Totaal aantal pageviews

zaterdag 24 februari 2024

Tom Lake

 

'Een heerlijk, warm familieverhaal. Wat heb ik er van genoten',  schrijft Marianne. Op een wikkel om dat boek. 

Ik was eventjes in een boekwinkel en in sommige winkels doen ze dat, de verkopers. Dan maken ze op die manier een beetje reclame.

Toen ik het zag vroeg ik aan de verkoopster of zij Marianne was. Anders had ik het boek graag even willen bespreken, want ik was het op dat moment aan het lezen en genoot er ook zo van. 
Maar Marianne was er niet. 
Een andere klant wel en zij kocht het boek. Zo werkt dat.

Ik was het boek dus al aan het lezen en dat was op aanraden van onze dochter. Dat kind heeft zich voorgenomen veel te lezen dit jaar en haar adviezen tot nu toe zijn fantastisch. Leuk is dat .
Inmiddels heb ik het boek uit en het moet terug naar de bieb, dus meteen maar even een stukkie. 


Lara Kenison heeft drie dochters, te weten Emily, Maisy en Nell. Ze zijn alle drie rond de twintig en ze zijn door de coronapandemie alle drie voor langere tijd thuis, op de kersenboerderij van hun ouders. 
Ze werken hard mee en ze praten en praten en praten. En ze willen van hun moeder nu eindelijk het verhaal horen. Het ware verhaal over Lara's carriere als actrice  en haar verhouding met een inmiddels beroemde acteur Peter Duke. 
Ze kríjgen het verhaal. 
Hoe die carriere van Lara begon. Al op de middelbare school toen ze de rol van Emily speelde in een bepaald toneelstuk. Hoe het verder ging en ze Emily speelde in een theatergezelschap genaamd Tom Lake. Hoe ze een film maakte. Waarom het niet verder ging en waardoor ze met haar man Joe op de kersenboerderij kwam en over de drie dochters. Waar de namen Maisy en Nell vandaan komen. 

Ik zou er nog veel meer van kunnen vertellen. Maar uiteindelijk komt het, zoals zo vaak,  neer op de liefde. 
Liefde voor de  kinderen, liefde binnen het huwelijk, liefde voor de natuur. 
Ik snap ook helemaal waarom onze dochter, zelf moeder van drie dochters, dit boek aanraadde. Er staan nogal wat waarheden in. Heel mooi! 
En dus hóef ik niet meer te vertellen. Aanrader!

Nb: Ik had nog nooit van de schrijfster Ann Patchett gehoord. Maar nu wel en het blijkt dat ze nog veel meer heeft geschreven. Een heerlijk vooruitzicht. 

12 opmerkingen:

izerina zei

Ga eens kijken bij de bieb

Iris Flavia zei

Nice idea to advertise a book!

Emie zei

Hou van dit soort verhalen. Dus genoteerd!

Miriam zei

Een goede tip! Ik heb ook nog nooit van deze schrijfster gehoord, leuk dus om te proberen.

miekequilt zei

Ik heb het boek op mijn verlanglijst van de bieb gezet. Momenteel lees ik erg weinig. Mijn laatst gehaalde boek ligt al bijna drie weken ongelezen op tafel. Te druk met een ingewikkelde klus. Maar er komt straks wel weer tijd, dus bedankt voor de tip.

Kitty zei

klinkt goed... :)

conny's quilts en creaties zei

Weer bedankt voor de tip. Gister draaide bij ons in t filmhuis in de buurt" the old oak". Jij schreef er eerder over, dus toen ik dit vorig najaar gepland zag staan bestelde ik meteen tickets. Wat een prachtige film. Dat kwam wel even binnen. Dank je voor de tip.
Mijn leestip: Karen Swan Een Noorse nacht. Fijn weekend gewenst

Bertiebo zei

En die Noorse nacht heb ik genoteerd. Dus jij ook bedankt

Lot zei

In mijn luisteboeken app staat ze helaas niet, maar mijn boekenlijst is al lang dus niet zo erg.

Niks met dit te maken maar wel met Hoorn, ik las een mooi verhaal over de verbouwing en geschiedenis van het Missiehuis.
Omdat ik geboren en getogen ben in Amsterdam lees ik de nieuwsbrief Oneindig Noord-Holland. Zo kom ik nog eens op ideetjes om eens te bezoeken als ik in de buurt ben.

In de weer zei

Het voornemen om dit jaar meer te gaan lezen maakte ik ook, maar tot nu toe komt er nog niet veel van terecht. Ben net begonnen aan mijn derde boek.

Jolande zei

Jij hoeft je op boekengebied dus niet te vervelen ;-)
Leuk dat je tips van je dochter krijgt, ik kreeg dat vroeger ook, nu heeft het geen zin meer.
Wel krijg ik af en toe nog tips van dingen die ik moet kijken.

Marthy zei

Bedankt voor de tip, het boek staat inmiddels op mijn e-reader.