Totaal aantal pageviews

zaterdag 25 maart 2023

Mon crime
Toen ik deze poster zag dacht ik al dat ik de film leuk zou vinden. Hij werd aangekondigd als een dramatische komedie en dat was het ook wel.
 
Twee vrouwen, een actrice en een advocate wonen samen in Parijs, jaren dertig. Ze zijn hartstikke arm, wonen armoedig en worden met uitzetting bedreigd door hun huisbaas. 
Madeleine, de actrice, gaat praten over een rol, bij een beroemde producent en heeft een paar uur later de politie aan de deur. De producent is dood, vermoord en Madeleine wordt verdacht. Samen met Pauline, de advocate besluit ze om de zaak om te draaien. Ze  heeft de moord niet gepleegd, maar doet voorkomen alsof ze dat wel heeft gedaan. Na een subliem betoog, wordt Madeleine,  dankzij Pauline,  vrijgesproken en bejubeld. Vrouwen in opstand tegen verkrachting en sowieso onderdrukking. 
De rollen liggen voor Madeleine voor het grijpen en ook Pauline is ineens erg in trek.  Maar dan komt er een andere, oudere  actrice op de proppen. Alles draait dan weer 180 graden. 

Die oudere actrice wordt gespeeld door Isabelle Huppert en alleen al het zien van Huppert in die rol, maakt de film de moeite waard.  Maar verder vond ik het ook een aardige film, met een origineel plot. 
En die hele jaren-dertig sfeer vond ik leuk. 

7 opmerkingen:

Iris Flavia zei

A story taking place in the 1930´s sure sounds interesting!

Emie zei

Klinkt heel aantrekkelijk om te gaan zien.

Sjoerd zei

Dat moet wel goed zijn als je er zo positief over schrijft.

Kitty zei

Ik zie dat ik niet de enige ben af en toe die gekke reacties uit verre landen krijgt, hihihi...
Klinkt goed, wat je over deze film schrijft :)

miekequilt zei

Tja, ik ben niet zo van de bioscoop, dat weet je misschien wel. Dus ik wacht maar gewoon tot deze film op tv of Netflix komt. En dan ga ik zeker kijken.

Jolande zei

Klinkt wel als een mooie film.

sjannesblog.com zei

Om te onthouden, dus.