Totaal aantal pageviews

donderdag 25 april 2024

Landgoed(eren)

 Alweer over een landgoed.  Het tweede. Ik had het gisteren al over het Belmonte Arboretum, dat eerst een landgoed was. 

Toevallig: een dag voor ons bezoek, keek ik naar een serie (zes afleveringen) over Nederlandse landgoederen. 
Een serie die mij boeit. Ik vind het leuk om naar te kijken. 
Naar de mensen van die langoederen die heel hard moeten werken om hun familiebezit te behouden en nog mooier te maken. Bewaren, voor hun nageslacht, maar ook zeker voor ons. 

Mensen die heel gewoon lijken zie je in de serie. Gewone mensen met een doel. Maar aan alles, hun hele manier van doen en praten merk je dat ze niet helemaal gewoon zijn, niet zoals ik. Daar zit jaren rijkdom en adel achter. 
'Liefde voor het landgoed', op vrijdagavond, laat,  op NPO1

En het derde landgoed bezochten we met onze kleindochter Jet. Ze logeerde bij ons omdat we haar verjaardagscadeau gingen kopen: een bikini. Dat alleen was al supergezellig en de volgende dag rekten we nog een beetje en gingen naar Landgoed Hoenderdaell. Landgoed nummer drie. 


Hoenderdaell is nu een dierenpark, kleinschalig en een opvang voor geredde dieren. Er zijn leeuwen, beren, wolven, heel veel vogels, alpaca's om te aaien en lori's die uit je hand eten. 


Wij werden een tijd geleden door mijn bijna-buuf Kitty op dit park geattendeerd. We zijn toen met onze kleinzoon gegaan en we vonden het er hartstikke leuk. 

En als een kind zich niet gedraagt kun je hem of haar best even in een kooi doen. Maar dieren zijn er indien mogelijk vrij.



Ik hoor niet tot de mensen die afgeven op Artis of er tegen zijn. Ik hou van Artis, echt waar. We hebben een abonnement op Artis en we steunen  ze als dat nodig is. 
Maar dit mooie en goed verzorgde Hoenderdaell is een beetje anders.   We hebben ons nu voorgenomen met alle kleinkinderen een keer te gaan. Het is echt een dagje uit!!!

14 opmerkingen:

Judy zei

Leuk uitje! Wij hadden vroeger ook altijd een abonnement op een dierentuin. Rhenen en Amersfoort.

izerina zei

oh dat gezichtje bij al die vogels

Sjoerd zei

Dat lijkt me ook een mooi park, alleen een beetje ver weg. We gaan met Jesslyn vaker naar kasteelpark Born. Dat is ook fijn voor kinderen.

KnutzEls zei

Zulke landgoederen moeten behouden blijven. Wij kijken ook met plezier naar de uitzendingen.

Charlie zei

Het is een interessante serie over het behoud van familiebezit en te zien hoeveel inzet getoond wordt door de families.

Emie zei

Die serie probeer ik ook te kijken, geweldig en wat je er over schrijft is helemaal waar.

Griemmank zei

Het is een leuke serie, maar ik neem mijn petje af voor al dat geregel en gedoe om de boel draaiend te houden. Die mevrouw die haar stokoude moeder helpt op het landgoed is puur amusement. Ze lijkt een beetje op Francis van Broekhuizen.

Kitty zei

Het is zeker een mooi park. Wij hopen in de meivakantie weer een bezoekje aan Artis te brengen met de boeven.

biebkriebels zei

Wij hadden ook een paar jaar lang een abonnement op Artis maar we kwamen er op een gegeven moment niet zo vaak meer. Vonden het eigenlijk ineens niet zo leuk meer naar gekooide dieren te kijken en hebben het toen maar opgezegd.

Ferrara zei

Grappig dat jij hetzelfde hebt ervaren bij het kijken naar de serie over landgoederen. Hoewel reuze aardig zijn de bezitters net niet 'gewoon'.

Miriam zei

Dierenparken blijven leuk, ook voor volwassenen. Gelukkig passen ze tegenwoordig vernieuwde inzichten toe over dierenwelzijn. En ze spelen een niet onbelangrijke rol in fokprogramma's van bedreigde diersoorten.

Fijn dat je graag naar de serie over landgoederen hebt gekeken. Wij namen de eerste aflevering ook op, maar concludeerden toen samen dat we het niks vonden. Misschien ook omdat we ook al een dergelijke serie op BBC zagen. Allebei de series "kabbelden" ons een beetje teveel. Maar smaken verschillen!

Marthy zei

Leuk, die foto van Jet met die kleine papegaaitjes. Ik herken haar gezichtsuitdrukking, onze kleinkinderen trokken ook zo'n gezicht. Ze vonden het leuk, spannend maar ook een beetje eng.

miekequilt zei

Dat lijkt me een leuk park om met de kleinkinderen heen te gaan. Bedankt voor de tip. Wij vinden de serie over de landhuizen leuk. Lekker binnenkijken en niks jaloezie naar deze mensen. Zij moeten hard werken om het hoofd boven water te houden.

Mormorsweb.blogspot.com zei

Ik hou van dierenparken en heb er veel bezocht. En landgoederen...oef...ga er maar aan staan!