Totaal aantal pageviews

zondag 21 januari 2024

Kaarten

 

Heb ik wel eens gezegd dat ik heel erg van kaarten hou? Om ze te versturen, maar ook om ze te krijgen. En ik hou van postzegels. Niet die blauwige met de koning, maar mooie kleine prentjes. Of met teksten, zoals op de franse postzegels hierboven.
In de envelop zat een kaart en die werd me gestuurd door Alet die in Frankrijk woont. 



Smullen! 
En om even bij het Frans te blijven, deze kaart kreeg ik van Marion. Daar zit ik dan echt hardop om te lachen en de kaart mag niet weg. 


Ja en dan heb ik het nog helemaal niet over de kerstkaarten gehad. Ik kreeg er veel , al wordt het de laatste jaren minder. Niet minder mooi, maar minder in aantal. Een derde deel was zelf gemaakt en die krijgen natuurlijk nog veel meer aandacht. Ik kan ze niet eens allemaal apart laten zien, maar er is er eentje die ik echt zo mooi vind. Dat is deze:


Kijk daar ligt het jaar 2023. Sowieso heel toepasselijk want in mijn geval zou je kunnen zeggen dat het een jaar was met breuk.  En nu ligt het jaar  in scherven. Als je de kaart opent, zie je dit:


Een echt scherfje, een scherfje geluk. Scherven brengen geluk. 
De kaart is gemaakt door een van mijn oudste vriendinnen, Laura. 
Vriendin van toen we allebei op kamers woonden tijdens onze opleiding in Middelburg. We zien elkaar een of twee keer per jaar en kletsen dan verder of we gisteren gestopt waren. 

17 opmerkingen:

Miriam zei

Als kind en tiener spaarde ik postzegels en nu kijk ik er in ieder geval altijd nog naar als ik post ontvang. Regelmatig zit er 'n mooie bij, ook omdat ik graag kaarten schrijf én ontvang. Maar eentje met eigenlijk alleen tekst erop, heb ik nog nooit gezien. Bijzonder!

izerina zei

Wat een mooie bijzondere kaart Van je vriendin.

Judy zei

Allemaal leuk! Vooral die laatste is mooi!

In de weer zei

Prachtig Bettie en ja, je hebt gelijk, het wordt minder met de kerstkaarten, maar er zitten tegenwoordig wel meer juweeltjes bij.
Mooi zo’n lange vriendschap.

sjannesblog.com zei

Die laatste is helemaal bijzonder!

Sjoerd zei

Eigenlijk stuur ik nooit kaarten. Maar die met die scherven is wel heel uniek.

miekequilt zei

Kaarten sturen en krijgen, ik vind het allebei leuk. En de kaart die jij kreeg is heel bijzonder. Fijn dat je zo'n lange vriendschap hebt.

Kitty zei

Il faut oser... Ik heb ooit een tante die de moedermavo had gedaan een luchtje gegeven dat jái osé heette. Daar moest ik onmiddellijk aan denken.
De schervenkaart is wel heel bijzonder! Wat een creatieve geest, geweldig!

Charlie zei

Zeg dat wel, wat een creatieve kaart van je vriendin! Heel mooi! Ik houd ook erg van kaarten en mooie postzegels! Ik bewaar er een heleboel en probeer er dan iets mee te doen op een kaart!

Mormorsweb.blogspot.com zei

Weet je dat DK geen postzegels meer drukt?! Alles is voortaan digitaal; dus zelf afdrukken of laten doen bij de postpunten. Vaarwel jaarhonderd. Misschien wel jammer maar ik moet eerlijk bekennen dat we het al zeker twee jaar zelf drukken.

Bertiebo zei

@Kitty, je ben zelf een creatieve geest. Om dat j'ai osé als luchtje aan je tante te geven. Super
@Charlie, wat jij liet zien met de kerstpostzegels vond ik ook zeer creatief en erg leuk!
@Dorien, nee dat wist ik niet. Wat ontzettend jammer

Ferrara zei

Zo fijn nog gewone post ontvangen. Mijn 93-jarige tante is onlangs overleden, ik schreef haar elke week een kaart liefst met bijzondere postzegel want die gaf zij dan weer aan een verzamelaar. Ik bestel mijn postzegels via internet https://shop.postnl.nl/webshop/postzegels daar vind je vaak mooie series die ze bij de verkooppunten niet verkopen.

Iris Flavia zei

That is a VERY clever card!! And such a nice friendship, too!

Janny zei

Echte kaarten blijven toch het leukst, ik stuur er heel veel en krijg er ook veel voor terug.

Jolande zei

Echte kaarten zijn zo leuk, jouw Jip en Janneke kaart staat zo vrolijk op mijn tafel.
Die kerstkaart vind ik echt heel origineel.

Floor zei

Kaarten... ja die zijn vaak zo leuk of mooi.
Deze met de scherven is wel heel erg origineel.
Hele servies in stukken gegooid om deze kaart te maken :-)

Marthy zei

Leuk die laatste, heel goed bedacht.