Totaal aantal pageviews

woensdag 19 juli 2023

Kalle

 

Dit boek is er een uit een serie. 

Twee delen zijn inmiddels uitgekomen. Over het eerste deel, Phoenix, schreef ik al eerder. Klik 

Dit is deel twee van de memoires van Abel Sikkink. En ik moet zeggen dat ik er net zo geboeid naar heb geluisterd als naar het eerste deel. 

Het verhaal:
Abel Sikkink is inmiddels een belangrijke journalist geworden bij de New York Herald. Zijn vriend Kalle een belangrijke en geliefde fotograaf. 
Samen doen zij verslag van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze trekken naar het front van de strijd en ontmoeten allerlei verschillende en belangrijke personen. Bijv. generaal Ulysses S. Grant en schrijver Walt Withman. 
Bovendien ontmoet Abel Sandra Wang en worden zij verliefd. In New York gaan ze alle drie samen wonen en Sandra krijgt een baan in de theaterwereld.
Voor Kalle loopt het niet zo goed af. Hij raakt ernstig gewond, maar overleeft. Zijn arm (hij is fotograaf) moet worden afgezet, maar erger is de invloed van de afschuwelijke en krankzinnige oorlog op  zijn geest. 
Beiden, Kalle en Abel raken ook betrokken bij de strijd van de native Americans, de Indianenstammen en Sand Creek. Er wordt dus veel bijgehaald, het lijkt misschien een ietsje gezocht, maar dat is het toch niet. 
Tussendoor is Abel nog steeds op zoek naar zijn broertje Antonie en op dat punt, eindigt het boek met een echte cliffhanger, zodat het wachten is op deel drie!

Wederom een aanrader, dit boek.


9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik kan er niets aan doen, maar met een luisterboek val ik meestal binnen vijf minuten in diepe rust. Als ik lees is het dus de papieren versie van het boek.

miekequilt zei

Ik vond het wat tegenvallen. Blijft een mooi verhaal maar minder dan deel een.

Emie zei

Phoenix staat op mijn lijstje, ik voeg deze er aan toe.

anneke broos zei

Het ligt naast mijn stoel.Eerst ,,het huis van de dichter,,uitlezen.Geschreven door Jan Brokken.
Wat is lezen toch heerlijk.....

roentare zei

American civil war history is something I distance. Hard to relate to.

Ferrara zei

Phoenix heb ik uit de bieb gehaald en besloot na lezen Kalle te kopen van de boekenbon die er nog lag. Ik pakte het boek van een stapeltje en rekende af. Thuis zag ik dat het een gesigneerd exemplaar is. Overgebleven van de signeersessie begin mei. Moet het boek nog lezen.

Marthy zei

Ik heb het inmiddels ook al uit en wederom genoten van dit tweede boek uit de serie.

lien zei

Hey wat raar... ik dacht heb al zolang niets van Bertie gezien, want je komt niet meer in mijn leeslijst voor? maar je blogt nog wel gewoon zo te zien, goed om te weten! Ik ga altijd af van mijn leeslijst, maar dat werkt schijnbaar niet meer? Groetjes Carolien

Jolande zei

Een cliffhanger en dan moeten wachten op het verschijnen van deel 3...hopelijk duurt dat niet al te lang.