Totaal aantal pageviews

vrijdag 1 oktober 2021

Nog steeds op weg naar Brugge

 We zijn nog steeds op weg naar Brugge, ja, als je overal afstapt om te kijken, dan kan zoiets wel even duren. Na die hard werkende hooier, zagen we een uiver. (Ik vind uiver zo'n leuk woord)



Hij poseerde gewillig, tot mijn man ook zijn camera pakte. Toen had hij er genoeg van. We fietsten verder en kwamen langs Sint Anna ter Muiden. Die naam alleen al. 


Het is een stadje, heel oud (1242) en het valt onder de gemeente Sluis. Ik ben er vaker geweest, maar niet heel vaak, even kijken dus maar. Het is echt een stadJE, er wonen nog ongeveer vijftig mensen. Sint Anna ter Muiden is op een na het kleinste stadje van Nederland. (Staverden is het kleinst). 

Ik zou er geloof ik best kunnen wonen. Op de stoep voor dit huis werd driftig onderhandeld, jammer genoeg kon ik niet verstaan over welke prijs het ging, maar reken maar dat het geen weggevertje/opknappertje is. 



Een echt opknappertje zagen we ook en ik denk dat zelfs deze schuur nog voor heel groot bedrag verkocht zou worden. 
Maar verder was het er prachtig hoor. Echt prachtig!




Later hoorde ik van mijn Zeeuwse vriendin S. dat er nog één oorspronkelijk gezin, dwz. een gezin echt uit Sint Anna ter Muiden, woont. Er had net een artikel over in de PZC gestaan. 

Enfin, het stadje was vroeger een voorstad van Brugge, een voorhaven eigenlijk. Nou komt dat even mooi uit? We zijn nog steeds op weg naar Brugge. 


19 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Alles wordt hier opgekocht door Belgen en Duitsers om er een tweede huis van te maken. Ze betalen er de hoofdprijs voor. Het is op zich wel fijn dat er zo geen leegstand is, maar in een dorp als Sint Anna ter Muiden of Cadzand zien de locals de huizen voor hun neus weggekaapt worden. Het is ook niet fijn wonen tussen huizen die alleen tijdens de weekenden bewoond zijn. Mijn vriendin woont ook in een straat waar vrijwel alleen nog vakantiehuizen zijn. Dat is niet prettig en ze vindt het ook best eenzaam.

Die ooievaars zie je hier genoeg, maar ik vind het toch altijd bijzonder om ze te zien.

Judy zei

Toch een mooi stadje, alleen de naam al! En je maakte er mooie foto's, die deur....!

Iris Flavia zei

Love the rusty door lock the most. What a tiny, beautiful place!
Thank you for traveling and sharing. I´m stuck here. Good to see yours :-)

Sjoerd zei

Die schuur lijkt nog degelijk metselwerk te hebben. Hier moet je daar mee uitkijken, er zit zo een illegale wietkwekerij in.

klaproos zei

mooie tocht maken jullie bertie,
genieten van wat j e ziet:-)
uiver is inderdaad een mooie naam

nicole orriens zei

Wat een pittoresk stadje! Je zou daar inderdaad zo willen wonen.

pourquoi pas ??? zei

Haha als je zo door blijft gaan gaat t nog wel even duren jullie tocht maar wij genieten wel van jullie foto's

Bertiebo zei

Hee, ik had vakantie hè Hélène. Onthaasten. Zeg maar. En er was zoveel te zien. Ja dan kan het niet anders.

Floor zei

Sint Anne ter Muiden, want een mooie naam voor dat kleine stadje.
Mooi hoor die schuur, hou wel van vergane glorie :-)
Ben benieuwd wanneer jullie in Brugge aankomen...

Marlou zei

Dat oude... dat is zo fotogeniek!
Zo'n schuurdeur wil ik ook wel...

biebkriebels zei

Leuke tocht zo langs die oude stadjes, veel moois te zien. Ja Artis was even nodig na het monument. Wij hebben ook een abonnement en hoorden mensen voor ons over een tijdslot dat wij natuurlijk ook niet hadden. Nou geen probleem, die man wapperde ons gewoon door toen hij de abonnementen zag. Jij had gewoon pech denk ik. Het was ook niet zo druk er waren net allemaal schoolkinderen uit gekomen.

Mormorsweb.blogspot.com zei

Te denken dat er nog zulke kleine dorpjes in NL zijn. Hier zijn er genoeg, maar die zijn zelfs niet aantrekkelijk voor zomerwoningen.

In de weer zei

Wat mooi steekt die uiver af tegen de blauwe lucht.

Miriam zei

Nu ik zie dat jullie onderweg nog aardig rondgekeken hebben, dus daar blijkbaar tijd voor hadden. Dat zorgde ervoor dat ik via Google maps de afstand Groede-Brugge bekeek. Het was een veel kleinere afstand dan ik dacht, maar evengoed hebben jullie een flinke en leuke fietstocht gemaakt!

sjannesblog.com zei

Goed onderhouden of niet, ik hou ervan! En Sint Anna ter Muiden is prachtig feest van herkenning!

Ferrara zei

Vergane glorie, maar oh zo fotogeniek. Leuke tocht.

Charlie zei

Bertie ik heb het even nagezocht het huis in Sint Anna ter Muiden kost 750.000 euro! Er zitten prachtige delfsblauwe tegels in ! Goede reis nr Brugge!

Marthy zei

Wat een prachtig stadje. Ik zou er ook zo kunnen wonen, heb er immers ervaring mee.

Rubato zei

St Anna Termuiden, ook vaak door gefietst en zondags naar de kerk geweest vanuit Cadzand. Allemaal lang geleden. Mooi im terug te zien.