Totaal aantal pageviews

donderdag 11 juni 2020

Oud en vervallen

Je mag het best een afwijking noemen hoor, ik denk zelf ook dat het dat is: altijd als ik een oud en vervallen huis zie, uitgebreid kijken, foto's maken en bedenken hoe het opgeknapt zou moeten worden. (Niet door mij hoor, want handig ben ik nou niet bepaald)

Maar toch gaan mijn handen er van jeuken. Ik stond te kijken en liep een beetje er om heen. Heerlijk. Er was wat land bij en een klein, verwaarloosd stukje moestuin. 'Kijk  uit', zei mijn man, 'ik denk dat er nog iemand woont'
Het leek mij niet, maar toen ik op een tafel (ook al oud en vervallen), in de tuin een doosje eieren zag staan, begon ik te twijfelen en trok ik me toch maar terug.

We zijn weer een beetje aan het fietsen en dan zie je toch weer geheel andere dingen. Wat buiten betreft, heb ik maanden geleefd op het Klompenmaekerspad en sinds kort in het centrum van Hoorn. Maar dit was in de buurt van Schermerhorn

22 opmerkingen:

Sjoerd zei

Het dak repareren en een paar nieuwe kozijnen erin... Ik kan er ook over dromen.

izerina zei

Werd je niet nieuwsgierig,wie daar dan woonde? Of die bij het huis paste?

Marleen zei

Binnen hangt vast ergens een tegeltje met ‘Na ons de zondvloed’. Je vraagt je toch af...

Judy zei

Intrigerend wel. Wie zou er wonen, wat zou zijn/haar verhaal zijn?

Iris Flavia zei

I love to see such abandoned places. I once was in an old asylum wizh fellow students, it wass spooky :-)

Nietzomaarzooo zei

Hier woont iemand die er al haar hele leven woont en nooit meer weg wil. Opknappen heeft ze geen kaas van gegeten, maar dat hoeft ook niet. Toen haar ouders er nog woonden zag het er ook al zo uit. 'Ut hoort zo te zien'.

Ziet er ook tochtig uit. Lekker dat je nu ook op de fiets erop durft te gaan. Is je wereld weer aan het open gaan.

Emie zei

Dat de drukte op Hemelvaartsdag niet heeft gezorgd voor meer Corona patiënten geeft de burger moed, nietwaar?

klaproos zei

heerlijk Bertie, er is een term voor Urbex

jij bofte maar

Ageeth Mooij zei

Het is niet van de één op de andere dag zo en alles went! Mensen zijn soms zo onmachtig om zaken te regelen, als ze er al geld voor hebben. Ik hou wel van dat verweerde, maar vaak is het verhaal erachter droevig.

pourquoi pas ??? zei

Ik ben dol op dit soort huizen, mijn fantasie gaat er meteen van werken.

mar zei

Fijn, dat jullie weer gaan fietsen.

Jolande zei

Ik wissel wandelen en fietsen graag af. Op de fiets kom je wat verder en zie je dus weer andere dingen.
Soms kan ik een vervallen huis ook heel mooi vinden, vooral als het ons eigen krot is lol

Ferrara zei

Helemaal geen afwijking. Die panden zijn fotogeniek, hoewel dergelijk verval ook wat droevig stemt. Dit pand is wel heel ver heen. Misschien woont er een kraker.

biebkriebels zei

Ja we mogen weer wat verder, fietsen heb ik een keer gedaan tijdens de lock down, daar werd ik niet vrolijk van. Al die mensen die hard moeten fietsen en je rakelings passeerden op smalle paden ik werd er zenuwachtig van. Misschien dat het nu wel weer kan.

Els04 zei

Een geweldige opwijking dus :)

miekequilt zei

Mooie foto's. Ik houd ook wel van oude huizen. Maar opknappen, nee, dat doen wij altijd met campings ( In gedachten dan hè)

elly zei

Alles wat oud en vervallen js, is mooi he 👍

Marthy zei

Ik begrijp je helemaal hoor. Wij lopen ook altijd te fantaseren bij zoiets, beoordelen en passant ook nog even of je er een moestuintje bij kan maken.

Mrs. T. zei

Ik vind het prachtig in al zijn krakkemikkerigheid.

Karien zei

In het dorp waar ik voorheen woonde staat ook zo'n boerderij. De voortuin is één grote berg van braamstruiken. De oprit is overwoekerd met gras.
Er werden eerst ook nog koeien gehouden, maar op een dag stonden er allemaal veewagens. De koeien werden afgevoerd want ze stonden kniehoog in hun eigen stront.

mirjam kakelbont zei

Je vraagt je toch af: hoe kan iemand in zo'n bouwval leven? Waarschijnlijk een oud persoon, die tevreden is met hoe het vroeger ging en wat hem/haar nog rest.
Zolang het mijn eigen huis/schuur niet is, ben ik fan van dit soort huisjes. Echt geweldig!

Onliemie zei

Oud en vervallen is iets wat ik toch nog niet vaak ben tegengekomen in Nederland. Ik vind alles bij jullie altijd zo netjes. België daarentegen... Help!