Totaal aantal pageviews

zaterdag 30 november 2019

Al

Naar aanleiding van ons bezoek aan St Albans, zette ik een klein zinnetje op mijn blog, een regel uit een liedje waar ik met geen mogelijkheid van kon bedenken uit welk liedje die regel was en wie het zong.
Dezelfde ochtend reageerde Marion vd Sande. Zij vermoedde dat ik Al Stewart bedoelde en ze had gelijk. Toen ik de naam zag wist ik het weer. Ik luisterde meteen al even en kon nog grote stukken tekst meezingen, want  lang geleden draaide ik die plaat heel vaak. We hebben hem ook nog gewoon. Dank, Marion.
Gistermorgen stuurde Bert me de Youtube-link en dus nu moet ik het wel even laten horen, hier:



En dan was er nog iets leuks.
In het liedje gaat het behalve over St Albans, ook nog even over een bookshop in Charing Cross Road.
Er is een boek getiteld: 84 Charing Cross Road. Mieke meldde me dat. Ik heb het boek meteen gereserveerd in de bieb. Dank Mieke, dat lijkt me een heerlijk boek.
Bovendien lees ik dat er een film van is gemaakt. Nota Bene met Anthony Hopkins en Judy Dench.  Die heb ik gemist. Je snapt natuurlijk dat ik nu meteen op zoek ga naar die film. Maar eerst het boek! Dankjewel Mieke.

10 opmerkingen:

miekequilt zei

Veel leesplezier. Ik ga het boek meteen uit mijn boekenkast pakken en lezen. Ben benieuwd wat jij ervan vindt. Ik las het al zeker drie of vier keer.
Fijn weekend.

Sjoerd zei

Zo zie je maar waar een blogbericht toe kan leiden.

Petra1945 zei

Je zult er niet lang over doen, het is maar dun... Ja ik heb het ook. Er is zelfs nog een later vervolg, maar dat is een wat slapper aftreksel.

KnutzEls zei

Wat een leuk liedje. Maakt me ook nieuwsgierig naar dat boek. In blogland is er antwoord op elke vraag.

Marion van de Sande zei

Fijn dat het inderdaad het liedje was, anders kan je dat zo blijven achtervolgen. Ik heb het nummer ook nog eens beluisterd.

Ik begreep maar niet waarom Cat Stevens en Al Stewart voor mij aan elkaar gelinkt waren(afgezien van de muziek en dezelfde periode), tot het me vannacht te binnen schoot. Het voor mij meest bekende nummer van Al Stewart is "in the year of the cat" et voila de link naar Cat Stevens. Soms vreemde wegen bewandelt het brein ;-)

Nietzomaarzooo zei

Leuk is dat; je post iets online en allerlei mensen schieten opeens te hulp.

Jolande zei

Leuk dat we nu weten wie het lied zingt.
Ik zag de naam Al steward en begon gelijk year of the cat te zingen. :-)

Marthy zei

Die blog wereld is zo leuk!

Judy zei

Ja, dat boek en de film zijn allebei hartstikke leuk!

Floor zei

Leuk al die reacties die je steeds een stapje verder helpen.
Vaak heb je heel veel aan je lezers dat zie je nu maar weer.
Succes met het zoeken naar de film.