Totaal aantal pageviews

dinsdag 19 mei 2020

Opruimen

Mensen, mensen, wat zal Nederland netjes zijn geworden in de afgelopen periode. Opruimen, opruimen en nog eens opruimen

 Deze foto's zijn van een paar weken geleden, een week of zes, schat ik. Iedereen wilde van zijn spullen af en wel meteen. Er waren files bij de afvalverwerking en zelfs hier in het dorp waren de textielbakken zo vol dat er echt niets meer in kon. Er was een oproep om even te wachten omdat het allemaal niet kon worden verwerkt, maar daar hielden sommige mensen zich toch echt niet aan.

Gistermorgen kwam ik weer langs deze bak en nu zag het er een stuk minder vol uit, maar toch nog wel vol hoor.

Ik heb ook opgeruimd. Ik denk dat alle kasten wel een beurt hebben gehad.
Waar ik vooral  blij om ben: ONZE SCHUUR IS AAN KANT!!
Daar heb ik me echt  jaren aan geërgerd.
Oh en dan ging ik het maar weer opruimen. En een week later was het weer een bende. Met veel te veel spullen die niet weg mochten. Met mooie, door mijn man zelfgetimmerde rekken, maar ja die trokken wel spullen aan.
En nu mochten een paar van die rekken  weg. En het hout hoefde ook niet bewaard te blijven. Dát scheelde enorm en zal blijven schelen, want als iets nergens meer kan staan, dan moet dat of iets anders weg.
Het is zo fijn: ik kan nu mijn fiets weer zelf in de schuur zetten. Ik moest een soort bocht maken en daarin mijn fiets een beetje optillen. Dat kon ik niet. Nu rij ik hem er gewoon in. De schuurdeur staat de hele dag open en ik ga steeds even kijken.
 
In de schuur stond ook een oude kist, die is ook weg. Scheelde ook weer een hoop ruimte.
Maar die kist is alleen weg uit de schuur, niet echt weg. ik ga het er een andere keer over hebben.

19 opmerkingen:

Emie zei

Echt heerlijk een opgeruimde schuur! En dat je steeds het resultaat gaat bekijken, herken ik helemaal.

Judy zei

Heerlijk is dat! Zo herkenbaar dat je steeds even gaat kijken. En genieten!

miekequilt zei

Een opgeruimde schuur is o zo fijn. Zomaar je fiets weg kunnen zetten is heerlijk. Je merkt , hier spreekt iemand met ervaring. Maar we hebben toch ieder jaar weer opruiming omdat die lege schuur toch weer rommel aantrekt. Hopelijk zijn jullie sterker !

klaproos zei

:-) sommige mensen kunnen zó goed opruimen hé, geweldig,
ik kan het niet.... kan alles gebruiken.. als hobbietrieneke :-)

Onliemie zei

Ik heb de opruimwoede nu pas te pakken. Hier moet er veel naar de kringloop. Die zijn onlangs weer geopend. De textielcontainers waren in België weken buiten gebruik. Misschien nu ook nog, ik zou nog eens moeten gaan kijken. Gelukkig hielden de Belgen zich voor één keer wel eens aan de regeltjes.

nicole orriens zei

Je moet inderdaad niet faciliteren dat je dingen kunt bewaren. Dat was voor mij een echte eye opener: Nee, ik heb geen extra kast nodig, ik moet gewoon spullen wegdoen!

schrijfsels zei

Ik kan goed opruimen, maar mijn man helaas, helaas, is een rasechte verzamelaar. Niet van zomaar spullen of postzegels of zo, maar van dingen die hij wellicht weer eens ooit in de verre toekomst kan gebruiken.

Nietzomaarzooo zei

Mijn zoon heeft eindelijk de geest om een stuk van zijn opgeslagen spullen op te ruimen. Ook tijd zat. En een oude fiets (BMX) op te knappen voor zijn halfbroertje. Oh heerlijk zo ruimt mijn schuur nog verder op, want jaren geleden al veel opgeruimd en kon ook ik eindelijk normaal mijn fiets in de schuur zetten.

Marlou zei

Ha Bertiebo,

nou nou nou... wat zijn we bezig geweest! En nog...
Ik vind het inspirerend om te lezen. Die schuur van mij mag ook wel eens aangepakt worden...

Groetjes!
Marlou

.

Kitty zei

Dat gevoel van steeds even gaan kijken ken ik. Dat had ik toen we planken met kastpapier in de gangkast hadden gemaakt. Zoooo mooi vond ik dat veertig jaar geleden, hahaha!

Jolande zei

Hier is ook iedereen aan het opruimen geslagen en toen de containerparken weer open mochten stonden er files, niet te geloven zo lang.
Ons huis is normaal gesproken al opgeruimd, dus dat scheelde weer. Het plan was wel om een stukje van de tuin verder af te werken, maar dat ging dus even niet en daar ligt wel een hoop groenafval, maar dat komt wel een keer.

Sjoerd zei

Opgeruimd staat netjes zeggen ze wel eens. En ik vrees dat ze gelijk hebben. Ik moet er binnenkort ook maar eens aan beginnen...

Ferrara zei

De helft van de keuken heeft hier een grote beurt gehad. Nu de andere helft nog. Altijd een klusje voor de grote vakantietrek, maar aangezien dat niks wordt schoof ik het maar voor me uit. Meneer F. houdt nog steeds opruiming in zijn verzameling krantenknipsels. Zoet als een grote. Levert lege dozen op, ik heb nog niet gevraagd of ze weg kunnen. Ik denk van niet ...

Floor zei

Had ook plannen om op te ruimen, maar nog helemaal N I E T S aan gedaan, foei!
Heb er ook geen zin in.
Fijn dat je je fiets weer goed in de schuur kunt zetten, je bent goed bezig.

Het lieve leven... zei

Héérlijk!

In de weer zei

Ach, wat heerlijk allemaal !

Marleen zei

Zo hebben jullie wel eer van je werk.

Marthy zei

Ik kan helemaal met je mee leven, een opgeruimde schuur is gewoon zo fijn. Met die kist ga je vast iets leuks doen.

Mrs. T. zei

We hebben hier ook best flink gepoetst en zo, maar er kan ook nog steeds heel veel opgeruimd worden. De zolder bijvoorbeeld. Maar ik vind dat een mannenklus. ;-)