Maar in de bakken voor het raam, zit een mengsel van bloemen. En ik ben supernieuwsgierig wat daar uit gaat komen.
En dan hebben we natuurlijk ook weer het eeuwige raadsel van de stokrozen.
Ze zitten barstensvol knoppen en ik kan niet wachten tot ze opengaan. Bijna, bijna... en pas dan zullen we weten wat voor kleur er dit jaar verschijnt. Ik hoop heel erg op rood, of roze of wit. Of die hele donkere, die bijna zwarte.
Maar als ze dwars liggen en geel worden, ben ik er ook blij mee hoor. Ze staan op viif verschillende plekken in de tuin. En trouwens ook aan de voorkant van ons huis, voor het keukenraam. Die worden geel, dat heb ik al gezien. Maar achter is het nog steeds wachten.
En dan tijdens het koken even de tuin in voor smaakmakers,heerlijk
BeantwoordenVerwijderenDit jaar ook weer gezaaid. Niet veel, basilicum en tomaatjes. Ook zo benieuwd hoe die worden.
BeantwoordenVerwijderenLeuk hè , dat wachten op wat uitkomt. En dan straks genieten van de mooie kleuren.
BeantwoordenVerwijderenSpannend is dat, kijken hoe het opkomt. Ben heel benieuwd naar de kleur van de stokroos.
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er veelbelovend en frisgroen uit zeg!
BeantwoordenVerwijderenIk heb het boek Alfabet inmiddels in huis van de bieb, en wat is hij leuk zeg! Dankjewel voor je blogpost hierover, anders had ik dit boek nooit leren kennen.
Oh dat vind ik leuk, Nicole
VerwijderenWat doet alles het goed. Bij mij vonden vogels en slakken het heerlijk; verse zaden of jonge plantjes.
BeantwoordenVerwijderenZo leuk dat gedoe met planten en bloemen. Je kunt weggeknipte salie drogen in een afkoelende oven dan heb je er van de winter ook nog wat aan.
BeantwoordenVerwijderenHond van middelste heeft al boontjes(plantjes) “geoogst” :-(
BeantwoordenVerwijderenleuk!
BeantwoordenVerwijderengeweldig wat een weelderige groet bertie,
BeantwoordenVerwijderenaltijd spannend met stokrozen hé, ik wacht op een vuurrode :-)
kan bijna niet wachten, maar 't zal toch moeten hé :-)
Leuk, tuinieren.
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijke groene oase!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk is dat, koken met verse kruiden uit eigen tuin.
BeantwoordenVerwijderenWow, that is truly lush and growing. Here... nothing still.
BeantwoordenVerwijderenOh, I love that red window!
Jouw tuin is straks een grote bloemenzee!
BeantwoordenVerwijderenSpannend welke kleur de stokrozen zijn, duurt nu niet lang meer zo te zien.
Wil al jaren oranje klaprozen. Krijg alleen maar gele.
Veel oranje zaad van mensen gehad, dan zaaien... maar bij mij wordt het weer geel :-(
Ach, het gaat zoals het gaat....
Je hebt groene vingers !
BeantwoordenVerwijderenInderdaad spannend.
BeantwoordenVerwijderenVorig jaar een hele donkere stokroos gezaaid. Niks, nada, niet eens een sprietje bovengronds. Misschien volgend jaar. De oude roze zit vol knop.
BeantwoordenVerwijderenSpannend maar mooi worden ze sowieso. Ben benieuwd.
BeantwoordenVerwijderenZo verrassend mooi. Volgend jaar ga ik ook voor de tuinkruiden in potten op het terras! Je brengt me op ideeën!
BeantwoordenVerwijderenEn de slakken? Ik zie dat de O.I.Kers er ongeschonden uitziet. Bij ons hebben de slakken er een heel lekker hapje aan, ondanks de schoteltjes bier in de tuin.
BeantwoordenVerwijderenJe hebt veel kruiden, lekker en makkelijk als je dat zo even kan knippen als je aan het koken bent.
BeantwoordenVerwijderenO ja, stokrozen zijn prachtig inderdaad. Nog even geduld dus.
BeantwoordenVerwijderenAls je stokrooszaden zaait heb je het eerste jaar zeker nog geen bloemen alleen een plant.
BeantwoordenVerwijderenIk heb een hele grote bos gele en een heel donker rood en een bijna zwart en ze staan al volop in de bloemen.