In mijn ogen dan hè.
Dat was de bagel Bugs. Eentje met gedroogde krekels, meelwormen, sprinkhaan, avocado & zontomaatjes.
Ik heb echt serieus overwogen om het eens te proberen.
Ik bedoel, we zullen er toch wel eens aan moeten, denk ik en ik denk ook dat ik dat nog wel ga meemaken. Insecten vormen een eiwitrijke voedselbron en er zijn miljarden mensen die het volstrekt normaal vinden.
Dus ik overwoog het echt serieus. Dit zinnetje op de menukaart: 'zeg nou zelf, is een krekel echt zo ontzettend anders dan een garnaal?', dát zinnetje hielp me bijna over de drempel.
Maar ja, ik zat daar voor m'n plezier en voelde m'n maag al een klein beetje draaien en besloot toch tot een bagel met humus en geroosterde groenten.
Wat zouden jullie hebben gedaan? Of staat sprinkhaan al op jullie menu?
26 opmerkingen:
Het zal best wel heel erg voedzaam zijn, maar ik moet er echt niet aan denken! Dus nee, geen sprinkhanen en weelwormen voor mij.
Waarschijnlijk had ik dezelfde gedachten en overwegingen als jij. Maar nu ik weet dat het bij B&B op de kaart staat, denk ik het toch eens uit te gaan proberen. Echt waar. Alleen nu, op de vroege zondagochtend, moet ik er nog even niet aan denken!
Ik heb de "hamburger"van buffalowormen eens geprobeerd. Niet lekker en net zo duur als biefstuk. Later probeerde ik nog losse wormpjes. Opbakken met uitjes. Geef mij maar zeekraal.
'T Was in Delft, Emie. Makkie voor jou!
Mij ook. Zeekraal is heerlijk!
Ik denk dat ik het eerst per ongeluk een keertje moet eten en dat ik dan wel door het 'jakkie'-gevoel heen ben.
Of niet. Maar dan omdat het echt jakkie is.
Ik sla ze over.....
Ik eet ook slakken, dus waarom niet...
Ik heb het potje met de gedroogde beestjes bekeken toen ik laatst bij de Bagels&Beans was maar heb ‘t nog even niet geprobeerd.
Mijn verstand zeg ja maar mijn maag nee... ik zou hier eerder aan beginnen dan aan allerlei exotische beesten zoals bushmeat, krokodil, slang.
In Thailand kregen wij een saus gemaakt van torren over de rijst met groenten. Het smaakte prima, maar door de kruiden en zo had het ook wat anders kunnen zijn. Er zijn ook mensen, die frikandellen eten :-)
Slang smaakt trouwens naar kip. De toekomst is kunstvlees en torren....wen d'r maar aan.
Nee, voorlopig niet.
Als vegetariër hoef ik dit soort keuzes niet te maken...gelukkig 😉
Oh brrr, ik sla ook over. Een garnaal is tenminste nog gepeld, is een sprinkhaan dat ook?
Ik kom regelmatig in Delft en ga misschien de volgende keer het wel proberen, ken het restaurant al.
Meelwormen heb ik al een paar maal gegeten en vond het lekker.
Ook eet ik graag orgaanvlees zoals maagjes en hartjes, en heb nog nieren in de vriezer. Ook die soorten vlees wil niet iedereen eten. Bovendien zijn ze lekker goedkoop.
Neig meer naar alle dagen vegetarisch eten. Maar waarom zou je dit niet eten? Beter dan alle zooi van Unilever en consorten, want daarvan weten we niet wat het is. En chemisch spul vind ik slechter dan puur natuur. Ik ken iemand die in Indonesie, in de bushebush, iets te knabbelen kreeg en "die nootjes" wel lekker vond. Tot ze ontdekte dat het gefrituurde insecten waren....
Ik zou het graag willen proberen.... ooit.... maar nu is het mij toch nog net een stapje te ver... denk ik.
Ach wie weet als ik het eens op een menukaart zie staan, dat ik toch de stap waag.
Lijkt me wel heel interessant.
Fijne zondag,
Liefs,
Mirjam
Gewoon proberen!! Het smaakt niks raar en het is toch leuk om te eten? Als het niet smaakt heb je pech. En als het lekker is, weet je dat ook. Ik proefde laatst gedroogde insecten en daar was niks mis mee.
Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest dat ik ze kon proberen maar ik zou het zeker wel een keer willen. Eigenlijk ben ik er best nieuwsgierig naar :-)
Heb denk ik in mijn leven wel een aantal vliegen 'gegeten'. Meelwormen moet ik altijd aan mijn vader's voliere denken waar hij een grote houten kist had staan, waar hij meelwormen kweekte. Toen hij dat nog niet zelf deed, mocht ik wel eens een onsje of wat halen bij de diervoederzaak. In een papieren zakje. Iew...dat gekronkel in je hand, door het zakje heen.
Maar goed: garnalen eet ik ook, dus waarom deze bron van eiwitten niet? Denk dat ik het nog wel een keer uitprobeer. Ooit.
Slakken aten we ook vroeger en we vonden dat nog lekker ook. En ineens was dat over. Ik weet niet waarom maar ik moet er niet meer aan denken. En ik denk dat ik dit ook maar oversla. Gek eigenlijk want garnalen en mosselen vind ik dan weer heel erg lekker.
Toen Jan deze op de menukaart zag heeft hij 'm meteen besteld en doodkalm opgegeten. Hij vond het niet echt een bijzondere bagel, een beetje laf, zelfs. Ik moet er niet aan DENKEN om deze bagel te eten! Ik vond ernaast zitten terwijl hij de bagel at al een beproeving...
(En hij vroeg trouwens of de bagel ook zonder avocado kon, want dat vindt hij niet zo lekker. Ik schoot echt meteen in de lach, dat snap je. De ober ook.)
Een van de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek in onze bibliotheek vorig jaar, was het proeven van gedroogde insecten. Bijna alle kinderen deden dat, zo stoer! Ik ga die uitdaging niet aan.
Ik zou het echt niet weten.
Voor mij als vegetariër een makkelijke keuze.
Ben vegetariër, maar zou voor een insect best een uitzondering willen maken in principe, maar nee toch maar niet, vooral als je nog kunt zien wat het was..... bbbrrrrr!!!
Een reactie posten