Totaal aantal pageviews

zondag 3 oktober 2021

Het was maar een dag

 

Toen we aankwamen in Brugge was het eigenlijk al meteen tijd om te lunchen. 

Lekker op een terras. We liepen er recht op af en daar was onze oude vriend Jan van Eyck. 
Ons laatste uitstapje voor Corona was naar de grote van Eycktentoonstelling in Gent. 

En tsjonge wat zaten we nu lekker in het zonnetje. Ik denk dat van Eyck tevreden naar ons keek en wij naar hem. 

Wel vind ik het altijd erg jammer dat ik niet van bier houd. Als ik de namen zie, zou ik er bijna zin in krijgen. Een Straffe Hendrik, of een Brugse Zot...


Hier op dit punt was het nog heel rustig, maar als je dan verder loopt richting de Markt, wordt het wel behoorlijk druk en in de echte winkelstraten was het zelfs heel erg druk. Maar ik wilde absoluut niet winkelen natuurlijk. 

Eerdere ervaringen hebben ons geleerd dat je dan gewoon een paar zijstraten in moet lopen en je ziet in alle rust allerlei moois. En dan kun je er zomaar een paar uur ronddwalen. 


Zeg nou zelf, dit is toch prachtig! Veel meer laat ik niet zien van Brugge. Ik schreef er al eerder over en ik wil niet in herhalingen vervallen. 
Want deze foto bijvoorbeeld,  maakte ik ook al eens bijna vanaf dezelfde plek,  bij een eerder bezoek en liet die ook zien hier op mijn blog. Ik wist het niet meer, maar thuisgekomen keek ik even naar eerdere Bruggeblogjes.  Toch is déze foto hierboven echt van dít bezoek. Zo mooi met dat licht.

Wat nog wel bijzonder was: ergens was men met opgravingen bezig. Allemaal jonge mensen die heel voorzichtig met kwastjes en schrapertjes in de weer waren. Archeoloog, wat een fantastisch beroep. En hulpje van een archeoloog lijkt me ook al wat. 







En zij keek toe, zo leek het, net als wij:



Tijd om terug te gaan. De terugweg ging beduidend sneller. We reden nog een heel stuk om, langs de kust en ook dat was heerlijk. Het Zwin, Cadzand, Nieuwvliet, Groede.
Het was maar één dag...

21 opmerkingen:

Sjoerd zei

Brugge is heerlijk, ik krijg er geen genoeg van en ben er diverse malen geweest. Als ik moet kiezen tussen een Straffe Hendrik en een Brugse Zot, ga ik echt voor de Brugse Zot.

Judy zei

Wat zitten jullie daar gezellig! En wat een mooi doorkijkje, de foto met het straatje! Het lijkt een wereldreis op één dag.

Mevrouw W. zei

Ik woon redelijk dichtbij Brugge en toch ben ik er als 'toerist' nog nooit vaak geweest. Een paar jaar geleden hebben we een stadswandeling gemaakt en op een andere dag de vestenroute (rondom de stad) gelopen. Voor te winkelen en boodschappen te doen ben ik wel vaak in Brugge geweest.
Mooie foto waar jullie samen op staan!

izerina zei

Vroeger ging ik jaarlijks minstens één keer naar Brugge. Nog hebben we het over de "honing-winkel"daar.

Alet Venhuizen zei

Prachtig en dan ook nog zulk heerlijk weer erbij!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
miekequilt zei

Wat een leuke foto van jullie samen. Ik houd ook niet van bier, maar zou het, vanwege die leuke namen, graag eens drinken. Verder vind ik je foto's heel mooi en mag je er best meer laten zien. Ik denk dat het je lezers niet uitmaakt als je ze al eens eerder plaatste. Het is nl heerlijk om even mee te reizen.

Rubato zei

Oh, heerlijk Brugge! Vaak geweest, meestal op de fiets vanuit Cadzand.
Fijn om even mee te genieten.

Firma Fluitekruid zei

Brugge is een prachtig plaatsje. Wij kregen daar ooit een rondleiding door de brouwerij van Straffe Hendrik. En gelukkig houden wij wél van bier. :-)

In de weer zei

Brugse Zot dronk ik daar ook en ja vanwege de naam.
Mooie fietstocht Bettie naar een geweldige stad.
Onze zoon, met gezin hebben ons eens daar naar de camping gebracht, met de auto natuurlijk.
Heel de dag met z’n allen daar doorgebracht, kleinkinderen vonden het geweldig , vooral de rondvaart.
Wij zijn terug naar huis gefietst, was ook leuk.

Emie zei

We zijn maar één keer voor twee dagen in Brugge geweest. Nu hoor ik ook dat Gent zo mooi is. Heb je daar ook ervaring mee?

Jeanette Renting zei

Maar wel een fantastische dag!! Wat heb je veel gezien en gedaan op één dag, heerlijk om mee te kijken.

biebkriebels zei

Leuke foto's, brengen weer herinneringen terug van ons bezoek jaren geleden. Die namen in het Vlaams zijn altijd zo komisch om uit te spreken.

pourquoi pas ??? zei

Wat gezellig deze foto's op deze natte dag, maakt een mens weer vrolijk. Heb zelden last van het weer maar vandaag geniet ik niet van de regen. Gelukkig straks een feest op leuke locatie.
Dank je wel voor je foto's en ja archeoloog lijkt mij zo zen zo met kwastje echt klusje voor mij.

Marthy zei

Ik hou ook niet van bier maar je hebt gelijk, met zulke namen zou je er zin in krijgen. Nu gaan wij volgend weekend met vier Belgen een Belgische stad bezoeken en die lusten wel zo'n Belgisch biertje. Wie weet, ga ik toch ook eens proeven.

Floor zei

Ik begrijp nu pas dat jullie op de fiets waren, vond het al vreemd dat jullie er zo lang over deden :-)
Wat een prachtige foto laat je hier zien van een straatje in Brugge, lijkt wel een schilderij.
Daar had ik wel meer van willen zien hoor, want toen je er eerder was volgde ik jouw blog nog niet.
Fijn dat jullie mooi weer hadden en de archeologen ook.
Mooi die foto met dat skelet dat ze gevonden hadden, lijkt me heel interessant om te doen, tenminste als het mooi weer is, want ik heb ze wel eens in de modder en kou bezig gezien, dan lijkt het me heel zwaar.

Hans zei

Jan van Eyck is zeker blij dat men weer op het terras zit.
Ja, keuze zat in diverse bieren, te zot gewoon.
Archeologie geeft veel opheldering uit het verleden. Hans

Ferrara zei

Wat hadden jullie een RIJKE dag. Genoten van je verhalen. Ik was ooit vrijwilliger bij de archeologische dienst, was zo leuk om te doen. Van natte klei tot een opgraving in de Grote Kerk. Maar ook puzzelen en plakken.

Nietzomaarzooo zei

Wat een heerlijke plek. En wat een mooie en interessante dingen te zien daar. Leuk dat wij daar op die manier ook van kunnen genieten.

Nicole Orriëns zei

Niet verkeerd om ergens aan te komen rond lunchtijd : )

Onliemie zei

Die archeologie zou niets voor mij zijn met mijn ongeduld. Ik zou veel te heftig zwaaien met die kwastjes. Ja, ons Brugge. Het heeft wat maar er zijn er nog mooiere hier. :-)