaan bekijken waren ze allemaal weg. De foto's van het Egboetswater en ook de 975 andere foto's uit de map Camera. Geen idee wat er fout is gegaan. Geen idee! 

Een aantal heb ik teruggevonden. Dan is er opeens een mapje verjaardag gemaakt, niet door mij of iemand anders. En daarin zitten dan inderdaad foto's van jarige kleinkinderen, maar ook foto's van blije kleinkinderen die zeker niet jarig waren. Maar de telefoon besluit  geheel zelfstandig dat het verjaardagsfoto's zijn. Dan word ik al pissig, want dat bepaal ik graag zelf.  Er is ook ineens een mapje Amsterdam. Daar zitten drie Amsterdam-foto's in. Heel knap van de telefoon, maar waar zijn de andere Amsterdam-foto's gebleven. Het is natuurlijk niet zo dat ik er maar drie maakte. Enfin dat dus. Ik hou nog een beetje hoop dat een van onze kinderen enig licht op de zaak zal kunnen werpen. Tot die tijd blijf ik er vanaf en ben ik blij dat niet de what's app foto's weg zijn. Dat zijn de foto's die onze kinderen ons zo ongeveer dagelijks sturen van onze kleinkinderen. Die staan er nog gewoon en ook de filmpjes die ze sturen. Maar toch baal ik als een stekker!

20 opmerkingen:

Judy zei

Wat we ineens ondernemen in deze tijd! En wat voor moois we ontdekken!
Balen zeg, van die foto's. Vreselijk als een apparaat ineens uit zichzelf dingen gaat doen. Hopelijk is er iemand met een oplossing.

Sjoerd zei

Afhankelijk van het merk telefoon worden de foto's ook ergens in de cloud opgeslagen... Wellicht vind je ze daar terug omdat de opslag op je telefoon misschien vol was.

Nietzomaarzooo zei

Wat zijn jullie actief en zo te horen een goede conditie. Dat lijkt me een fijne bijkomstigheid naast alle mooie plekken die je ontdekt.

Worden jouw foto's automatisch in the cloud opgeslagen? Zo ja, dan staan ze daar nog. Het kan zijn dat je geheugen vol zit, maar dat ligt ook aan wat voor type telefoon je hebt. En hoe je de foto's vanuit whatsapp bewaard.

Komt vast wel weer goed. Misschien even online zoeken naar oplossing in combinatie met jouw toesteltype.

miekequilt zei

Wat een mooie wandeling weer. En lekker rustig, neem ik aan?!
Zitten de foto's misschien nog in het mapje " verwijderd "? Hopelijk wordt het probleem opgelost.

Iris Flavia zei

Beautiful pictures!
But eeek, not funny with the lost ones. Guess I know why I take a digital cam with a simple SD-card. Hope you get your data back!

mar zei

Hopelijk vind je je foto's weer snel terug.

Kitty zei

Vreselijk zo'n zelfdenkend apparaat, ik zou ook pissig zijn. Al is het wel knap natuurlijk dat mensenhanden dat kunnen maken ;P

Jolande zei

Mooi dat natuurgebied.
Zelfdenkende apparaten daar hou ik ook niet van.
Ik maak niet veel foto's met mijn telefoon, maar als ik ze maak en ze verwijder, bewaard hij ze gewoon ergens anders en zijn ze niet meer weg te krijgen.
Ik maak altijd op de eerste van de maand een backup van mijn foto's, als er dan iets gebeurt ben ik nooit meer dan een maand kwijt.

biebkriebels zei

Soms verlang ik naar een fotorolletje dat je weg brengt en af laat drukken en dan de foto's in een album plakt. Gelukkig heb ik alle albums nog...

Floor zei

Apparaten en ik die gaan ook helemaal niet samen, vooral als ze op stroom of accu gaan :-(
Onbegrijpelijk hoor dat jouw telefoon nu een eigen leven gaat leiden, en zelf nieuwe mappen aanmaakt!
Volgens mijn begrippen kan zoiets helemaal niet, maar jij zit met dit raadsel.
Hopelijk is er een oplossing voor en zijn de foto's nog "ergens".

Neeltje zei

Vreemd! Hopelijk vind je de foto's terug.

Marga zei

Ik heb ooit iets dergelijks gehad, heb toen de provider gebeld (NIET gemaild!) en kreeg alles toen terug, misschien te proberen?

Jeanette Renting zei

Prachtig wandel/fietsgebied.
Spannend met je foto's, hoop dat het lukt om ze weer goed te krijgen.

schrijfselsvanmij zei

Balen van die foto’s, maar wellicht zijn ze nog ergens

Ferrara zei

Jasses, wat erg van die foto's. Ik zou wat je nog hebt snel op de computer zetten, maar zo wijs was je misschien al. Hopelijk weten je kinderen raad.

Anoniem zei

Zonde van je foto’s. Zitten ze niet in je prullenbak? Heerlijk dagje heb je gehad. Jullie hadden goed weer.

Marthy zei

Hopelijk zijn je foto's nog terug te vinden. Wel lekker gefietst en gewandeld.

In de weer zei

Mooie combinatie fietsen/wandelen.
Balen van je foto’s.
Ik baal ook regelmatig, de afgelopen weken kon ik niet eens op mijn eigen blog komen zonder inloggen met e-mail adres en gebruikersnaam.
Nu hoeft dat ineens niet meer, maar moet ik weer via een andere omweg. Raar toch, niet gewoon op je eigen blog kunnen komen, wel op die van anderen !
We gaan maar weer fietsen, dat lukt altijd :-) (afkloppen)

Ageeth Mooij zei

De zon is elke keer weer een kadootje!

Mrs. T. zei

Heerlijk he wandelen. Mooi is Nederland.