Totaal aantal pageviews

vrijdag 12 juni 2015

Kruiden

Zoals je ziet heb ik m'n eigen kruiden. Lekker hoor. Alles groeit en bloeit en het smaakt best. Maar ja, het is natuurlijk niet groot, mijn kruidentuintje en veel is het ook niet. Dus ik kocht er wat bij, haha.
Ras el Hanout kocht ik, van Jonnie Boer. Ik had de laatste tijd een paar keer een recept gezien met Ras el Hanout en ik wist alleen dat het een kruidenmengsel was.
Maar nu weet ik ook wat voor kruidenmengsel. Dit zit er in: paprika, korianderzaad, komijnzaad, kaneel, gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel en piment. Geen zout!
En lekker dat het ruikt! En lekker dat het is!
Ik ben als ik het gebruik even helemaal terug in Marokko.
Dit staat er ook nog op: 'Ras el Hanout betekent letterlijk 'het beste van de winkel'. Het is een Marokkaanse specerijenmelange die in heel Noord Afrika wordt gebruikt. Het geeft een warme en intense smaak aan tajines en andere stoofpotten'.
.
Ik maakte een stoofpotje met kip  en worteltjes en courgette en peultjes en tomaatblokjes en het was echt erg lekker. Dat zegt wat hoor. Ik ben doorgaans geen groot fan van mijn eigen kookkunst, dus...
Maar ja die Jonnie Boer is natuurlijk ook niet de eerste de beste. Ik wil altijd nog eens in zijn restaurant eten. Sowieso wil ik ooit eens in een sterrenrestaurant eten. Al jaren, maar het komt er nooit van.  maar dit terzijde natuurlijk.
Het is ook een erg leuk blikje. Met binnenin ook nog een dekseltje zodat alles goed is afgesloten en het blikje later nog te gebruiken zal zijn voor eh... van alles en nog wat.


6 opmerkingen:

Jolande zei

Dat heb ik ook alleen heet het bij mij Tajine kruiden :-)
Het is inderdaad heel lekker, maar ik gebruik meestal de losse kruiden om zelf een mengeling te maken, waarom zou je makkelijk doen als het ook moeilijk kan hahaha.
Ik krijg nu gelijk weer zin in Marokko :-)

Wieneke zei

Interessant, die kruiden. Waar kan ik die bekomen? Bedenk dat ik in een vlek woon, he? :-)
Verder heb ik toevallig onlangs iemand gesproken, die pas bij 'de Boertjes' heeft gegeten. Ze vond het lekker (mag ook wel voor dat geld), maar ze had in bepaalde tenten zonder ster(ren) veel lekkerder gegeten. Het is daar allemaal een beetje over the top en ze was niet echt onder de indruk. En mevrouw Boer vond ze helemaal niet aardig.

Mirjam zei

Oh wat zal dat lekker zijn zeg... wij waren een jaar of 7 geleden ook naar Marokko, voor een rondreis. Geweldig was dat...
Deze kruidenmix lijkt me vol met herinneringen..
Fijne dag,
Liefs,
Mirjam

Bertiebo zei

Gewoon bij AH, Wieneke. Je komt vast wel eens buiten je vlekje! Er zijn nog meer mengsels trouwens

Unknown zei

Dat klinkt echt heerlijk, ik ga me er ook aan wagen!

AnjaM zei

Gevonden!
Dank voor de tip!