Totaal aantal pageviews

zondag 25 oktober 2020

Boom. Het vervolg

In juli, schreef ik een blogje over een eenzame boom, midden in een weiland. Een boom met wat heuvelachtig gedoe er om heen. Hier
Ik was nieuwsgierig en was bijna over het hek geklommen om eens poolshoogte te nemen. En jullie werden ook nieuwsgierig, bleek uit de reacties.
 

 
Een tijdje later liepen we er weer, het was een zondagochtendwandeling die we regelmatig maakten. Tot onze verbazing, zagen we nu dat het twee bomen waren. Dat had ik echt niet gezien.
Verder baalde ik die dag als een stekker toen er ons een hardloopster tegemoet kwam en zei dat we niet verder konden komen op onze ronde. Een eind verderop was nl een boer, de eigenaar van de weg, bezig die weg te verharden en er mocht niemand door. 
Het is nota bene een wandelgebied en we waren denk ik al op 7 km van ons huis en dat betekende dat we dezelfde 7 km terug moesten. Wat een onzin, ik had zwaar de pest in. 
Eerst zeiden we nog dat we toch zouden gaan, eens zien of hij twee oude mensen zou tegenhouden. Maar dat risico namen we toch niet, want tien km dezelfde weg terug, dát zagen we niet zo zitten.  
 



Vooral niet toen twee boeren vanaf hun trekker bevestigden dat we er echt niet doorgelaten zouden worden. Enfin, dat was natuurlijk wel de kans om eens te informeren hoe of wat. Zij vertelden ons dat daar bij die boom een boerderij had gestaan, die afgebrand was. Voila, mysterie opgelost.
 

Van chagrijn zijn we er toen tijden niet meer langs gewandeld. Tot een paar weken geleden. 
En toen ben ik wel door het hek gegaan. Hoefde niet eens te klimmen, het zat dicht met slechts een touwtje. 
Veel was er niet te zien. Wat stenen, wat zandhopen en een paar muurtjes, zie de foto's hierboven. Maar toch was het leuk. Even mijmeren hoe het misschien geweest was.
 

Afgelopen vrijdag liepen we niet, maar fietsten we er langs. Ik zag al van verre dat er gewerkt gaat worden. En nu ben ik weer nieuwsgierig. Wat gaat er gebeuren daar?

19 opmerkingen:

In de weer zei

Wordt vervolgd !!!

Judy zei

Ja, spannend, hoe zal het verder gaan?

KnutzEls zei

Als ze bomen maar laten staan.

Sjoerd zei

Wellicht de restanten van de boerderij weghalen.

sjannesblog.com zei

Het verhaal krijgt dus nóg een vervolg! Ben benieuwd.

miekequilt zei

Daar zou ik ook de pé over in hebben. Ben benieuwd of jullie nu wel over die weg verder kunnen. Goed dat je even bij die bomen bent gaan kijken, levert weer aparte foto's op. Misschien komt er een nieuw huis? Fijn dat jij het voor ons volgt, ik houd wel van een vervolgverhaal.

Emie zei

Hierbij ben je natuurlijk onze boom reporter geworden.

Iris Flavia zei

Google translate gives me a hard time with this, as I understand the farm burned down and hence you were not allowed to go there?
And you really were thinking about playing "the old people-card"? LOL, that would be a funny thought! My Mother´s family´s side would do just the same!! Oh, and rightfully, too, what damage can add walking there?

madelief zei

IK denk dat ze gewoon de sloten aan het schoonmaken zijn.Dat moet ieder jaar gebeuren voor 1 november.

Ageeth Mooij zei

Leuk om met je mee te kijken!

biebkriebels zei

Je kan er een boek over schrijven!

Floor zei

Misschien komt er weer een nieuwe boerderij te staan?

Griemmank zei

Gokje? De verzekering heeft ein-de-lijk betaald en nu komt er een nieuwe woning.

Neeltje zei

Wordt vervolgd dus!

Ferrara zei

Benieuwd wat er gaat gebeuren. Het lijkt mij voor sloten schonen wel groot geschut.

Anoniem zei

Wellicht zijn er nog ergens oude foto's te vinden van de afgebrande boerderij? Oproepje doen op FB/lokaal krantje? Bestemmingsplan bekijken? Leuk om uit te pluizen en nét als alle andere reageerders, nú zo nieuwsgierig als "een ouwe aap" Hoop zeker op een vervolg.

Gr. Veronique.

Nietzomaarzooo zei

Leuk. Van een simpele boom, die er twee bleken te zijn naar een afgebrande boerderij en wat nu. Inderdaad bestemmingsplan bekijken een optie? Kanniewachten op vervolg!

Marleen zei

Mooie plek!

Alet Venhuizen zei

Zoals is er altijd wel iets te beleven :-)