Totaal aantal pageviews

maandag 25 juni 2018

Kinderzwerfboek

Ik was in het Schoolmuseum in Terneuzen en daar vond ik een zg. Kinder Zwerfboek. 


Op de kaft zit een sticker met de vermelding: Neem me mee! Ik ben een kinderzwerfboek. Neem me mee, lees me ... en laat me weer zwerven.
Aan de binnenkant ook een sticker, met een code. Dan kun je de vindplaats melden en zo de zwerftocht van het boek volgen.
Dit is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. En wat een uitstekend initiatief.
Ik nam het boek eigenlijk mee voor Anna. Maar ik ging het eerst lezen en met Anna in gedachten vond ik het eigenlijk niet zo'n leuk boek.
Het heet De familie Lazuriet en is geschreven door Ernest van der Kwast. Van hem las ik het bejubelde boek Mama Tandoori en daar vond ik ook al niet veel aan. Ik had dat boek gewonnen en liet het achter in de trein. Ook bedoeld als zwerfboek.
De tekeningen van Sieb Posthuma in dit kinderboek vond ik wel heel mooi, die bekeek ik met plezier.  Ik vind zijn illustraties meer dan geweldig. Zo treurig dat hij een eind aan zijn leven maakte.


Maar ik ga dit boek vrij snel verder laten zwerven. Hopelijk wordt het gevonden door een kind dat het prachtig vindt.
En ik heb zelf ook stickers aangevraagd. Dat is gratis (al kun je wel een vrijwillige bijdrage geven). Je kunt er standaard tien aanvragen. Ik denk dat ik wel tien boeken heb, kinderboeken die weg mogen. Benieuwd of ik dan inderdaad die zwerftocht van een van die boeken zal kunnen volgen. Maar echt belangrijk is dat niet. Het gaat er om dat een kind het boek vindt en gaat lezen.

13 opmerkingen:

izerina zei

Wat een goed idee

Kitty zei

Een mooi initiatief. Ik vroeg me laatst al eens af of het zwerfboek überhaupt nog bestond. Ik ga er eens naar op zoek want ik heb hier ook nog wel wat boeken staan die weg mogen. Alleen geen kinderboeken denk ik.

Ivy zei

Ik had er nog nooit van gehoord maar vind het een prachtig initiatief. Hier liegt ook nog wel het een en ander aan kinderboeken die een tweede, derde etc. kans verdienen.

KnutzEls zei

Ik heb hier nog wat kinderboeken om op te knappen. Die kunnen dan ook gaan zwerven. Leuk initiatief!

Judy zei

Leuk initiatief! Ik ben ook wel eens een paar jaar geleden een zwerfboek tegengekomen, maar niet van Kinderhulp, maar nu weet ik niet meer waarvan dan wel.

Sjoerd zei

Ik vind het op zich een goed idee, een zwerfboek. Ik heb als eens boeken weggedaan die dat bestaan ook hadden kunnen hebben.

Onliemie zei

Leuk maar hoe kan je dan de zwerftocht van dat boek volgen? Dankzij de goodwill van de vinder die dat dan ergens online moet doorgeven?

Emie zei

Sympathiek idee waarover ik onlangs pas heb gehoord. Ik ga eens kijken of ik er boeken aan toe kan voegen.

Bertiebo zei

Bij de organisatie kun je het boek dat je laat zwerven aanmelden en een code vragen. Die vermeld je dan op de sticker aan de binnenkant en dan kan de vinder registreren

Floor zei

Hier liggen er regelmatig zwerfboeken op een bankje in ons park. Wel voor volwassenen.
De titels spreken me niet aan, dus laat ik het liggen voor een ander.
Ze zitten altijd netjes in een plastic zakje als bescherming voor regen.
Leuk bedacht natuurlijk.

Nietzomaarzooo zei

Wat een leuk idee.

Neeltje zei

Zeker een leuk idee!

Vlimbouter zei

Wat een leuk woord:kinderzwerfboek. Je kan hele verhalen verzinnen over de weg die zo'n boek aflegt en de vele kinderen die het boek even mogen koesteren.