Totaal aantal pageviews

dinsdag 30 juni 2015

Specialiteit

'Specialiteit' is het thema bij Stuur een Foto, deze week. 'Welke specialiteit proefden jullie?' vraagt Els ons deze week.
Ik kan rustig stellen dat ik heel wat specialiteiten heb geproefd. Dat gebeurt namelijk zodra je in een ver land bent. Dan krijg je echt wel eens speciale dingen opgediend. Heerlijk at ik bijv. in Vietnam en i. Ik kocht zelfs een kookboek met Vietnamese gerechten en ik heb er ook wel een en ander van gemaakt.
Maar toch, als ik aan een specialiteit denk, schieten Zeeuwse specialiteiten mij als eerste te binnen. Meerdere hoor. Maar toch op nr. 1: DE ZEEUWSE BOLUS.


Echt zoooo lekker. Ze zijn hier in Hoorn ook wel eens te koop. Bij AH en dan koop ik er meestal wel een. Maar het is niet echt. Het smaakt anders en dat is gek want waarschijnlijk worden ze gewoon uit Zeeland hier heen vervoerd. Ik heb ze ook wel eens zelf gemaakt. En die waren goed hoor. Het was nog lastig om ze in vorm te krijgen, maar de smaak was oke. Toch ook niet helemaal je ware.
Dus, misschien heb je er gewoon Zeeuwse lucht bij nodig. En de PZC. En vakantie.

7 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Oh, die heb ik al heel lang niet meer gehad! Ik heb er meteen zin in!

Mirjam zei

Ik at er voor het eerst eentje toen ik vorig jaar in oktober in Arnemuiden was, bij de tentoonstelling van de Zeeuwse Truien... We kregen in de loods een kopje koffie, met zo'n heerlijke Zeeuwse Bolus erbij... wat een traktatie was dat...
De tentoonstelling was ook heel leuk trouwens...
Geniet van deze zomerse dag,
Liefs,
Mirjam

Ingrid Orens zei

Laat me nu geen fláuw idee hebben hoe een zeeuwse bolus smaakt... Ik kan uit Mirjam haar reactie opmaken dat het iets zoet is (vermits bij koffie geserveerd), maar voorts... Heeft het een specifiek ingrediënt of een specifieke smaak ?

debora zei

zo te zien zou ik die ook wel lusten!maar...ik denk dat daar veel kaneel in zit,in jullie landje wordt nogal wat kaneel gebruikt in gebak,bij ons niet en daar hou ik helemaal niet van,dus voor mij een bolus zonder kaneel,knipoog!groetjes Debora

debora zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Bertiebo zei

Er zit wel kaneel in, Debora, maar in mijn recept slechts een halve theelepel. Dat weet ik pas sinds ik het zelf maakte, want ik had het nooit zo geproefd

Bertiebo zei

Een smaak omschrijven vind ik lastig. In ieder geval zoet en nog lekkerder met een lik roomboter. Een stevige 'bite'