Totaal aantal pageviews

zaterdag 19 november 2022

Muziek


Ik had er echt nog nooit van gehoord, van de Evergreen top 1000 van Radio 5. Ik had ook nog nooit naar Radio 5 geluisterd.
Als ik de radio al aan heb luister ik naar Radio 1 en dat niet vaak. Eigenlijk alleen naar De Taalstaat en naar OVT. 
Het is niet dat ik niet van muziek hou, want dat doe ik wel. Maar ik kan er niet zo goed tegen als muziek achtergrondgeluid is. Ik wil echt luisteren of niet. En voor dat echte luisteren gun ik me de tijd niet. 
Heel raar vind ik zelf, maar ach... niet gevaarlijk. 

En nu waren we een dagje aan het oppassen op een zieke kleindochter. Ze was niet erg ziek gelukkig;  zij en ik zaten heerlijk te kleuren. 
Mijn man had zijn laptop mee en zette die muziek aan. En ik vónd het leuk. 
Ik kende bijna alle liedjes, herkende ze zelfs al aan het intromuziekje. Superleuk. Het riep ook heel wat herinneringen op  aan bepaalde periodes in mijn leven. 

Donderdagmiddag was dat, dus ik had al heel wat gemist. Gisteren moest ik werken. Maar op weg daar naar toe en op de terugweg heb ik ook geluisterd. En toen ik thuis was weer. 
Tot en met nr. 1: Het Dorp van Wim Sonneveld.

Ik ben al begonnen met een persoonlijke toptien te maken, waarin trouwens maar een nummer zal staan uit de echte toptien van gisteren. 
Dat is Voor Haar van Frans Halsema.
Dan is dat al vast geregeld hè, want  volgend jaar ga ik stemmen! 

12 opmerkingen:

izerina zei

Ik herken dat wel. Echt luisteren,geen achtergrondmuziekje

KnutzEls zei

De muziek is leuk, nou ja niet alles. Maar het gepraat er tussen door vinden we vreselijk. Wij hebben vaak Spotify op. Of Leo draait platen.

Mevrouw W. zei

Ik vul ieder jaar mijn muzieklijst voor de Top2000 van Radio 2 in. Vanaf 1 december kun je daar op stemmen. Dat is dan wel andere muziek dan op Radio 5.

Emie zei

Prachtig lied. Vreselijk dat hij niet oud heeft mogen worden. Goed idee, Radio 5.

Iris Flavia zei

Same here, when I want music I want it fully. In ads on TV or in series it drives me nuts.
Maybe I´ll have a super-post on this tomorrow, maybe... (we still wait for the post office to call).

Charlie zei

Deze week ook vaak geluisterd naar de top 1000 en bijna ieder nummer dat ik hoorde kende ik en dat was erg leuk! Wij komen uit een tijd waar fantastische muziek werd gecreeerd, vind ik.( Maar dat vind iedereen misschien over zijn eigen tijd). En nu ik ouder ben luister ik ook veel meer naar de teksten!

sjannesblog.com zei

Dit was een soort van lijflied van ons. Helaas mis ik mijn schuilplekje nu.

miekequilt zei

Ik heb er ook nog nooit naar geluisterd. Heb altijd radio 2 aan, of ik luister naar mijn muziek op Deezer. En natuurlijk doe ik mee met de Top 2000.

Sjoerd zei

Die muziek mag er zeker zijn...

In de weer zei

.Ontroerend.

Marthy zei

Beetje vreemd misschien maar ik luister zelden naar muziek, ik hou erg van stilte.

Anoniem zei

NPO5 is echt mijn favoriete radiozender. Luister er altijd naar en speel vaak mee met de BINGO 's middags vanaf ongeveer 14.30 uur. Zeer mooie en herkenbare liedjes en kans op een prijs. Vorige week was het dus de top 1000 en dat is genieten. Groet, TinekeD.