Totaal aantal pageviews

woensdag 9 november 2022

Agenda

Er zijn jaren geweest dat ik het zonder agenda deed. Ongelooflijk eigenlijk. Soms had ik er wel eens een, een kleintje, maar niet zozeer omdat het hard nodig was. Tegenwoordig hebben mijn man en ik een gezamenlijke agenda. Omdat het hard nodig is. 
Deze agenda ligt in de keuken en we noteren er allebei in wat voor afspraken we hebben. 

Jan van Essen (1864-1936): Hoofd van een leeuw

De agenda is dus belangrijk en dan kun je net zo goed een mooie nemen. 
Dit jaar hadden wij de agenda van het Rijksmuseum met iedere week een fraaie plaat van een dier. Van een kunstwerk uit het museum. Tenminste... dat dénk ik. We zijn niet gaan zoeken in het museum. Had gekund hoor, maar nee.

Thérèse Schwartze (1879-1885): Portret van een jonge vrouw met de hond Puck

En vorige week (week 43 alweer!!!) werd versierd met een prachtige plaat van Albrecht Dürer uit 1515: Neushoorn.
Vorige week ook mochten wij, omdat onze dochter verhinderd was, naar de weekopening kijken op de school van Noor en Jet. Dat was natuurlijk vroeg in de ochtend in Amsterdam en dus hadden wij daarna tijd genoeg om  een tentoonstelling in het Rijks te gaan zien. Een tentoonstelling over de neushoorn Clara. 
Ik had erover gelezen en wilde graag gaan kijken. Toch was het niet tot me doorgedrongen dat de agendaplaat van vorig week  een neushoorn was. Dat zag ik pas bij thuiskomst. 


Die tentoonstelling is echt een aanrader. Daarover morgen meer. 

17 opmerkingen:

Judy zei

Interessant! Ben benieuwd naar de tentoonstelling.

Iris Flavia zei

That´s a beautiful calendar!!

Sjoerd zei

Opmerkelijk, wij delen samen een digitale agenda, wel zo makkelijk.

izerina zei

Dat is mooi onthouden,zo'n agenda

Anoniem zei

Over die CLARA: Rijke families hadden in die tijd (17e eeuw) vaak exotische dieren in huis, die waren overgebracht uit landen waar handel mee werd gedreven. Vaak waren dit aapjes of vogels, maar soms ook nog veel bijzonderder dieren, die een blijk waren van status. In 1740 kocht een VOC-kapitein neushoorn Clara, die tot aan haar dood door heel Europa werd tentoongesteld. (dit schreef ik in mijn nieuwsbrief nav huisdieren) Groet, TinekeD.

Marion van de Sande zei

Ik heb altijd de bureauagenda van het Rijksmuseum, ook dit jaar weer de highlights, uiteraard herken ik de plaatjes hier. Maar wil je geloven dat ik nog niet ontdekt had dat het thema dieren is???!!! Ik kan het zelf eigenlijk niet geloven, nu ik het weet en ik pak hem erbij (hij ligt naast mijn toetsenbord) snap ik niet dat het me niet opgevallen is. Iedere zondagavond kijk ik even naar de nieuwe bladzijde en vindt hem mooi, of minder mooi. Maar gewoon niet gemerkt dat het iedere week een dier is. Nu ik allemaal bladzijdes tegelijk zie kan ik er niet naast kijken, maar het is november!!!

Tot voor 2 jaar woonde onze dochter in Amsterdam en kwamen we vaak in het Rijksmuseum en de vele andere musea die Amsterdam rijk is. Nu woont ze in Vught en zijn we wat vaker in Den Bosch in musea.

In de weer zei

Benieuwd naar het verhaal van Clara, alhoewel...........

Elizabeth zei

De agenda is bijna te mooi om in te schrijven!

Emie zei

Ja, samen een agenda dat doen wij ook sinds we gestopt zijn met werken. Maar wel een digitale. Lang niet zo leuk als een papieren versie maar wel handig want mobieltje altijd bij de hand voor afspraken ter plekke.

miekequilt zei

Wat een mooie agenda. Leuk dat jullie ook nog een papieren agenda hebben, ik voel me soms net een fossiel met mijn Succesagenda. Maar ik vind het fijn om deze te gebruiken en ik bewaar de jaren zodat ik altijd iets terug kan vinden. De agenda op mijn telefoon gebruik ik vooral als ik ergens ( huisarts e.d.) een afspraak moet maken, zodat ik niet dat grote papieren ding mee hoef te nemen.

Floor zei

Lijkt me een prachtige agenda.
Ik koop ook altijd een agenda met mooie platen er in. Dan heb je elke week toch iets moois om naar te kijken.

Marthy zei

Net als Emie, een digitale agenda. Handig als je ter plekke een afspraak moet maken.

Bertiebo zei

Oh Marjon, ik zit hardop te lachen. Dit had mij ook zomaar kunnen gebeuren, echt!

Bertiebo zei

Marion bedoel ik

Marion van de Sande zei

Bertie: en ik bedoelde natuurlijk: 'en VIND hem mooi' waar ik schreef: 'Iedere zondagavond kijk ik even naar de nieuwe bladzijde en vindt hem mooi'. Pffffffffff zó geschrokken was ik ;-)

Bertiebo zei

Hahaha, ook dat is me wel eens gebeurd. Marion. Schaamrood alsnog op mijn kaken, want het was in een rapport van een kind.

Jolande zei

Voor de anderhalve afspraak die we hier maken, heb ik een hele kleine agenda gekocht.
Elk jaar koop ik de kattenagenda van Francien en dit jaar was die met ander, niet doordrukkend papier en daar heb ik nu een soort van dagboek in gemaakt. Elke dag schrijf ik op wat we gedaan hebben en plak ik er plaatjes of washi tape in of stempeltje.
Zo ben ik elke dag toch even een klein beetje aan het knutselen.