Totaal aantal pageviews

zaterdag 13 juni 2020

Hommel

Nou ben ik niet erg van de insecten, als ik eerlijk ben.
Je hebt er last van, zeker in huis. Mieren binnen bijvoorbeeld, da's niet fijn. Toch heb ik wel eens heel lang zitten kijken naar mieren en dan vind ik ze  wel echt bijzonder.
Wespen daar ben ik zo allergisch voor dat ik een epi-pen bij me moet hebben. En een insectenhotel... dat is  niet iets dat ik in mijn tuin wil hebben, gewoon niet. Ik weet dat insecten nuttig zijn. Echt, dat weet ik.
Maar mijn tuin staat vol bloemen, dus daar kan al dat vliegende en kruipende spul wel gebruik van maken. Dan gaan ze maar ergens anders in een hotel.
Mooi zijn ze trouwens wel. Zo in alle rust. De natuur is toch wel iets wonderbaarlijks hoor. Moet je die pootjes zien en die vleugels...

21 opmerkingen:

Onliemie zei

Prachtig allemaal. Op veilige afstand en vooral niet binnen. Helemaal mee eens. ;-)

KnutzEls zei

In huis, nee liever niet. Wij hadden vorig jaar een vliegenplaag en daar werden we knap zenuwachtig van.

Judy zei

Heb ook eens mieren in huis gehad, vreselijk. Maar zo'n hommel is wel een goeie dikzak.

sjannesblog.com zei

Inderdaad, alleen maar naar kijken, maar aankomen niet!

Sjoerd zei

Ik loop er rustig tussen in. Als je ze met rust laat is er niets aan de hand. Binnen is minder, maar mocht het gebeuren vang ik ze met een glazen potje en laat ze buien weer los.

izerina zei

En dan hun zoem-concert in allerlei toonhoogten

klaproos zei

Zó mooi om te zien hé, en ach zolang je er niet achter gaat lopen meppen zijn er weinig diertjes die je kwaad willen doen, angst is een gek ding hé maar ooooh wat zijn ze mooi

pourquoi pas ??? zei

Ik ben dol op hommels. Ze zien er zo zacht uit en ik hou van het gezoem. Ik heb eigenlijk nooit last van de insecten die hier in mijn tuin wonen. Alleen HAAt ik de vliegen waardoor ik al verschillende keren een van mijn beestjes kwijtgeraakt bent. Ze leggen hun eigen op konijn, cavia of kip en dan is er eigenlijk geen weg meer terug. Heel erg. Verder is iedereen welkom. ;-)

Iris Flavia zei

Beautiful indeed - from a distance! I once got stung by a bee, not funny... thankfully I´m not allergic, but OUCH!
I won´t buy a hotel, either!

schrijfselsvanmij zei

Ik doe zelfs moeite om een vervelende binnenvliegende vlieg naar buiten te jagen zonder ‘m dood te meppen ...

mar zei

Mooie foto.

Jolande zei

Op het ogenblik hebben wij weer last van mieren in de keuken, elk jaar wel een aantal weken en ik vind ze toch smerig.
Een insektenhotel hoef ik ook niet in de tuin, maar omdat de bijen gered moeten worden maaien we een deel van het gras niet meer en laten daar alles wat wil groeien ook groeien. Daar zitten veel bloemen tussen dus dat is goed voor de bijen.
Vorig jaar had ik speciaal bloemenzaad gekocht, maar we waren te laat om dat te zaaien en toen heeft Paul het opgeruimd en nu is het nergens meer te vinden...

Neeltje zei

Prachtig!

Nietzomaarzooo zei

Ach, je hebt gewoon een Bed& Breakfast voor de insecten door je tuin. Dan maar geen hotel. Maar wel een uitgebreid ontbijt (net als in dat tv-programma haha).
Heb wel hotels en dat vinden vooral de vogels fijn. Instant snackbar. En verder eten wat kevers sommige van mijn planten helemaal kaal. Ook niet fijn. Tegen mieren leg ik altijd wat stuivers in de vensterbank. Ze schijnen niet van koper te houden. Of vinden het te goedkoop.

s.c zei

En het is een vliegend bolletje bont. Ook iets wat je lang niet bij alle insecten ziet.

biebkriebels zei

Ik probeer ze altijd te ontwijken ben er ook niet zo dol op, maar ze zijn natuurlijk wel nuttig.Moest wel lachen om dat hotel!

Emie zei

Als je altijd een epi-pen in de buurt niet hebben, is het logisch dat je niet dol bent op dat vliegend spul. Maar elk wezen heeft zijn nut en dat maakt zelfs een nijlpaard nog mooi.

Ageeth Mooij zei

Ik zag bij de bloeiende bieslook in onze tuin meerdere soorten hommels, zo mooi. Het zijn rustige beestjes! Van wespen moet ik ook niks hebben!

Marthy zei

Prachtig, wat is de natuur toch een wonder.

Els04 zei

mooi he!

mirjam kakelbont zei

Je hoeft toch ook niet met alles mee te doen?
Dat je tuin bloemrijk is en een eldorado voor bijen en hommels (en vlinders) vind ik meer dan genoeg!