Totaal aantal pageviews

donderdag 20 oktober 2022

Over koffie

 

Mijn man is een koffiedrinker en hij maakt het vaak op deze manier voor zich zelf. 
En geniet dan niet alleen van de koffie, maar ook van hoe het er uit ziet.

Zelf ben ik geen koffiedrinker. 
Natuurlijk heb ik in mijn leven wel eens koffie gedronken. 
Ik herinner me bijvoorbeeld de jaren dat we huisbezoeken moesten doen en dat de koffie voor de juf al klaar werd gezet voor ik had kunnen bedanken. Heel lief natuurlijk en daar durfde ik dan niks van te zeggen.
Mijn ouders dronken koffie, mijn schoonfamilie ook.  Op school stond naast koffie ook altijd thee, dus dat was makkelijk.
Maar goed, lekker vond ik koffie dus nooit.

En toch ben ik de laatste maanden aan de koffie gegaan. 
Omdat ik het wél altijd lekker vind ruiken en omdat ik het gezellig vind om samen met mijn man koffie te drinken, 's morgens. Alleen om die redenen. 
En het gekke is: ik begin er helemaal aan te wennen. Dat ene kopje per dag, ja het bevalt me. 

Nog gekker... ik heb cappuccino ontdekt; ik kreeg het voor het eerst in het cafeetje van het museum.  
En cappuccino, dat vind ik écht lekker. 
Dus als we nu eens ergens buiten de deur iets willen drinken, dan neem ik dat. 
De foto met het hartje maakte ik gisteren. Staat er zo'n jonge knul van de bediening heel ingespannen een hartje te maken. Superlief!

Buiten de deur zijn er trouwens vele variaties. 
Laatst ging ik me te buiten aan iets waarvan ik de naam niet meer weet, het was koffie met karamel en slagroom en chocola. Maar ja,  dat is natuurlijk een uitzondering en dat moet het ook blijven. Want met karamel en chocola en slagroom is alles lekker.

22 opmerkingen:

Judy zei

En vooral dat hartje... !

Emie zei

Ik ben pas echt wakker na mijn eerste cappu. En ik vind het nog altijd een traktatie! Leuk dat jij via de cappuccino koffie ontdekt!

Anoniem zei

Aaah, mooie koffietjes hoor!

Anoniem zei

Pff, Kitty dus. Dat gebeurt steeds als ik via mijn telefoon reageer.

Mevrouw W. zei

Ik ben een echte koffiedrinker. Thee drink ik als ik ziek ben. Thuis drink ik gewone koffie, terwijl ons koffieapparaat wel cappuccino of latte kan maken, maar die soorten koffie drink ik als ik ergens in een restaurant koffie ga drinken. Dan blijft het speciaal, vind ik. Koffie met choco of karamel vind ik te zoet.

Anoniem zei

Zelf ben ik geen koffiedrinker. Als vrijwilliger "barista" mag ik dit veel maken voor klanten. En dat hartje is me tot nu toe nog niet gelukt. Wel maak ik mooie figuurtjes. Het is echt oefenen en nog eens oefenen. Groet, TinekeD.

Sjoerd zei

En da ziet er ook helemaal niet verkeerd uit... Maar ik ben ook een theeliefhebber

In de weer zei

Dat vind ik toch altijd zó leuk, zo’n hartje of een ander figuur op de koffie.
Ik drink ook graag koffie, meestal drie kopjes per dag, ‘s-morgens, ‘s-middags en ‘s-avonds een.
Maar, een hartje zal ik er nooit op zien, want ik gruw van koffie met melk :-(
Kijken doe ik dan wel bij mijn man, die lust wel cappuccino.

biebkriebels zei

Ik ben het gaan drinken toen ik ging werken, er kwam destijds een koffiejuffrouw met een kar langs op de afdeling en je kreeg aan je bureau een kopje in geschonken. Ik lustte het eerst niet maar je kreeg niets anders dus ben het ook maar gaan drinken. Nou kan ik niet meer zonder, 11 uur koffietijd!

Ellen zei

Koffie drinken vind ik altijd gezellig. Wij drinken de koffie zwart zonder melk. Onze koppen zien er dus niet zo mooi uit met een hartje maar eens schuimlaagje op mijn koffie vind ik wel weer mooi om te zien en ook lekker.

sjannesblog.com zei

Ik ben een soort van verslaafd. Ik moet koffie hebben,'s morgens, wil ik me wakker voelen. Toch beperk ik me meestal tot 3 kopjes op een dag. In mijn werkzame leven dronk ik onbeperkt koffie. Dat is toch niet onverdeeld gezond, denk ik.

Jolande zei

Je leest mijn blog dus je weet dat ik gek ben op koffie en ik drink ook het liefst cappuccino.
De afgelopen weken heb ik elke dag een kop pumpkin spice latte gemaakt, met verse pompoenpuree; ook zo heerlijk.
We hebben hier een machine die heerlijke cappuccino maakt, maar tot mijn grote frustratie lukt het mij niet om de melk goed op te schuimen
Paul kan dat dus wel, dus die is nu mijn persoonlijke barista :-)

Miriam zei

Beide koppen/glazen zien er erg mooi uit. En tja de geur en de smaak van koffie vind ik heerlijk, sinds ik besloot als 11-jarige om maar koffie te nemen in de schoolkantine. De thee was namelijk niet te drinken, omdat koffie- en theekannen door elkaar werden gebruikt.

Ferrara zei

Twee keer per dag koffie zonder toevoegingen. Bij de lunch meestal thee, soms chocolademelk. Buitenshuis gewone koffie een enkele keer cappuccino.

Elizabeth zei

De koffie van je man ziet er prachtig uit! Hoe maakt hij die en wat voor laagjes?
Ik vind het echt een leuk gezicht zo'n hartje in je kopje koffie.
Maar ik ben zelf een echte zwartdrinker. Sterk en heet en als het even kan een espresso...

Anoniem zei

Lief dat hartje. Gek dat je nu wel koffie lekker vindt.

Ik vind koffie buitenhuis drinken ronduit smerig. Te sterk en qua smaak smerig. Daarom drink ik buitenshuis en als ik ergens op visite ben, altijd maar thee of water. Koffie (zwart, espresso en filterkoffie) drink ik alleen thuis.

Nietzomaarzooo zei

Ooit - begin jaren 80 vorige eeuw - werkte ik bij het hoofdkantoor van de NS bij de directie en daar was een echte koffiedame, met kar en echte kopjes. Het overige personeel moest als men trek had in koffie als de koffiedame al langs was geweest dat uit een apparaat halen ergens in de kelder en die koffie was niet lekker.

Hou van koffie, door de week zwart en als ik tijd heb op mijn werk uit het 'goede' apparaat. Maar nooit meer dan 3 per dag. Kom ik niet eens aan, want vaak te druk om koffie te halen. In het weekend schuim ik sojamelk op. Heerlijk in de koffie. Hartjes kan ik niet maken, ziet er wel leuk uit. Ook de koffie van jouw man; aantrekkelijke presentatie.

elly zei

Ik heb het als tiener leren drinken met veel melk en vond het in eerste instantie ook niet lekker. Nu wel met suiker maar daar moest nu ook de rem op. Dus sucrelose en daar wende ik wel asn maar het duurde lang. Ik kies ook nooit voor mocca gebak. Maar heb toch liever koffie dan thee.

Mevrouw Niekje zei

Ik ben dol op koffie, lust het in de meeste varianten: met suiker, zonder suiker, met melk, zonder melk, heel sterk, gewoon, met slagroom, met scheutje van iets sterks. Maar de smaakjes zoals pompoenkruiden, vanille, karamel etc vind ik niet lekker. Maar je hebt wel gelijk, met slagroom en karamel zijn de meeste dingen lekker!
@Elly: mokkagebak, harde mokka's ik vind het heerlijk! Net als hopjes en hopjesvla.

Mrs. T. zei

Ik houd van koffie. We hebben thuis zo'n bonenmachine en die maakt heerlijke koffie! Ik probeer wel wat te matigen trouwens.

KnutzEls zei

De ochtend begint met koffie, sterk, zwart en zonder suiker. Maar na 12 uur is het over. In de middag is er thee.

Iris Flavia zei

Back in the day I drank coffee, too, now my stomach says no.
Which is sad as Ingo bought a new machine and you can have all sorts of coffee...