Totaal aantal pageviews

zondag 17 november 2019

Niks op tv?

In de vorige periode heb ik me flink geeërgerd aan het tv-aanbod. Er waren nogal veel herhalingen en ook heel wat programma's waar ik niet eens aan begin.
Maar ik ben een liefhebber. Ik kijk 's avonds graag op de bank, onder een dekentje, televisie. Dan moet er wel wat zijn natuurlijk en ik vond bijna niks.
Gelukkig is  zomaar ineen Maestro weer terug en dat vind ik erg leuk. Ik zag het  vorig jaar voor het eerst en toen heb ik er ook van genoten. Nu weer.
Mensen die leren hoe ze moeten dirigeren en niet zo maar een beetje, nee, ze moeten een echt orkest leiden, het Orkest van het Oosten.
En dat kunnen ze niet en gaan af als een gieter. Dan gaan ze nog beter hun best doen en je ziet absoluut een stijgende lijn.
Het zijn bekende mensen die het doen, die het lef hebben om het te proberen en ik vind het gewoon spannend. De reacties van de musici, (ze zeggen niks, maar ze kíjken!) zijn onbetaalbaar.
Ik ben natuurlijk zwaar op de hand van Ria Bremer (80)

Foto: Avro/Tros

En er was nog een programma dat ik leuk vond en dat was echt nieuw: The Masked Singer.De titel beviel me niet en ik keek eigenlijk per ongeluk, maar was meteen verkocht.  In het programma zijn bekende Nederlanders totaal onherkenbaar vermomd, in prachtige kostuums,  bijvoorbeeld als neushoorn, robot , papegaai, zeewezen en nog meer. Werkelijk prachtige kostuums.
Ze gaan zingen en het is aan de jury (en aan de kijker) om te bedenken wie de vermomde zanger(es) zou kunnen zijn. Ze krijgen ook nog wel wat tips.
Het is supermoeilijk. Ik heb zelf slechts een iemand kunnen raden. Een paar anderen kénde ik ook helemaal niet, dus die kón ik ook niet raden.
Nou ja en dan valt er iedere aflevering een iemand af en die moet zich bekend maken. Het masker afzetten. Dat ging tergend langzaam en dan zat ik echt mijn adem in te houden.
Ik vond het superspannend. Echt. (Al heb ik het gezwets van die jury af en toe doorgespoeld, daar heb ik niet altijd geduld voor). Maar als geheel erg leuk. Goed gepresenteerd  ook,  door Ruben Nicolai.

Foto: Het Parool

In dit pak zat trouwens Guido Spek. Daar had ik nog nooit van gehoord. Maar ook Rintje Ritsma deed mee en Catherine Keyl.
Jullie gekeken? Of anders nog tips?

12 opmerkingen:

Jolande zei

Julian kijkt naar Maestro en toen zag ik een klein stukje met Ria Bremer.
Als ik zou kijken zou ik ook voor haar zijn, want ik ben ooit nog eens in haar Programma Stuif es in geweest en vind het een erg leuke spontane vrouw.
Tips heb ik niet, want ik kijk niet veel tv, hooguit eens een film.

Kitty zei

Ik ben ook fan van Maestro, heb het ook pas vorig jaar ontdekt. Voor The masked singer zou ik beslist niet thuisblijven, maar als het opstaat, och...
Wat ik erg mooi vond was Dit zijn wij, donderdags op NPO1. De eerste aflevering was afgelopen week, even terugkijken hoor!

Coby Breitner zei

Ook van de Maestro, maar ik neem alles op want dan kan ik altijd lekker doorspoelen. Ben meer van de Engelse series op npo. En bv heel holland bakt ofzo. Gelukkig hebben ze dat soort programma's meer dan op Duitsland en die neem ik dan ook op.

In de weer zei

We hebben maestro en the masked singer alletwee een keer gezien en dat vonden we genoeg.
Heb wel een tip voor vanavond : Chinese dromen met Ruben Terlou. Subliem hoe hij met de mensen in gesprek gaat. We zagen het vorig jaar ook, maar dit is weer een nieuwe 4 delige documentaire.
Vanavond NPO 2 20.25 u.

Kitty zei

Oja, die Ruben maakt ook prachtige programma's! Bedankt voor de reminder "in de weer"!

Hanneke zei

Wij zijn bij Maestro nog niet verder gekomen dan de reclame die ervoor gemaakt wordt. En dat blijft zo. Voor The masked singer zag ik zelfs geen reclame, maar ik zocht het op en het kan kloppen, we kijken nooit naar de commerciële zenders vanwege veel te veel reclame tussendoor. We zijn ook nog eens allergisch voor BN'ers dus het is allemaal slecht voor ons.
Dit zijn wij, ja, dat was leuk.

Happy Earl Grey zei

Maestro is leuk, maar ook Het verborgen verleden van Nederland vind ik erg leuk.

Marlou zei

ha leuk Bertiebo,

zo ben ik ook bij The Masked Singer terecht gekomen. Precies zo!
En meteen verkocht, net als jij!
En aan Maestro ben ik ook verkocht. Wat een geweldige jury!

Ik heb geen tips voor je, of het moet op Netflix zijn...
Dagdag
groetjes van Marlou

.

miekequilt zei

Maestro is hier ook favoriet, maar Ria is niet favoriet. Hunted vinden we leuk, spannend maar niet eng. Ruben nog niet gezien, maar die neem ik op, dus dat wordt vast weer genieten.

Onliemie zei

Mijn tips gaan nergens op slaan want volgens mij kan jij helemaal geen Canvas kijken daar in Nederland. De programma's waar jij over vertelt, ken ik totaal niet. De zangers al helemaal niet. Ria wel. Van in mijn jeugdjaren toen er thuis heel veel naar "den hollander" werd gekeken. :-)

Bertiebo zei

Echt wel! Kom maar op

Céline zei

De Masked Singer heb ik ook gekeken.
Vond de jury ook niet zo veel aan
En eigenlijk Ruben Nicolai ook niet, wel het raden wie er achter die maskers zat.