Totaal aantal pageviews

donderdag 4 februari 2021

Nog even over wandelen

 In de eerste plaats dank voor de vele reacties. Weet dat ze zeer gewaardeerd worden. 

Vervolgens ben ik nog een tip vergeten. Dus hier is alsnog Tip Tien. En die luidt: voeg nog wat extra beweging toe tijdens je wandeling. Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Zelf heb ik een vaste riedel die ik gewoon afwerk. Ik huppel een stukje. Ik beweeg mijn vingers en polsen. Zwaai m'n armen zijwaarts en om hoog, loop een stukje op mijn tenen of op mijn hakken. Maak hele grote stappen of juist hele kleintjes en passeer geen enkel paaltje zonder mijn been er over te zwaaien. Dat soort dingen. Oh ja en af en toe loop ik een stukje hard. Gewoon een minuut of zo en dan na enige tijd weer een minuut.  Op dit moment loop ik trouwens acht minuten achter elkaar. 

Terwijl ik gisteren tijdens onze wandeling mijn dochter belde (daar heb je het al!), vroeg zij wat ik dan niet deed van de lijst. En ik antwoordde: mindful wandelen, het woord alleen al. Zo'n vaag, beetje zweverig begrip

Maar zij vond dat ik dat juist wel doe: Kijken, voelen, stilstaan bij een bloem of een uitzicht, ruiken. 'Dat is mindful hoor',  zei ze.

 

 
Dan dachten jullie dat ik niet zou luisteren naar een podcast/luisterboek. Nou dat doe ik inderdaad niet vaak,  omdat ik sinds de crisis bijna altijd met mijn man loop.  Een enkele keer loop ik alleen en dan gaat onmiddellijk de koptelefoon op. Luisterboek of podcast, maakt niet uit.  Heerlijk vind ik dat. 

Jullie dachten ook dat ik niet zou bellen. Dat klopt, ik vind dat best gevaarlijk zo met de telefoon in de hand, maar een enkele keer neem ik op (en sta stil) en een heel enkele keer bel ik zelf, op een rustig stuk. Afgelopen jaar misschien drie keer. 

Blijft nog een ding over dat ik beslist niet doe of gá doen en dat is stoppen met stappen tellen. Nooit! 
Ik tel natuurlijk niet zelf, maar ik ga terug als ik mijn telefoon ben vergeten. 
Ik wil gewoon zien dat ik die tienduizend heb gehaald. Dan ben ik tevreden. Mij heeft het zeer gestimuleerd!
En voor iedereen die wil gaan wandelen en wat variatie wil aanbrengen: 


10 opmerkingen:

Judy zei

Ja, ik denk ook dat dat mindful wandelen is wat je doet. Goed, hoor, al die oefeningen tussendoor! Ik doe arm- knie- been-oefeningen voor de tv. :)

Emie zei

Hartstikke goed dat je ook onderweg nog oefeningen doet. Ik probeer dat tijdens huishoudelijk werk te doen maar vergeet het meestal...

Miriam zei

Verrassend vind ik, wat je wel/niet doet tijdens het wandelen. Zelf maal ik niet om het aantal stappen dat ik zet, al kan ik me voorstellen dat het stimulerend werkt. Maar ik wandel in zoverre mindful dat ik mijn mobiel nooit meeneem. Ik weiger om altijd bereikbaar te zijn, ook voor mijn eigen rust. Wel neem ik het fototoestel mee overigens!

biebkriebels zei

Mijn oefeningen doe ik liever 's morgens thuis. Zo'n oud wijf zien molewieken, nou nee. Verder telt mijn man soms de stappen, maar dat vergeten we heel vaak ook....

elly zei

Trimmen, dat deed ik vroeger ook wekelijks in een groep en dat was heerlijk. Genieten van lijf en leden, van buitenzijn en gezamelijkheid. Geniet er maar lekker van zo lang het kan. en Mindful... Er is niets dat meer geaard is dan mindfulness. ik ben het helemaal met je dochter eens. Het betekent ook opmerken wat je doet. Ook stappen tellen hoort erbij en bewust voelen bijvoorbeeld waar eventuele pijntjes zitten als die er al zijn. Eigenlijk dus gewoon bewust bij de les van het dagelijks leven blijven.

Bertiebo zei

Hahaha,ZO'N OUD WIJF ZIEN MOLENWIEKEN, dankjewel, zo had ik het nog niet bekeken. Vandaag waren we trouwens op het strand en ik deed heel wat oefeningen onder het lopen. Misschien dat, als ze al keken, tien mensen mij hebben zien molenwieken. Van twee van hen, twee leuke jonge vrouwen, kregen we een welgemeend compliment. 'Wat zijn jullie goed bezig, zeg! Thumbs up!

Mevrouw W. zei

Ik doe onderweg geen oefeningen, maar ik zorg er wel voor dat mijn bovenlijf ook in beweging is en daarom loop ik nooit met mijn handen in mijn zakken. Als het koud is trek ik handschoenen aan.

Ferrara zei

Dat molenwieken doe ik thuis samen met meer rek en strekoefeningen.
Hoeveel stappen ik zet kan me niet schelen. Het gaat mij om het bewegen. De ene keer is het wat langer dan de andere keer.

miekequilt zei

Ik geloof dat we er allemaal naast zaten. Je bent goed bezig,Bertie. Wij lopen ook veel, maar ik tel de stappen niet. We gaan gewoon wandelen en zien wel hierover we komen

Sjoerd zei

Haha, als je niet gokt kun je ook niet verkeerd gokken. Mijn Horloge telt de stappen, maar zonder fototoestel of mijn mobiel vertrek ik ook niet.