Totaal aantal pageviews

zondag 9 januari 2022

Maeve Binchy

Je kan van mij wel zeggen dat ik een lezer ben. Altijd al geweest, daar verandert niets in. En het is ook altijd zo geweest dat ik,  om zo te zeggen,  rijp en groen lees. Van de Libelle tot de NRC, van 'hoogstaande' literatuur ahum, tot een doodgewoon boek. 
Maakt me niet uit, alles door elkaar. 

Ik ben een hele tijd nogal dol geweest op de boeken van Maeve Binchy. Dat zijn boeken die beslist niet tot de literatuur worden gerekend. Maar heerlijk om te lezen. Echt heerlijk. Ik kócht de boeken indertijd ook. Ik heb er zelfs eentje met een handtekening van Binchy. Ze kwam toen een keer (vanuit Ierland) signeren in Hoorn. Stampvol was die winkel toen. 

Maar het is al lang geleden en van herlezen is het nog steeds niet gekomen. Toch... ik heb heel veel boeken weggedaan, maar Maeve Binchy nog niet. 

Vorige week haalde ik een gereserveerd boek op in de bieb, keek even in de draaibak met ingeleverde boeken en daar lag dit boek. Een titel die ik niet kende. Toch nog eens even proberen, dacht ik en.... jaaaaaa, lekker leeswerk! 

Een verhaal over een vrouw die een hotel begint in een oud huis aan zee. Hoe ze daar zo toe is gekomen is al een verhaal op zich en daarna lees je de verhalen van de gasten in de eerste week na opening. En van de personeelsleden. 

Ik denk dat het misschien wel al een jaar of twintig geleden is dat ik een Binchy-verslaafde was. Maar niks veranderd hoor. Ik begreep me zelf weer helemaal!


Ps. Wat jammer van dat filmpje van gisteren. Ik zag pas laat dat het niet gelukt was, maar ik kon het niet veranderen. Ook niet via Google.

 

18 opmerkingen:

Judy zei

Haar naam klinkt heel bekend, waar ken ik haar nou toch van?

ella zei

Ja, ik was ook altijd fan van haar, lang geleden dat ik iets van haar gelezen heb. je hebt me op een idee gebracht.

anne zei

Hier zit ook een fan van haar boeken.Echt boeken om bij te ontspannen, en om achter elkaar uit te lezen.Ik denk dat ik ze allemaal wel eens heb gelezen, jammer, want ik geloof dat ze afgel
open jaar is overleden.

Emie zei

Echt het soort boeken dat ik op mijn e reader wil hebben. Dank voor de tip want ik ben net zo'n alleslezer als jij.

Sjoerd zei

Vreemd, ik kon gisteren wel kijken naar het filmpje, wellicht omdat ik de eerste was.

Bertiebo zei

Anne, ik heb het even opgezocht, ze is in 2012 overleden

KnutzEls zei

Oh heerlijke boeken. Altijd fijn te lezen.

Bertiebo zei

Sjoerd ja, ik kon het vanmorgen ook nog zien. Maar nu niet meer

Kitty zei

Het filmpje kun je hier (even knippen en plakken) zien https://www.youtube.com/watch?v=Isim0ysZ6X4

mar zei

Heerlijk: Meave Binchy.

Iris Flavia zei

The book reminds me of the movie "Grand Budapest Hotel"!

Hups, should not read backwards. How did you put the movie in? I always use the option "share in blogger". Worked always, so far. Knock on wood!

Jolande zei

Ik heb de meeste van haar boeken, deze ook, heerlijk om te lezen.

sjannesblog.com zei

Ik snap dat Binchy verslavend kan zijn. Ik heb wel eens een boek in ene uitgelezen, maar ik ben niet zo'n grote lezer.

miekequilt zei

Ik ben echt fan van haar. Heerlijke boeken, vaak met een lach en een traan. Haar mooiste vind ik: huis op Tara Road. Dit boek van jou ken ik niet, ik ga ook eens in de bieb kijken.
Fijne zondag!

Rubato zei

Hoi, ik heb ook zo ongeveer alle boeken van haar gelezen in het verleden. Had er ook veel. Met de verhuizing 5 jaar geleden allemaal naar de kringloop gedaan! Leesop dit moment boeken van Libby Page. Zelfde stijl. Groet, Henny

Ferrara zei

Het kan met boeken zo verschillend uitpakken. Ik heb zelf de neiging als ik een mooi boek van een bepaalde schrijver heb gelezen meteen een volgende mee te nemen uit de bieb en dat valt soms zwaar tegen. Tja en wat is literatuur. Maanden gewacht op 'Hotel Europa' dat moest je toch wel gelezen hebben ... ik kwam er niet door. Ik dacht dat het aan mij lag. Tot ik het hier en daar opbiechtte, bleek ik niet de enige te zijn.

blauwruitje zei

Een vriendin van mij was ook altijd erg enthousiast over Maeve Binchy toen kon ze me niet overtuigen maar wie weet nu wel. Toch eens proberen.

Marthy zei

Een hele rij had ik van Maeve Binchy en daarna heb ik jaren niets meer van haar gelezen. Toevallig een week of twee geleden weer een boek van haar op mijn e-reader geladen.