Totaal aantal pageviews

vrijdag 19 juni 2015

Syndroom

Ik heb me gisteren slap zitten lachen om een column van Annemarie Oster in de Volkskrant.
Ik moet wel vaker om haar lachen trouwens, maar dit stukje had door mij geschreven kunnen worden qua strekking. Als ik haar talent had natuurlijk.
Ze beschrijft eerst verschillende syndromen o.a van Gilles de la Tourette. En dan vertelt ze dat ze aan een variant lijdt. Ze meldt dat ze , vooral op de fiets, vloekt, scheldt en vuilbekt, net nog niet hardop en dat ze zelf ook versteld staat van het lelijks dat haar mond verlaat. Als iemand haar geen voorrang geeft bijv of als ze zich te pletter schrikt van overstekende en niet uitkijkende toeristen.
'Hoe noemen we deze aandoening?' vraagt ze tenslotte. 'Het syndroom van Ostèr?'.
Ik lijd ook aan dat syndroom. Dinsdagavond werd ik op de dijk bijna aangereden door een auto die vanuit een parkeervak opeens achteruit reed terwijl ik daar rustig langs fietste. Dan ben ik echt de eerste vijf minuten heel hard aan het schelden en tieren. En als die man uitgestapt zou zijn had ik hem waarschijnlijk ook echt uitgescholden, op een lelijke ordinaire manier.  Nu was er niemand die het hoorde hoor. Maar toch... In deze tijd heb ik al hardlopend vaak last van wielrenners. Ik heb het daar als eens eerder over gehad. Die lui houden alleen rekening met zich zelf. 't Is dat ze zo hard gaan en mij toch niet horen. Maar ik scheld ze verrot. Echt waar.  Twee typische gevallen van het syndroom van Ostèr!

5 opmerkingen:

Wieneke zei

Hahaha, ja..... bij schrik, boos of stress kan je wel eens je goede opvoeding vergeten. Gisteren in Leeuwarden werd ik verschrikkelijk gesneden door een auto. Ik kon nog maar net een botsing voorkomen. Dan zeg ik ook niet: 'Jakkes, wat een nare meneer was dat'. Dan leg ik een paar forse knopen, zoals ze in mijn geboortestad Rotterdam zeggen.

KnutzEls zei

Oh, daar lijdt ik ook aan. Knotsen van knopen hoor je dan! 😉😉

Marga zei

Zekers, ik heb ook last van dat syndroom! Ik "bid dan achteruit" :)

Onlie Mie zei

Haha... Nu weet ik dus wat ik heb! Het syndroom van Ostèr! Wat een opluchting!:-)

Ingrid Orens zei

Hé vreemd ik vertoon ook symptomen van dat syndroom ! En vooral wanneer ik fiets of wanneer ik met de auto rijd !
Bestaan daar pilletjes voor ?
;-)))