Totaal aantal pageviews

woensdag 6 september 2023

Het hotel

 De eerste keer dat ik met mijn moeder in London was namen we 'een goed hotel'. Ha, eentje waar we met de hele verdieping een badkamer deelden.  De keren dat ik mijn man opzocht in zijn hotel,  waar hij woonde omdat hij in London werkte, hadden we altijd een meer dan voortreffelijk hotel. Maar alle andere keren nam ik of namen wij een van de goedkoopste hotels. Het interesseerde ons niet heel erg, we waren toch in de stad van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en slapen kun je ook in een goedkoop hotel. Ik zou je verhalen kunnen vertellen over bedden op drie poten, over karige ontbijten, over kapotte lampen en douches..(nu ik er over nadenk niet zozeer over viezigheid, dat niet). 

Maar de laatste jaren zijn we wat luxer gegaan. Anna is een beginner op hotelgebied én een kind dat  kan genieten van een hotel, ze had er zich ook erg op verheugd en dus was dit hotel een tref voor haar. Bij binnenkomst een glaasje tappen in een puntmutsbekertje, een chocolaatje bij je bed en iedere keer als je langs de balie komt  een lolly...

En het ís natuurlijk ook leuk om met de lift naar je kamer (een zeer ruime kamer voor ons drieën) te gaan , om over het hotelontbijt maar te zwijgen. Dat was echt overdadig en superlekker.

Maar ja, het allerleukste in dit hotel was voor onze sportieve en bewegelijke kleindochter de ontdekking van de fitnessruimte. Wij zouden die niet ontdekt hebben. En als per ongeluk toch, hadden we er geen gebruik van gemakt. Anna wel! Met als hoogtepunt de ontdekking van een ijsblokjesautomaat in de gang.


Dus dat ik dan sta te popelen om de stad in te gaan, maar dat zij toch echt eerst even wil bewegen.

(Ik ben bijna klaar hoor met London,  don't worry. Maar ja, het was ook echt leuk. Nog steeds geen scone kunnen eten. Zelfs niet in het hotel.  Inmiddels wel een eekhoorn gespot. Anna dan hè.

21 opmerkingen:

Iris Flavia zei

Sounds like a great hotel. Yet I agree... you usually but sleep in there... We always go for the cheapest. But as long as it was an adventure foe her - great.

izerina zei

Zij heeft veel te vertellen gehad

Sjoerd zei

Wat heeft Anna een leuke vakantie met jullie gehad. Zoveel indrukken en ervaringen, super.

Mevrouw W. zei

Vertel nog maar even door over Londen, hoor. Ik vind het heel erg leuk om te lezen hoe jullie kleindochter het ervaren heeft.

Judy zei

Ik kan ook hele verhalen vertellen over de hotels waar ik in de loop der tijd in Londen ben geweest. Voor mij mag je nog wel even doorgaan met jullie Londense verhalen, hoor!

guusje zei

Ons 1e hotel (hostel) kostte ons 1 £ per dag. We bleven er 8 nachten. Inclusief bacon and eggs and white beans elke ochtend.

miekequilt zei

Wat een leuk hotel. Nemen jullie altijd een ander als je in Londen bent? Mij vervelen je verhalen nog echt niet hoor.

Bertiebo zei

Nou dat wisselt. De laatste jaren veranderen we wel van plaats, maar is het hotel van dezelfde naam. Vroeger wisselden we soms maar hadden ook vaak een vast, goedkoop hotel, vlak bij Russell Square

Emie zei

Allemaal eerste keren voor Anna. Je ziet haar genieten.

N8W8 zei

Nee hoor je blogs over Londen vervelen nog niet en wat is het leuk dat Anna later, als ze onderhand meer dan de helft vergeten is van jullie Londens avontuur, ze blogs als een vakantiedagboek nog eens terug kan lezen!

Elizabeth zei

Een hotel is soms heel gemakkelijk, maar echt fan ben ik er niet van...
Alleen het ontbijt.... wow, daar zou ik het bijna voor doen!

Mormorsweb.blogspot.com zei

Oh ja, je mag nog best veel vertellen over Londen. Ik wist niet dat je man er ooit werkte en woonde. Leuk, dan zie je toch meer, beter en anders. En wat een goed hotel ;-) Wij hebben die gehad waar je je kont niet kon keren in de badkamer, waar de ramen niet sloten of waarvan je niet zeker wist of de lift niet naar beneden zou storten. Maar ook dat hoorde destijds bij Londen.

biebkriebels zei

Ja dat is het leeftijdsverschil met je kleindochter, andere interesses... Maar iedereen komt toch aan zijn trekken.

Miriam zei

Nou, ik heb echt nog niet genoeg van de Londense verhalen hoor! Een goed hotel heb ik in Londen nog nooit gehad, misschien ga ik voor een te goedkope categorie...

Jolande zei

Wij nemen tegenwoordig meestal appartementen, maar anders een goed hotel.
Daar zijn eigenlijk altijd wel fitnessruimtes, maar die zien we nooit van binnen :-)
Nou door Anna kwam jij er dus wel, zo zie je met een kind toch weer hele andere dingen.
Onze kinderen waren ook altijd gek op ijsblokjesautomaten.
Wat fijn dat Anna toch een eekhoorn heeft gezien, dat hoort er toch wel bij.

Floor zei

Wat leuk dat Anna zo geniet van dit bijzondere reisje.
Jullie ook natuurlijk van deze bijdehandte kleindochter.

In de weer zei

Wat ontzettend leuk allemaal, ik lees het allemaal met veel plezier.

sjannesblog.com zei

Geweldig leuk allemaal, onvergetelijk voor Anna

KnutzEls zei

Anna heeft energie voor tien. Zo'n fitness is ook voor ons niet aantrekkelijk.

roentare zei

Parks would have playgrounds. Admire the energy of 10 year old

Kitty zei

Ga gewoon lekker door met Londonstukjes hoor, ik geniet ervan! En wat is Anna toch een heerlijke meid!